Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Óvodai 'kikötések'! Minden oviban vannak? fórum

Óvodai 'kikötések'! Minden oviban vannak? (tudásbázis)

1 2 3 4
2010. aug. 8. 15:08
mondjuk ez praktikus, ha nem eszik reggel, kényelmes az óvónőnek, mert akkor tuti eszik délben, mert már nagyon éhes... legalább kevesebb gond van a picikkel.... undorító a rendszer. régen nálunk mindig asztalnál kellett ülni x ideig, ez a reggeli volt. de nálunk 10 órai is volt, valami gyümi, majd ebéd....
58. Pocak0515 (válaszként erre: 2. - 74740b7c7c)
2010. aug. 8. 15:06

Erre meg azt mondom, hogy tök logikus, és praktikus mindkettő!

A gumis naci tényleg a wc használatakor jó, a tépőzáras szandi, vagy bármilyen cipő, meg azért, mert azt már be tudja egy 3 éves is tépőzárazni!

Nekünk is ilyenek vannak! Még a kinti, játszós cipője is tépőzáras!

Hidd el, hogy ez a praktikus, nem a farmer és társai! Azt adjátok rá akkor, ha csinin kell menni valahova!

Az ovi nem divatbemutató!! Így is épp elég pénzbe kerül az arra való felkészülés is, akármilyen olcsón is akarja az ember megúszni!

2010. aug. 8. 15:04

Egyébként az nekem se tetszik (voltunk nyílt napon anno, szóval tuti, hogy így működik sajna nálunk is), hogy x-től y-ig van reggeli idő, és ha a gyerek evett otthon, akkor ok, kibírja ebédig, ha nem, és az oviba se eszik, akkor meg "koplal".

Azért ez milyen már?!

Speckó, ha én melóznék, és nem itthon lennék a kicsivel, talán annyi időm lenne munkába menetel előtt, hogy szó szerint beadom a gyerekemet, aki hangúlyozom, 3 éves, és már megyek is a dolgomra. Nem lenne időm arra, hogy megbeszéljem az óvónővel, hogy otthon evett-e a gyerekem, vagy sem?!

Ők meg tuti, hogy ezt nem fogják megkérdezni tőle. Éhen maradna délig...

2010. aug. 8. 15:02

Sziasztok! Örülök, hogy létre jött ez a fórum!

Nem kellene "lenézéssel" elcseszni!

Az én fiam is most szept.-től lesz ovis! És lássuk be, ő is csak pár hete képes arra, hogy egyedül fel/le vegye a nadrágját, zokniját, de a pólónál még segítenem kell neki. Legyen szó arról, hogy le kell venni, vagy fel.

Nem hiszem el, hogy nem lehet, ill., hogy nem fognak erre az óvónők odafigyelni!

Ők is emberek! Val.színűleg nekik is van gyerekük, ÉS tapasztalatuk!

A gyerekek pedig nem egyformán fejlődnek! Van aki lassabban halad bizonyos szinten, van, aki meg már 2 évesen önállóan eszik, öltözik stb.

Na és! Nem hiszem, hogy csodát várnak el attól a gyerektől, aki pár nappal a beszoktatás után van, és akkor szakad el anyuka szoknyája mellől!

55. tündér74 (válaszként erre: 53. - Vaczila)
2010. aug. 8. 14:04

Teljesen igazad van, normális esetben így kellene működnie.

Az igazság viszont az, hogy vannak olyan óvónők, akikkel nem lehet mindent megbeszélni /sőt nagyon elutasítóak, érdektelenek/. És fordítva is igaz, nagyon sok az olyan szülő, akik alapból ellenségesen viselkednek az óvónőkkel.

54. tündér74 (válaszként erre: 50. - Ekka)
2010. aug. 8. 13:26
Remélem minden óvodában más a szokás, mert ha ez tényleg így működik mindenhol, akkor az én kisfiam egy falatot sem fog enni, ahogy ismerem.:(
2010. aug. 8. 10:16
Ne kövezzetek meg érte, de azt gondolom hogy az óvónőkkel is mindent meg lehet és meg is kell beszélni. Ők nem a gyerekek ellen vannak, hisz akkor nekik is sokkal nehezebb lenne. Ha valamivel nem értetek egyet ami az oviban folyik, normális stílusban, de rá lehet és rá is kell kérdezni. Amúgy mennek mindenkihez családlátogatásra, lesznek szülői értekezletek, fogadóórák, de napi szinten amikor hozzátok viszitek a gyerekeket, akkor is tudtok néhány szót váltani. Ti is elmondhatjátok az észrevételeiteket, a kéréseiteket. Minden csoportban van szülői munkaközösség is. Használjátok ki a lehetőségeket a kommunikációra, ez mindennek az alapja. Ne forduljatok alapból ellenségesen hozzájuk és higgyétek el hogy partnerre fogtok találni bennük a nevelésben.
52. mohonc (válaszként erre: 50. - Ekka)
2010. aug. 8. 09:01
Ez a szabad választás nekem sem tetszik, de sajnos ez az oktatáspolitika következménye, ahol az az elv, hogy az óvodákban "kezdeményezni" kell, a gyerek meg vagy ráharap :) vagy nem. Ez van pl. a rajzolásnál, gyurmázásnál is. Ha kicsi gyereknek nincs kedve, akkor egy évig nem rajzol.
51. mohonc
2010. aug. 8. 08:59

Szóval a gumis derekú nadrág és a tépőzáras cipő miatt át kell cserélni a ruhatárat,

A cipőt gyorsan kinövi. A következőnek ilyet veszel és kész. Egyébként te otthon milyen nadrágot használsz egy 2-3 évesnél? Szerintem a gumisderekú a legpraktikusabb. Meg tudja tanulni egyedül fel- és levenni. Ha pisilni kell, gyorsabban meg lehet szabadulni tőle. Ez egy gyereknek is jobb, mert önállóbb lehet.

Szóval nem értem még mindig, hogy ezekkel mi a probléma.

50. Ekka
2010. aug. 8. 08:43

Pl. én attól is rosszul vagyok, hogy reggelinél szabad választás joga van.

Nincs úgy mint régen, hogy az összes gyereket az asztalhoz ültetik.

X-Y-ig tart a reggeli idő, ha a gyerkőc megy és eszik, akkor eszik, ha nem úgy is jó. Eszik legközelebb délben.

Inni is csak reggeli-ebéd-uzsikor.. Nehogy már többet pisiljenek:S

49. Ekka
2010. aug. 8. 08:39
Persze az ember mindent megtesz a gyermekéért, hogy ne induljon, ne legyen hátrányban, könnyebb legyen az öltözködés, de azért jól esne egy kis együttműködés az óvónénik részéről is.
48. Ekka (válaszként erre: 46. - Mohonc)
2010. aug. 8. 08:38

Attól lesz 'kedves', pl., hogy segít!

Nem attól, hogy még el sem kezdődik az ovi, de 3 oldalas listát állítanak össze a szülőknek!!!

47. Ekka (válaszként erre: 46. - Mohonc)
2010. aug. 8. 08:36

Szerintem csak annyi, hogy az óvónők kényelméért (pl. nem mennek ki a gyerekekkel a wc-re) miért kell egy teljes ruhatárat átcserélni?

Nekünk pl. fűzős cipőnk van, és láss csodát, a 3 évesem nem tudja bekötni..

46. mohonc (válaszként erre: 36. - 74740b7c7c)
2010. aug. 8. 08:31

És attól lesz kedves az óvónéni, hogy nem kér:

"-tépőzáras cipő-t

-gumis derekú nadrág-ot

-ágynemű garnitúrát " ? (idézet tőled)

Annyira kíváncsi lennék, hogy mi a baj a gumis derekú nadrággal. Kösz, hogy megvilágítod nekem.

45. Ekka (válaszként erre: 44. - 7c79ff1565)
2010. aug. 8. 08:28

Oviba nem kell vinni igazolást.

Egyébként én az oviba megkérdeztem, ill. ez ki is szokott lenni írva.

Nálunk márciusban volt beiratkozás, de mivel a lányom júliusi, így csak szep. kezdhet, mert ugye szünet van.

Kisfiad meg kezdhetett volna 2,5 évesen is, ha szoba- és ágytiszta.

2010. aug. 8. 08:17
és ezt alapból minden szülő így tudja, hogy mikor kell oviban érdeklődni, vagy én vagyok ennyire hülye? nekem első gyerekem, tényleg nem tudtam ezt.Mekkora bal..sz vagyok:-((( Senki se szólt, na meg persze nem is volt eszembe. Úgy voltam vele, hogy 3 évestől kell oviba menni, mivel kisfiam januárban lesz annyi, majd ő 3 és fél évesen fogja kezdeni... na meg munkám sincs, hogy vigyek igazolást.:-(
43. Ekka (válaszként erre: 41. - 7c79ff1565)
2010. aug. 8. 08:13

Igen.. tavasszal kellett volna beiratkozni, hogy januárban tudja kezdeni az ovit..

Én így tudom.

Szomszéd kislány dec.31-én született és őt is tavasszal kellett beíratni

42. 7c79ff1565 (válaszként erre: 40. - Ekka)
2010. aug. 8. 08:04
Ezért kérdeztem, én nem tudtam. Mikor anno ovis voltam, a dajkanénim mindig jött velem, legalábbis kiscsoportban.
41. 7c79ff1565 (válaszként erre: 39. - Ekka)
2010. aug. 8. 08:03
most tavasszal kellett volna, hogy most szeptemberben mehessen oviba? Kisfiam még nincs 3 éves, jövőre januárban tölti be. Így is lekéstem róla?
40. Ekka (válaszként erre: 38. - 7c79ff1565)
2010. aug. 8. 07:56

Egyedül járnak ki a wc-re, még a legkisebbek is. Szerinted kitörlik?

Sógornőm kislányának hasmenése volt, egy óvónő sem tudott róla.. nyakik kakis harisnyába ment haza a kislány:S

39. Ekka (válaszként erre: 38. - 7c79ff1565)
2010. aug. 8. 07:55
Én úgy tudom, hogy most tavasszal kellett volna beíratni..
2010. aug. 8. 07:52
Elég érdekes témát boncolgattok. MEllettünk is van ovi, és minden nap azt látom, hogy a gyerekek verekednek, az óvónénik meg beszélgetnek. Nálam ott borult el az agyam, mikor a kisgyerek feküdt mozdulatlanul a földön, és a felnőtt rá se szólt. Ugrálták át a gyerekek. Mi meg az utcáról figyeltük, hogy nincs-e baj, 10 perc után felkelt a földről, de hát akkor is oda lehetett volna menni, szólni neki, hogy ne fetrengjen a hideg földön. Nekem is van kisfiam, de nem volt még bölcsis sem, nem értek a rendszerhez, mi hogy működik, de azért nem nézném jó szemmel, ha le....nák a fiam fejét az oviban, mert nem eszik rendesen, meg a pulcsit nem mindig tudja felvenni... Tényleg egyáltalán, a feneküket kitörlik, mikor kakilnak? Fiam azt még nem tudja egyedül! Januárban lesz 3 éves, valaki tudna segíteni abban, hogy mikor kell beíratni oviba? nekem nincs olyan ismerősöm, aki ebben segíteni tudna, gyerekmentes környezetem van, oviba meg még nem mentünk be. Lekéstem volna róla?
2010. aug. 8. 07:12

Sziasztok!

Lehet, hogy Tamara nem a legmegfelelőbben fogalmaz, de azért van igazság abban amit ír.

A munkahelyeden Te is magadra vagy utalva, nem kérsz meg egy 'külsőst' sem, hogy segítsen be!

Ok. a gyerekeknek meg kell tanulni öltözni, de azért már ne hívjunk össze szülőit, mert a gyerek nem tud késsel-villával enni, és nem öltözik egyedül!!!! (volt már erre is pl.)

A kicsiknek még segítségre van szükségük, arra, hogy számíthassanak a felnőttre, de legtöbbször az ovónőktől csípőből elutasítást kapnak!!!

Szerintem ez az ami a szülőnek bántó.

Meleg, kedves kis fészekben szeretné tudni a gyerkőcöt még dolgozik...

36. 74740b7c7c (válaszként erre: 34. - Mohonc)
2010. aug. 8. 07:04

Segítő, kedves óvónőket, nem belefásult, semmi kedvem semmihez, utálom a gyerekeket (is) hozzáállást.

Ennyit!

35. Brygy (válaszként erre: 4. - 74740b7c7c)
2010. aug. 7. 22:11
Látszik, hogy fiatal vagy és szeretsz belekötni mindenbe. Az óvónéninek és a dajkának is az a feladata, hogy segítsék a gyerekeket mindenben és a tapasztalataim szerint azt is teszik!!!! De a gyerekeknek is tanulniuk kell és igenis meg kell próbálni az önálló öltözködést is! Minél korábban kezdi, annál korábban jelent ez a szülőnek is segítséget otthon. Mert ugye mikor rohansz majd a munkába, nem mindegy a gyereked önállóan öltözik-e, vagy neked kell még őt is plusz öltöztetned. Ismerek olyan gyereket /hasonló gondolkodású szülőké mint te/ aki 10 éves és anyuka törli még mindig a fenekét.Ez jó??
34. mohonc (válaszként erre: 33. - 74740b7c7c)
2010. aug. 7. 21:58

Tulajdonképpen mi az, amit elvársz?

-Ovónéni tanítsa meg cipőt kötni? Apa, anya feladata.

- Legyen óvodai ágyneműje? Nem akkor lennél biztos benne, hogy tiszta, ha otthon mossák, hogy megfelelő minőségű, ha a szülő viszi?

- Gumis a nadrág? Milyet szeretnél? Övet? Sokkal kényelmetlenebb.

Tulajdonképpen tudod, hogy mit akarsz, vagy csak jól esik hőbörögni?

33. 74740b7c7c (válaszként erre: 30. - Aeddc722e0)
2010. aug. 7. 20:40

19 éves vagyok.. bocsi!

Hogyne minősítenék, a tesómról van szó, persze, hogy a legjobbat akarom Neki, ahogy szerintem bárki más.. Szülők, nagyszülők a sajátjuknak.

Engem nem érdekel, hogy 5 v. 40 gyerek.. Lássák el őket, ahogy ez elvárható!

Ez a munkájuk.

Pl. a boltban beültetik a nénikét a pénztárba, mert kevés az eladó, oszt' számlázik magának?

Na ugye, hogy nem!!!

2010. aug. 7. 20:07

Az én gyerekeim tépőzáras cipőbe, gumis derekú nadrágba járnak oviba. NEM kérték az óvónénik!

Az ágyneművel kapcsolatban, nekem az volt a fura hogy nem kértek, sőt nem is engedik hazahozni, hanem ott az oviban mossák.

Viszont az idei évtől kértek fogmosópoharat. Végre(!), mert a nagyobbik fiamnak már az első évben megvettük, és tiszta hisztis volt amiért nem azt használhatta eddig az oviban.

Dafi! Minden tiszteletem az óvónéniké! :-)

31. dovima (válaszként erre: 27. - Tündér74)
2010. aug. 7. 16:38

Nem dolgozom a szakmámba mivel levagyok százalékolva,tehát nem kell aggódni az anyuciknak h ilyet mondok:)

Különben itthon sem beszélek igy,csak itt egy pillanatra elszállt az agyam...

2010. aug. 7. 15:28

Na, mégis mondok valamit! :-)

Tamara97! 40 kisgyerek egy csoportban -- mikor mennek ki délelőtt levegőzni, akkor 1 óvónő és 1 dadus van velük. Mindegyik felnőttre jut 20 kisgyerek. Ha nagyon gyorsak, és ügyesek, akkor 3 perc alatt felöltöztetnek 1 gyerkőcöt. Az 60 perc, mire a végére érnek. Mivel mind a ketten öltöztetnek, így nem engedhetik ki az udvarra őket, hisz ott nagyon gyakran még nincs senki aki vigyázhatna rájuk. Tehát, akit először felöltöztetnek, az minimum 30-40 percet vár. Szóval kinek az érdeke, hogy praktikus, gyorsan kezelhető, nagyon gyorsan felvehető ruhák és cipők legyenek?? Hidd el, hogy a kisgyerekek érdeke.

a másik: a 97-ből azt következtetem ki, hogy legalább 13 éves vagy. Rém furcsa, hogy minősítesz, kritizálsz felnőtt, dolgozó embereket! Olyanokat, akik 40 kisgyereket gondoznak, nevelnek, szeretgetnek, stb, stb...

Tudnék még többet is írni... Üdv: Dafi

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook