Otthoni kenyérsütés géppel-tapasztalatok..? (beszélgetés)
Nekem is az van, de 6 vagy 7 éve jól szuperál pedig elég sürűn használom.
Nekem volt, imádtam! Kétnaponta finomabbnál finomabb kenyereket gyártottam, aztán egy év egy hónap múlva bedöglött:((
Másikat nem tudok most venni. Nekem kétlapátos volt, Hausmeister.
Az enyém csak egy sima egy lapátos,t.sco márka,de nagyon szeretem. :-)
Én a kétlapátosra esküszök, nekem az jobban bejön minden szempontból!
Lehet hogy többet teszel bele a lisztből, vagy a vízből.... és nemtudja átsütni??
Én ma rendeltem egy kenyérsütő gépet, remélem, néhány nap múlva már érdemben is hozzá tudok szólni a témához. :-)
Sziasztok!
Én napi szinten sütök géppel otthon kenyeret.
3dl víz,70dkg liszt,1/4 margarin,1 nagy adagoló kanál cukor,3-4 kis adagoló kanál só,1,5 dkg élesztő felfuttatva.
Van,amikor szórok bele különböző magvakat is.
Mostanában pedig a nagy sláger nálunk a krumplis kenyér.Egy közepes krumplit megfőzök,összetöröm,a mérőpohárba rakom,és felöntöm a 3dl-ig vízzel.
kalács:
3 dl tej,50dkg liszt,2 tojás sárgája,1 kis adagoló kanál só,3 adagoló kanál cukor,1/4 margarin,1,5 dkg felfuttatott élesztő.Lehet belerakni vanillincukrot,mazsolát.
Jó étvágyat!
Nekem a gépem sz@r. Hauser. Nem egy olcsó darab,de nagyon gagyi. Nem süti meg a tetejét, az alja már szenes, de felül szinte nyers a kenyér.Ezért 2-3 éve pihen a kamrában. :)
Ha valaki most venne, ezt a márkát ne!
ÁÁÁ azt is megköszönöm:):)
Legközelebb légyszi és írd amikor jól sikerül!:):)
De ha az alaprecept érdekel, elküldhetem priviben (némi kiegészítéssel :D)
Megadnám, de az a baj, hogy egy alaprecept átvariálása...és még nincs dokumentálva, mindig kicsit másképp csinálom... :((((
Mi fél kg lisztből szoktunk sütni.Máshogy még nem próbáltuk.
huuarra a kalács receptre én is kíváncsi lennék!:)
Amit elfelejtettem írni,hogy tésztát is nagyon jól keleszt.
Tényleg nagyon fontos odafigyelni, hogy miből mennyit kell hozzáadni, vagy kipróbálhatok egy olyan receptet is ahol nem ml pontosságra írja le, hogy mennyi vizet kell beletenni stb..? És ha a kenyérsütő gép kijelzőjén csak 900g ír méretnek, de a géphez tartozó receptes füzetben 1kg-hoz írja le a hozzávalókat akkor szerintetek megsüthetem azokkal az adagokkal?
Nagyon jó, én szeretem. Konkrétan mirevagy kiváncsi?
Szia!
Mi sokszor sütünk gépben kenyeret mert olcsóbb mintha boltban vennénk és nagyon finom is.Ráadásul be lehet állítani így sokszor mire felébredünk friss kenyér vár.
Én is kezdő vagyok, már sütöttem kb 6 kenyeret, még egyik sem sikerült jól :(
De a kalács isteni!!! :)
Ez engem is érdekelne...Karácsonykor kaptam gépet, azóta a használatiból már csináltam. Azt már kitapasztaltam, h csak rozslisztből nem jó.
Otthoni kenyérsütés géppel-tapasztalatok..?
További ajánlott fórumok: