Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Óvodai 'kikötések'! Minden oviban vannak? fórum

Óvodai 'kikötések'! Minden oviban vannak? (tudásbázis)

1 2 3 4
2010. aug. 7. 15:15
Ne húzd fel magad dovima - de tényleg legjobb, ha az ilyen témákban semmit nem reagálunk. Én óvónő vagyok, gondolhatod - tudnék írni. De minek? Úgyis belekötnek minden szóba.
28. 3dc5a222b9 (válaszként erre: 25. - Dovima)
2010. aug. 7. 15:01

...meg lehet fogalmazni másképp is, hogy ne bántsa a másik fülét / szemét. Nekem is megakadt rajta a szemem egyébként.

Sajnos, a mi óvodánkban is fültanúja voltam oda nem illő szavaknak.

27. tündér74 (válaszként erre: 25. - Dovima)
2010. aug. 7. 14:55
Ez csak egy megjegyzés volt. Nekem furcsa volt a stílus olyan embertől, aki gyerekekkel foglalkozik.
26. 07c4794583 (válaszként erre: 21. - Jozsi.38)
2010. aug. 7. 14:10
figy nálunk 8 és 9 évesek, és bercike még mindig képes csálén felvenni mindent, vagy küzdeni a cipővel meg a kabáttal, szóval ráértek még :o))
25. dovima (válaszként erre: 23. - Tündér74)
2010. aug. 7. 14:02
szerintem ez jó kötekedés ha elolvastad volna akkor tudnád miről van szó,ezért nem szeretek semmit se írni mert az ilyen félék mint te azt nézi melyik szóba lehet belekötni........
24. tündér74 (válaszként erre: 6. - 74740b7c7c)
2010. aug. 7. 14:00

Igazad van, a 40 fős létszám szerintem ez több mint durva.:(

Egy óvódában az egyik legfontosabb dolog, hogy a csoportok ne legyenek túl zsúfoltak, és az óvónők ne legyenek nagyon leterheltek. Az ideális csoportlétszám max. 20-25 fős kellene hogy legyen. A túlzsúfolt csoportokban sajnos kevesebb idő jut a gyerekekkel egyénre szabottan foglalkozni. Ilyen nagy létszámú csoportokban eltöltött idő nagyon megterhelő egy pici gyereknek.

Sajnos az a helyzet, hogy egyszerűbb a létszámot bővíteni, mint új csoportszobákat kialakítani. A kicsi gyerekek lelkivilágával pedig nem foglalkozik senki.:(

23. tündér74 (válaszként erre: 5. - Dovima)
2010. aug. 7. 12:55
Azért remélem a gyerekek előtt nem használsz ilyen "szép" szavakat, hogy: "szarrá izzadnak" stb.
22. vaczila (válaszként erre: 21. - Jozsi.38)
2010. aug. 7. 08:32
Egyáltalán nincs elkésve. Amit eddig csinál, az pontosan megfelel az ő életkorában elvárható tevékenységtől.
21. jozsi.38 (válaszként erre: 20. - Vaczila)
2010. aug. 7. 08:30
akkor most megnyugodtam. az én fiam 3éves, most megy oviba és még nem öltözik egyedül. felhúzza a nadrágját, de oda kell rá figyelni mert képes egy szárba dugni mindkét lábát. cipőt húzni tud, pólónál segíteni kell neki
20. vaczila (válaszként erre: 19. - Sajert)
2010. aug. 7. 05:55
Én óvónő vagyok és megnyugtatlak hogy nem kell 2 évesen egy gyereknek sem egyedül öltöznie. Az ember természetesen biztatja őket, hogy egyszerűbb, hangsúlyozom egyszerűbb ruhadarabok felvételével próbálkozzanak, de mindenkinek akinek kell, segítünk. Kb 5-6 éves kor körül tanulnak meg a gyerekek önállóan öltözni, vagyis mire iskolába mennek. De ahhoz hogy addigra megtanulják gyakorolni kell, ami folyamatosan és fokozatosan történik. Ezért a biztatás, a megmutatás a gyakorlás, de természetesen segítséggel.
19. sajert
2010. aug. 6. 21:54
Húú, most olvasom, hogy két évesek egyedül öltöznek???? A 2,5 éves fiam - pedig önállóságra nevelem - egyszerűen nem tudja véghez vinni a mozdulatokat. Ott tartunk, hogy a zoknit leveszi, és a karját tartja öltözésnél. A nadrágnál állva imbolyog, kapaszkodnia kell bennem. Fekve/ülve fel se tudja addg emelni a lábát, hogy felhúzza magára. A fiam csak ilyen béna (tény, hogy mozgáskoordinációs gondjai vannak, lehet hogy ez az oka?)??
18. dovima
2010. aug. 6. 18:39
Na én akkor most lépek mert ez kezd elfajulni,sajnos.Tényleg érdemes lenne csak egy napot eltölteni annak az oviban aki ugy gondolja h hu de jó dolguk van az ovonéniknek.......
2010. aug. 6. 18:36
Tisztelet a kivételnek:D
16. Jéghegy (válaszként erre: 15. - Mohonc)
2010. aug. 6. 18:35

Az biztos.. ülnek az udvaron, beszélgetnek..

A gyerekek meg közben "megölik" egymást!!!

15. mohonc (válaszként erre: 4. - 74740b7c7c)
2010. aug. 6. 18:34

Te láttál már együtt 40 háromévest? Már az is elég, nemhogy öltöztetni őket. Ez az, amit soha nem irigyeltem az ovónéniktől.

