Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Nyugi! Semmi baj. Ezért vették ki!
Valószínű, hogy kapsz jódizotópos kezelést 1x vagy 2x és ennyi!
Huhhh, ez nem jó. Nagyon sajnálom.Tudom, hogy itt most azt kell írni, hogy nagyon jól tudják kezelni, nem lesz semmi bajod, meggyógyulsz, de biztosan szomorú vagy.
Nagyon szorítok neked!Adj azért hírt arról, mi történik.
És csak arra gondolj, hogy a rosszat már kivették belőled, TE NEM VAGY BETEG!
Sziasztok!
Nem olyan régen írtam ide.
Idáig azt hittem Hasimoto thyreoditisem van,de kiderült Basedow ,és thyreotoxicosis.
Be is fektettek a kórházba,most szabadultam :),de sajna hétfőn vissza kell mennem,remélhetőleg kedden teljesen hazaengednek.
A cukrom a kórházba 17 fölött volt,mikor nem sokkal kaja után mérték :(
Ha alig ettem,akkor is 8-9 volt :(
Elmehetnék tűpárnának
A cukromra azt mondta a doki,hogy nem vagyok cukros (pedig ettől félek),hanem a sok gyógyszer
Kaptam szteroidot,immunrendszer gyengítőt,meg egy tonna gyógyszert.
Daby:Nagyon drukkolok
Sziasztok!
A szövettanom pozítiv lett, jövö hét kedden mennem kell egy onkologiai team elé.Ott derül ki,h mi lesz velem a továbbiakban.
Üdv
Na, közben csak rájöttem:-)
Szép a sebed. Oldalról nekem is ilyen kis puklis volt, ez több mint egy hónapig megvolt nálam, utána simult csak el.Sőt, február 2 óta most ekzdem ezt érezni, hogy "szabad" a nyakam, a heg laza, a bőr nem tapad, az izmok a helyén. Sokkal több idő kellett ehhez, mint gondoltam.
Mától ráléptem a fogyókúra útjára, ami nálam nem egyszerű, mert alapból minimálisat eszek. De most mozgolódok hozzá. Ma reggel 85 kg voltam. Annyira szeretnék gyorsan fogyni egy kicsit.Remélem menni fog.
De jó! Majd ha kicsit magadhoz tértél, légyszi írj beszámolót, hogy mi volt, hogy volt.
Mielőbbi jobbulást és gyógyulást kívánok!
Sziasztok!
Köszi az érdeklődést, de sajnos mégsem műtöttek meg ma. Az I. sz. sebészeten fognak műteni, és azt mondta a doki, hogy mivel az egész ország területéről fogadnak betegeket, ezért az ún. nagyműtéteseket fogják előre venni. Szóval elvette a leleteimet és mondta, hogy majd értesít telefonon előző nap, hogy másnap menjek be és aznap meg is fog műteni. Úgyhogy most tűkön ülök, mert már össze vagyok pakolva, meg minden... Utálom a bizonytalanságot és a várakozást..... Majd jelentkezem, ha kiderül az időpont.
Nagyon rendesek vagyok, hogy figyeltek... -:) - Köszi!
Sziasztok! Hát én is túléltem... most jöhettem ki 10-én műtöttek .se kapocs se hasbaszuri,csak varrat és kötözés semmi más....
most borzasztóan furán "leszegve " tartom még a fejem nem nagyon bírom fordítgatni sem..és iszonyú nehezen nyelek azt mondták a tubustól és ez majd elmúlik..
Negatív lesz és minden ok!
Pihenj és kíméld még magad, hisz nem sok idő telt még el.
Szia!
A Merci is jó ötlet!
merci -:)
Daby tessék pihenni! Lehet, hogy nem is érzed, hogy fáradt vagy, mert azért ez a műtét nem feltétlen ver le a lábadról, de ha nem pihensz, akkor az árt! Én nyűgös, idegbeteg voltam, mert pörögtem és nem pihentem. Aztán már nem lehetett velem bírni, és napi fél órát kötelezően feküdtem+plusz kímélő életmód.
A nyakad ne nagyon jegeld, mert elvileg nem jó neki sem a meleg, sem a hideg. A sebgyógyulástól is éghet. Viszket, ég, belül is esetleg.De ha nem múlik pár nap alatt, dagadtabb lesz és pirosodik, akkor doki!
Szia!
Nekem is C4 lett a cytóm anno, és én is túl vagyok a műtéten (múlt héten).
Képet nem tudsz fel rakni az adatlapodra?
Kíváncsi lennék milyen a heged.
Nálam vannak képek.
Üdv
Köszi a választ dormir6! Akkor várok még a masszázzsal. Még amúgy is elég érzékeny a seb és a környéke. Az ödémás részen a legrosszabb.
Csak nem tudtam, hogy pontosan hogyan is masszírozzak.
Alapbetegségem nem volt. Mármint nem működött túl sem és alul sem a pajzsmirigyem. Derült égből villámcsapásként ért ez a dolog. Más miatt voltam ultrahangon, és kiderült, hogy van egy göb a pajzsmirigyemben. A biopszia után pedig azt mondták, hogy nagyon erős a gyanú a rákra. (c4) Most várok a szövettanra...
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?