Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Sziasztok!
Tegnap este óta nem tudom, hogy miért, de lángol és feszül a nyakam,de csak estére.
Lehet,h keveset pihenek??
Pillanatokra jegelem, attól egy picit jobb, meg fürdés után.A gyógyszer adagomat felemelték 100mg -ra, pénteken elvileg meglesz a szövettanom, nagyon reménykedem benne, hogy negatív lesz az eredmény.
Szia!
Ha picit visszaolvasol,akkor pont olvashatsz ezekről a témákról. A masszázs lényege, hogy ne tartsd rajta a kezed magán a hegen, mert nem azt kell masszírozni, hanem a környezetét.Két hétnek minimum el kell telnie ahhoz, hogy elkezdhesd, de érezni is fogod, hogy jól esik-e vagy sem. A heget szét is kell húzni, és nem hosszirányban, hanem egyszer lefelé, majd felfelé is elmozdítani, úgy hogy közvetlenül a heg alatt/felett tartod az ujjad, és meghúzod, picit mozgatod.Előtte pedig a heg felett, alatt lévő szöveti állományt jól átmasszírozod.
Sokakanak bejött a körömvirágkrém, van aki semmit nem kent. Én a hegre Contratubexet kentem, meg körömvirágkrémet (nem egyszerre), és az ödémás nyakrészekre, távolabb a sebtől feketenadálytő krémet, ami lehúzza az ödémát.
Remélem, jók lesznek az eredményeid, én is nagyon izgultam, amíg meg nem tudtam, mit dob a gép.Mennyi gyógyszert szedsz? Mi volt az alapproblémád?
Sziasztok!
Nekem másfél hete volt pajzsmirigyműtétem. Kivették az egészet. Most várjuk a szövettant, hogy valóban rák volt-e, vagy sem.
Ti mi alapján csináljátok a masszázst? Hogyan kell csinálni? Ártani nem tudok vele? Mikortól kell elkezdeni?
És ti kenitek valamilyen kenőccsel a sebet? (pl. körömvirág, Aloe Vera, stb)
Sziasztok!
Nem ide írom a tapasztalataimat, csak köszönöm a bíztatást és Irisz, persze, szedek a gyomromra Pantacid Flux 40- et napi 2x. Mondjuk az endokrinológusom nem írta fel, nekem kellett jelezni a háziorvosomnak, hogy medrol mellé talán kellene.... mindegy, megvan :-)
Én a masszázst azt kb két hét elteltével ekzdtem el, de csak napi kétszer csináltam és túl óvatosan, mert nem tudtam,hogy kell.Érdemes jó alaposan,és lehet "nyúzni" a sebet, ez a lényege, hogy kimozdítsuk arról a helyről, ahová beállt vagy letapadt.
Nekem is érzéketlen, fura a nyakam, de főleg az állam alatt, a tokámnál (sajnos az is van:-)De ez javul idővel.
Nekem kapcsozták a sebet és gyönyörű. Csak egy kis csík, nem látszanak a kapcsok és a cső helye sem. Csütörtöki műtét esetén, kedden vettem le, de akkorra már a var is lemorzsolódott róla.
A hálapénzzel kapcsolatban az altatóorvost valóban sokszor nem látjuk, nem tudjuk ki volt a műtétnél.Nekem rettentő szerencsémre egy ismerős volt, aki szuper orvos, de nem fogadott el semmit. A sebészem is szaktekintély a megyében, de szerintem ugyanúgy ellátott volna pénz nélkül is. Én azért adtam, mert hálás voltam valóban, és nekem ő kezelőorvosom is a továbbiakban is. 30ezer volt a tarifa, nekem sok, de ez most ez belefért, szerencsére nem vagyok beteges tipus.
Hnora; a hegmasszázs miatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod.Ha megoldható így, akkor megoldható, örülj neki,köszönd meg és honoráld egy kis finomsággal. Én ilyen esetekben úgy nyugtatom meg magam, hogy minden területen, ahol tőlem függ más emberek sorsa a lehető legtöbbet teszem, kedves és figyelmes vagyok a munkámban, így "törlesztem" a sok jót, amit én is kapok másoktól.
Valami gyomor gyógyszert szedtél?
Én Quamtelt szedtem, mert egyébként szétmarta a gyomromat, de jó a normaflor is.
Én foglak olvasni.
Sziasztok!
Olvasom, hogy mostanában sok a Basedow kóros ezért leirom a saját tapasztalatom.
2 évig kezeltek túlműködéssel, súlyos szemproblémák miatt, mikor is orvost váltottam, akik azonnali műtétet javasolt. Mégpedig azért, mert akinek 1 év alatt nem javul a lelete és nem múlik a szemproblémája, ott nincs más választás. OKA: a szem mögött a túltermelés miatt zsírszövet növekszik,( ez okozza a kidülledést),ami már SOSEM tűnik el és minél többet várnak vele, annál több szövet lesz:(
Engem júniusban lesz 1 éve, hogy műtöttek és szemproblémám többé kevésbé javult, a duzzadás a szemhéjamnál elmúlt, de amennyire kijött a szemem, az már úgy marad, bár ismerőseim szerint alig látszik.
Összefogalva: fontos ilyen esetben a jó orvos, nekem sajna sokkal hamarabb kellett volna Jó kezekbe kerülnöm, minmt a mostani dokim.
Remélem tudtam kicsit segíteni. Jahh és nem kellett steroid.
Szia!
Kíváncsian várom a beszámolódat!:)
Meddig kell szedned a Medrolt?
Szia!
Ne gondolj a mellékhatásokra, mert akkor a végén még tényleg előjön valami. Gondolj úgy a gyógyszerre, mint valami kis cukorkára.
Én is szedtem egy éven át immunszupprenszánst (methotrexat-ot) az ízületeimre. Az elején volt pár kisebb mellékhatás, de nem aggódtam mindig rajta, hogy mi jöhet ki, aztán azok is elmúltak, csak az állandó fáradtság maradt. Viszont nagyon hatásos volt a kezelés. Medrolt kb. egy hónapig szedtem, de szerencsére semmi bajom nem volt tőle. Remélem, Neked sem lesz semmi bajod sem egyiktől sem,csak a gyógyulás fog jelentkezni! :)
Szia!
Hű, hát nem tudom. Szerintem a végén adj 10e-t, (ha mindenképpen akarsz, jelezni akarod, hogy elégedett vagy) ha már egyszer nem a magánrendelésre jársz, akkor végül is nem várhatja el, hogy minden kezelés után fizess, mivel ott nem is kell. De elég béna helyzet, nem voltam még ilyenben, de én sem tudnám, hogy mi a legjobb. A férjed mit mond?
Nekem egy csütörtöki napon volt a műtét, szombaton mentem haza, hétfőn lehetette levenni a kötést és onnantól kezdve érhette víz. Persze nem úgy, hogy beülök egy kád vízbe és áztatom, de zuhanyzáskor nyugodtan érheti.
Az érzéketlenségről meg annyi, hogy nekem lassan 3 hónap telt el azóta, de kb. 2 héttel ezelőttig még voltak olyan részek a a forradás helyén, ahol nem olyan érzés volt, mikor hozzértem, mint máshol a bőröm. De ezen nem kell aggódni, idő kell az idegeknek, mire regenerálódnak.
Pl. egyszer amikor elég mélyen elvágtam az ujjam, kb. fél évig zsibbadtnak éreztem a vágás helyét.
Sziasztok, (főleg cooltim!!!)
eddig ide- oda rakosgattam a szememre felírt gyóógyszereimet, aki gyakori vendég itt úgyis olvasta... Ma elkezdtem szedni a Medrolt és az Imurant és úgy döntöttem, leírom itt a tapasztalataimat, úgyis van lehetőség naplóírásra... Szóval ha érdekel valakit mit csinál velem a Medrol és az immunszupresszáns, olvasson...
Mindenkinek jó egészséget és szép napot...!
Szerintem kis kamillás vattával letörölheted, mondjuk én próbáltam, de nekem nem esett jól... Igaz az enyém tök tiszta volt, nem tudom, mivel fertőtlenítették :D A két cső helyén volt két var, meg pár apró a vágásnál, de azok azonnal lejöttek, amikor elkezdtem masszírozni. Engem szerdán műtöttek, a következő hét szerdán vehettem le a kötést, és azon a szombaton kellett elkezdenem masszírozni.
Nekem nem volt érzéketlen, de írták páran itt, hogy nekik igen. Nálam épphogy kissé kellemetlen érzés volt a masszázs, ezért fokozatosan emeltem az "adagot", először csak kicsit átnyomkodtam, aztán kicsit többet, majd a műtéttől számított két hét után (akkorra mondta a doki, hogy nyugodtan nyúzhatom a heget) álltam be a napi 3-szor 15 percre.
Én egyébként most megint bajban vagyok hálapénz/ajándék ügyben...
Járok ilyen nyirokmasszázsra, ahol egyébként a heget is megmasszírozzák. Tulajdonképp a neten találtam a nő számát, mint masszőrét, és felhívtam, hogy én is itt vagyok a kerületben, volt ez a műtét, szeretnék masszíroztatni, mi legyen. Erre rávágta, hogy ő a kerületi kórházban dolgozik a rehabilitációs osztályon, hozzak egy beutalót, és ambuláns betegként ellát. Na így járok hozzá majdnem minden hétköznap, kb fél órára. Szerintem sokat segít, például a heg körülötti keménységet a felére csökkentette, érezhetően szebb is, meg a hangom is javult. De közben úgy érzem, mintha neki ez teher lenne, vagy nem is tudom, mintha megbánta volna, hogy munkaidőben csinálja, és nem egy jó kis összeget kér érte a szabadidejében. Egyébként elég sokba kerül ez a masszázs, konkrétan nem tudom a nyak árát, de egy egész testes, másfél órás 8-9000, ha csak időarányosan veszem, akkor is 3000, és ugye járok 2 hétig naponta... Naszóval arra gondoltam, adok neki valamennyit, és ugye itt a kérdés, hogy mennyit, mikor, hogyan... Egy 10-es vajon kevés? Vagy sok? És a végén adjam? Mert ha a közepén, akkor vajon számít arra, hogy fogok még adni? Vagy miután végeztünk, jelentkezzek be hozzá magánpaciensként (egyébként gondoltam rá, hogy egy ilyen teljes masszázst jó lenne egyszer csináltatni, tényleg tök szuper - bár én azt is inkább egészségpénztárból fizetném, ha már egyszer lehet...)? Van valakinek valami elfogadható ötlete???
Sziasztok!
Pár tanácsot szeretnék kérni! :)
Mikor kezdtétek el kenni ill. masszírozni a heget?
Nektek is húzodott a nyakatok, és picit érzeketelen volt a heg környékén? Mikor moshatom le úgy konkrétan, h leszedjem az ott maradt ragacsokat,betadin foltokat? Mert a doki azt mondta,h már szobaton érheti víz, de én csak ma szedtem le a kötést, és ma mertem zuhanyozni,de nem akartam nagyon vizezni.
Szia!
Én az altató orvosnak nem adtam pénzt mivel teljesen más volt ott a műtétnél, mint akivel találkoztam. Műtőben nem a neve megjegyzésével fogalkoztam :))Én annak a sebésznek aki műtött 40e adtam, de nagy általánosságban kb.30-40e "szoktak". A nővéreknek nem vettem külön-külön semmit, mert nagyon sokan voltak, és így egy hatalmas Merci csokit vettünk, és azt adtam oda nekik.
Én is annyit tudok mondani erről a hálapénzes dologról, hogy az altatóorvossal már én sem találkoztam utána, neki nem adtam, csak a sebésznek.
Hülye dolog ez az egész, ténleg úgy van, ahogy Hnora is írta. De vannak kivételek, pl. amikor Anyunak a vállát műtötték, a doki nem fogadta el a pénzt.
Ja, még annyi, hogy a növérkéknek adtam egy kis ajándékkosarat, mert nagyon rendesek, kedvesek voltak. Tényleg teljes mértékben meg voltam elégedve mindennel. Nem kell nagy dologra gondolni, kávé, tea meg csoki volt benne.
Nekem is kapocs volt kívülről. És igen, azért kell vigyázni, mert a bőr hamarabb begyógyul, mint a belső dolgok.
Jobb az óvatosság :)
Szia!
Én is drukkolok Neked!
KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
Ez már így egy nagy segítség, mert van valami viszonyítási alapom, hogy mi a helyzet ilyenkor. Szerencsére eddig még nem voltam kórházban, mint páciens, ezért vagyok ilyen bugyuta.
Szia!
Én olvastam a múltkor is, de sajna nem tudok segíteni, csak együttérezni veled. Én is roppant utálom ezt a hálapénzes rendszert, ha nem adsz, tesznek rád, ha adsz, akkor meg hogyan, mennyit, mikor, és egyáltalán mit mondj - borzalmas ez a rendszer. A szülésnél is egy csomót szerencsétlenkedtünk, pedig ugye ott elég nyilvánvaló minden, a tarifa is.
Tényleg, itt lehet tudni, kinek mennyit szokás adni? Én csak a sebészről hallottam, hogy 50 körül illik, de ez se tuti info.
Szia!
Kár, hogy Te is sorstárs vagy, de ha már így alakult... drukkokok holnap Neked!
Tudod már pontosan az órát/percet is?
Engem szerdán műtenek, az időpontot még nem tudom, holnap megyek az altató dokihoz.
Nem derült ki az írásodból, hogy milyen jellegű infóra lenne még szükséged. Cuccok, amit be kell vinni a kórházba, vagy....?
Sziasztok!
Holnap megyek az altató dokihoz megbeszélni a részleteket, szerdán műtenek.
Adjak Neki előre valamennyi pénzt, vagy jelezzem, hogy "nem leszek hálátlan. . . "? Ha adjak pénzt, mennyit érdemes adni így előre. Nagyon fontos lenne most ez az info, köszi előre is!!!!
BOCS, HOGY ÚJBÓL LEÍRTAM, HÁTHA NEM OLVASTÁTOK SOKAN... DE VÉGÜLIS MÁR SOKAN TÚLVAGYTOK A MŰTÉTEN, VALAKI CSAK TUD MONDANI VALAMIT?
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?