És azt kérdezed, hogy 40 gyerek mellett mit csinál az ovónéni??? Szerintem menj be egy napra, és mindent megtudsz. Azt hiszem, döbbenni fogsz. :)

14. Jéghegy (válaszként erre: 13. - F952b8e896)
2010. aug. 6. 18:34

Lehet, hogy az 5 számmal nagyobbat:D

Megtekeredve, félig lecsúszva.

2010. aug. 6. 18:31

Hidd el már a bölcsiben egyedül öltöznek fel(harisnyát is)

Van olyan gyerekem aki még csak 2 éves és simán felöltözik egyedül.

12. dovima (válaszként erre: 9. - Ekka)
2010. aug. 6. 18:29
én csak a saját ovinkról tudok mondani tapasztalatot,mivel nem minden gyerek egyszerre tölti a 3.évét nálunk ez volt a mérvadó,és igy decemberben szokott be az utolsó kiscsoportos gyerkőc,a harisnyát pedig tuti segítenek.az én fiam 2 hétig majd leszakította a karomat mikor elváltunk és sírt,de az ovonénik megoldották,és utána már örömmel ment.
2010. aug. 6. 18:29

Azért van lustaság is.

Nagyobbik télen így jött haza:

csizma, overáll, pulcsi, meztéláb!!!

Fiam nem tudta felvenni a harisnyát, de nem mert szólni az ovónéninek, mert mindig kiabál!!!

Utolsóként jött haza, azért rá lehetett volna nézni.

(ovónéni nem bírta megvárni, még odaérek, így szólt, hogy öltözzön. Talpig felöltözve ült a folyosón ..mindezt 16ó. előtt 5 perccel!!!)

10. Ekka (válaszként erre: 8. - F952b8e896)
2010. aug. 6. 18:27

Persze, de azért akadnak nehézségek!

Pl. harisnya v. szűkebb zokni. Na, ha ezt egy 3 éves gyerek egyedül felveszi, én megeszem a kapalapomat.

Max. magára rángatja, ahogy tudja.

9. Ekka (válaszként erre: 7. - Dovima)
2010. aug. 6. 18:25

Én lányom is 40-es csoportban kezd:S

Beszoktatási idő: szept.1-12-ig! Pont. Mármint, hogy a 40. gyerkőc is ott lesz szept. 12-én!

Beszoktatási idő meg 3 nap!

Azt mondják tovább nem akarják húzni, mert csak a gyerekekkel babrálnak ki.

Hát nem tudom, lányom nem volt bölcsis, nem tudom mi lesz vele nélkülem a 4. napon:(

8. f952b8e896 (válaszként erre: 4. - 74740b7c7c)
2010. aug. 6. 18:25

Én ugyan bölcsiben dolgozok, de mi ott is arra szoktatjuk a piciket(oviba készülőket),hogy egyedül öltözzenek, vetközzenek. És nem azért mert lusták vagyunk!!!

Egy oviba készülő picitől ezt is ugyanúgy elvárjuk, mint azt, hogy szobatiszta legyen mire oviba megy.

2010. aug. 6. 18:21

Sajnos elég szar a helyzet ilyen téren,nálunk 25 fős egy csoport elvileg,de pl a fiamék csoportjába 27 gyerek volt,nagyon durva lehet 40 gyerekkel,bár kiscsoportba nem egyszerre van a beszoktatás és sajnos elég sokat betegek igy elképzelhető h nem lesz egyszerre 40 gyerek,de ha igen....

huuu nem irigylem az ovónéniket...

6. 74740b7c7c (válaszként erre: 5. - Dovima)
2010. aug. 6. 18:18

Akkor talán a rendszerrel van a baj!

40 minicsoportos??? Szerintem nagyon durva!!

Most kerülnek be az oviba, figyelemre vágynak, más törődésre mint a nagyobbak, aztán nesze neked, ott van még 39 nyafizó kiskölyök:S

2010. aug. 6. 18:16
Hát én dajka vagyok és 40 gyereket mire télen felöltöztetnek kb vehetik le a ruhát mert letelt idő és szarrá izzadnak,tapasztalatból tudom.igazából a gyerekek nem érnek rá várni mire 40 gyerek elkészül....
2010. aug. 6. 18:12

Lehet, de az én időmben azért nem így volt..

Akkor már mondhatnák, hogy vigyünk ágyat, evőeszközt, tányért stb.

Persze, kényelmes a tépőzáras cipő, meg a gumis naci, de itt az indok, hogy: nem érünk rá 40 gyereket felöltöztetni.

Könyörgöm, 3 évesek! Most szakadnak el anyutól, aztán az oviban senkire nem számíthatnak, oldjanak meg mindent egyedül.. 'Ovinéni' meg addig mit csinál?

3. dovima (válaszként erre: 2. - 74740b7c7c)
2010. aug. 6. 18:09
Ez a gyerkőcnek is kényelmes hogy tépőzáras a cipő és gumisdereku a nadrág,az ágynemű és a huzat szerintem evidens h mindenki magának viszi,legalábbis én a 3 gyerekemnek mindig mondás nélkül igy csináltam,ez a praktikus.
2010. aug. 6. 18:07

Tesóm szep. kezdi az ovit.

Szülőin én voltam, mert Anya nem tudott elmenni.

Azt mondják, hogy:

-tépőzáras cipő

-gumis derekú nadrág

(nekik nincs idejük ezzel foglalkozni, mert 2 mini csoport indul 35-40-es létszámmal)

-ágynemű garnitúrát nekünk kell venni, így értelemszerűen húzatot is..

2010. aug. 6. 18:05
Óvodai 'kikötések'! Minden oviban vannak?
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook