Pajzsmirigy-alulműködés gyógyszeres kezelésének bővítése (beszélgetés)
Csepelen, felhívtam a kórházat ahol az izotóp vizsgálatot csinálták, és mondták, hogy vagy felírja a hormont a házidoki, mert hogy mindenkinek Ő írja fel, vagy december 4-re kaptam időpontot :)
plusz hozzátették, hogy nem értik mi a gondja ezzel a házidokimnak
De ugye nem egyszerre emeltél 50 mg-t? Mert azt nem szabad! 25 mg, majd 1 hét múlva ismét 25 mg.
Én 68 kg vagyok és 200 mg-t szedek. És volt olyan, hogy 250-t szedtem. Én azt szeretem, ha kicsit túlműködős vagyok, mert akkor tudok fogyni, meg akkor érzem jól magam.
Akkor nekem 170-et kéne szednem? Annyit azért nem merek, de felemeltem napi 100-ra.
Jó lenne már egy kis fogyás.
A 6-os Tsh magas, és a másik is. Az ATPO azt jelenti, hogy autoimmun eredetű a pm betegség.
Nem akarok tromfolni vagy mit csinálni, de nekem 2000 felett volt.
Na, nem kell kétségbe esni nagyon, kell keresni egy orvost.:)
a tsh-m az 6 körül van, az anti tpo-m az ami magas 85.5
csak most már eldönthetnék, hogy ki akar engem kezelni :)
Húú, nem értek semmi:) Mi 25? A TSH-d?
Nem mindenkinek van tünete.
Az első néhány túlműködésemnél csak fogyás volt semmi más. Az utolsónál viszont volt minden.
A műtétem előtt a metothyrintől kicsit alulműködtöm. 7 volt a TSH-, de nagyon sok bajom volt ettől is. A hajam fele kihullott, száraz volt, fáradt voltam, híztam, dagadtak a lábaim, stb. Aztán a műtét utáni 80 körüli TSH-nál csak híztam, semmi más bajom nem volt.
ma vittem el az eredményt a háziorvoshoz, erre ő nagyot virított :D
először is, közölte, hogy ő nem akar kezelni visszaküldött ahol vizsgáltak ez még oké, aztán azt mondta, hogy ez olyan fajta hypothyreosis aminek nincs tünete :)
még szerencse, csak akkor az a 25 ami stimmel, az akkor mi? ;)
Oké,köszi!
Hétfőn megyek vérvételre,azt is megírom.Csajok:minden érdekel :-)
Neked talán egy egész kicsivel kellene többet szedned. Csak annyival, hogy a TSH-d 2 alá menjen.
Én is kíváncsi vagyok, majd írd meg mit tudtál meg!
Mindig ilyen volt.
Szerintem nem mindenkinél indul be a hízás.Vagyis remélem.
Biztos jó neki,de meg fogom érdeklődni,mert nagyon kíváncsi lettem...
Akkor én keveset szedek:
L-thyroxin 25mg és 180cm 60kg vagyok.TSH:5,7
De ezt már megírtam azt hiszem:-)
Persze nem értek hozzá,csak találgatás.....
Sajnos nem tudom,majd megérdeklődöm :-)
Én is gondolkodom sokat, hogy menjek e még az orvosomhoz. Nem mond semmit sosem. Amit meg elmond magamtól is tudom:)
Ha nem írtam volna: kilógrammonként kb. 2 mg kell. Ezt abból sikerült kiszámolnom, hogy érdeklődök mindenkitől, kinek mennyi a TSH-ja, mennyi gyógyszert szed, hány kg.
50 mg-mal lett 6,128 a TSH-m.
Látod, arra nem is gondoltam, hogy a gyógyszeradag függhet a súlytól is. De erre az orvosok se gondolnak, mert soha nem kérdezik! A doktornő, aki javasolja a dózist több mint 6 éve nem is látott. Megnézi a laboreredményt, aztán kiállítja a papírt. Azt hiszem lesz hozzá 1-2 keresetlen szavam.
Egyébként amit itt többen is írnak: a hangulati változás engem is rohadtul zavar.
ennek örülök :)
remélem az a kb. 30 tünet amit okoz, abból ha a fele elmúlna, vagy javulna, már boldog lennék, mert már én is nagyon unom magam
Valahogy így történt velem is.
Majd írj meg mindent,
itt mindannyiunkat érdekel a másik esete :-)
akkor majd idejárok :)
csak most kezdem a tortúrát, nem volt elég nekem egy krónikus betegség, szereztem még egyet
de ez volt az első pozitív eredmény aminek örültem, mert már vagy 10 éve harcolok, hogy a tüneteimet egy betegség okozza, és lám igazam lett
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?
- Járt már vki ún. gyógyszermentes biolabor kezelésen?
- Az epeféregre milyen természetes gyógymód létezik, a gyógyszeres kezelésen kívül?
- Syntroxine, ki milyen pajzsmirigy gyógyszert szed?