Pajzsmirigy-alulműködés gyógyszeres kezelésének bővítése (beszélgetés)
Én 18 kg-ot hiztam kb. másfél év alatt, sejtettem, hogy pajzsmirigy lesz a háttérben, de nem mentem el dokihoz, és tavaly aug-ban a terhesség miatti első vérvétel kimutatta.
De nekem voltak egyéb bajaim is, amikre azt mondtam,hogy hát én ilyen vagyok, mint kiderült nem én vagyok a béna :)
Össze-vissza ciklus, ami mint a niagara napokig, menni se tudtam, börviszketés, szárazság, haj szárazság, stb...
A nem fogyás idegesit a legjobban, régen ennyi kajáktól potyogtak a kilók, most vért izzadok,mire 1-1 kg lemegy....de nem adom fel :)))
az én dokinőm benne van egy orvosok által támogatott gyógyszeres fogyasztós (elég hülyére sikeredett!) programban,és felírta a reductilt.én 16lg-ot fogytam vele április óta.
előtte semmi sem használt
a citrom is ugyan ez!:)
hát a sóról nekem nem mondott az orvos semmit, lehet h ki kellene megint próbálnom? hátha nem is ettől volt a rosszullét?
Van itthon almaecetem.. Még nem próbáltam.
Én nem kordában akarom tartani a súlyomat, hanem hogy lemenjen ez a 20kg, vagy még több is lemehetne..
Hogy használod?
én meg csak jódozottat veszek,h pótoljam.rákérdeztem az orvosnál,és nekem nem említette,hogy ártana.vagy mindenkinél másképp hat..
és a súlygyarapodással hogy álltok?
hogy befolyásolják az említett ételek a pm működését?
Fogyást ne is említsétek..
én 20kg-t híztam közel fél év alatt, és azóta nem megy le egy deka sem. Már minden diétát kipróbáltam, de semmi. :(
sziasztok
Csatlakoznék, nekem alulmüködés van, tavaly augusztusban derült ki, (pár hetese terhesen), azóta gyógyszer,L-tiroxin, 5 hetente kontrol,mindig tökéletes az eredmény, sőt már majdnem túl alacsony is, és még mindig szednem kell, én már nagyon unom szedni, ja és kinkeserves a fogyás, szinte alig fogyok, pedig diétázok, tornázom!!!
Nekem érdekes pont a jodozott sót kell ennem :)
Sziasztok!
Engem elkezelt egy dokinő és most neki köszönhetően hol alul, hol pedig felül működik a pajzsmirígy. Állandóan gyógyszert szedek rá (Letrox 50 mg). Ez szerencsére kordában tartja. Most voltam kontroll vizsgálaton, szerencsére negatív, nincs semmi gond. Ez a gyógyszer bevált.
Nőgyógyászati problémáim nekem is vannak.
Meg szinte az összes alul működős tünet.. Szédülés, alig eszem és hízok, remegés, puffadás, székrekedés, stb...
sziasztok!
én is fulladtam,rémálmok gyötörtek:)a házidokim jött rá,ahogy a nyakam kitapogatta,majd uh,vérvizsgálat.euthyroxot szedtem majd 11évig,most állítottak át letroxra
Sziasztok!
Jó, hogy van ilyen fórum..
Én még nem hallottam ilyenről, hogy nem lehet enni ezeket az ételeket. Mik vannak még, amit nem lehet?
Én is alul működöm, euthyroxot szedek, 12,5mg-t, mert néha túlműködöm. Az a hashimoto-s pm-em van..
Szia Ciánka!
Én már 12 éve vagyok pajzsm. beteg. Szintén alulműködik.Euthyrox-ot szedek,és nemrég olvastam, hogy egy csomó ételt nem lenne szabad enni az ilyen betegségre.Pl.spenót,kelkáposzta...stb.
Te tudtad ezeket a tiltásokat?Mondta ezt neked a dokid?
szió
nálad hogy jelenik meg?
Sziasztok!
Várom kedves sorstárasimat érdekes eszmecserére
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?
- Járt már vki ún. gyógyszermentes biolabor kezelésen?
- Az epeféregre milyen természetes gyógymód létezik, a gyógyszeres kezelésen kívül?
- Syntroxine, ki milyen pajzsmirigy gyógyszert szed?