Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Recepteket kérnék, amit kenyérsütőben lehet készíteni fórum

Recepteket kérnék, amit kenyérsütőben lehet készíteni (beszélgetős fórum)


1 2 3
2015. aug. 8. 05:20
nincs ajánlat
2015. júl. 23. 05:39
Még aktuális a kérés
2015. júl. 6. 05:42
igen jó recept, csak ajánlani tudom
2011. okt. 6. 18:17

Az elebb masoltam be a naplomban.


Rozalia


594. Az én kenyér receptem kenyérsütő géphez 2011-09-30 06:43


Hozzávalók:


275 ml tej

3 dkg margarin

1 teáskanál cukor

2 teáskanál só

15 dkg teljes kiőrlésű liszt

25 dkg rendes liszt (BL55)

1 cs. szárított élesztő


Elkészítése:


A hozzávalókat a fenti sorrendben adagoljuk a gépbe. Minden legyen szobahőmérsékletű. A margarint akár kicsit meg lehet olvasztani.


Képen az elkészült kenyér:)


Megjegyzésem:


65 dkg-os kenyér lett a fenti mennyiségből, mely arányosan emelhető, ha nagyobb kenyeret szeretnénk.

Szólj hozzá!


593. Kenyérsütéshez recept 2011-09-29 07:05


700 ml víz

6 evőkanál olaj

2 evőkanál ecet (20%)

6 kávéskanál só

2 evőkanál porcukor

1kg 60dkg BL 55 liszt

4 dkg élesztő

+ a kovász


Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.


Kovász:

140 ml víz

15 BL 55 liszt

1 evőkanál olaj

½ kávéskanál só

2 dkg élesztő

___________________________________


Másik:


310 ml víz

3 evőkanál olaj

1 evőkanál ecet

1 evőkanál porcukor

3 kávéskanál só (csapósan)


40dkg BL 55 Tótkomlósi liszt

15 dkg BF 80 Búza kenyérliszt

20dkg BF 53 félfogós liszt

1 teáskanál zabpehely (el is maradhat)

1 kávéskanál sikér (a búzának ez a legnemesebb része)

(régebben nem tettem bele, de az a tapasztalatom, hogy szebb lesz tőle a kenyér)

2 dkg élesztő

20dkg kovász


Kovász készítése:

Előző nap szoktam elkészíteni.

1dl víz

10dkg BL 55 Tótkomlósi liszt

1 evőkanál rozsliszt

1 evőkanál olaj

½ Kávés kanál só

1 Kávés kanál cukor

2 dkg élesztő+ egy kanálnyi a régi kovászból, amit az előzőből meghagytam.


A hozzávalókat fakanállal jól összedolgozom és kelni hagyom. Mikor duplára kel, akkor ismét párszor alányúlok a fakanállal.

Kelni hagyom és hidegre teszem. Csak konyharuhával takarom le.


Megjegyzésem:


(Mázatlan Pataki tálat beáztat, papírt tesz bele, előmelegített 210 fokos sütőben 45 percig süti. Utána tetőt levesz, pirulásig még süti.)

(szanter.blogspot.com)

59. margareta51 (válaszként erre: 58. - Varbóc)
2011. okt. 6. 12:40
Eleg regen keszitettem kenyeret geppel,de hamarosan ujbol fogok csinalni.
2011. szept. 5. 04:48
házi kenyérbe nem is való
2010. ápr. 6. 15:59
En a kenyernel nem hasznalok tojast
56. supin
2009. jún. 14. 07:11

Sziasztok!!

Priviben kaptam.Elkészítettem és ísteni.

Pizza tészta:1 dl langyos viz

20 dkg liszt

1 dkg élesztő

csipetnyi só

Dagasztó program.Másfél óráig tart de finom.Az adagot lehet növelni. Ez egy pizza...

55. Erika25 (válaszként erre: 54. - Supin)
2009. jún. 5. 11:50

Na, ez is valami... :)

Én még mindig nem próbáltam ki. :(

54. supin (válaszként erre: 50. - Erika25)
2009. máj. 9. 08:56
Köszi. Elég jó lett. Legalább is a család megette. Lehet a sütőm most nem a legjobb. Meg kell nézetnem szerelővel.
53. micimacko72 (válaszként erre: 52. - Supin)
2009. máj. 3. 08:43
Lidl-ben is megtalálod (lehet pont nem ugyanezt) de ott is van sokféle és mind nagyon fini. És tutira sikerülni fog a kenyered :-)))
52. supin
2009. máj. 2. 18:28
Köszi a válaszokat. Aldit sajnos nem találunk a környéken. De megírnád mi a neve ezeknek a liszteknen??Vagyis hol gyártják ,vagy valami közelebbit róla?
2009. ápr. 3. 22:25
Sziasztok! Én az Aldiban akadtam rá olyan kenyérlisztre, ami nagyon fini. 300 Ft-ba kerül és kétszer lehet belőle kenyert csinálni. Nagyon sokféle ízben kapható, parasztkenyér, fehérkenyér, tökmagos, napraforgómagos (nekem az utóbbi kettő jön be nagyon), és nagyon egyszerű az elkészítése is, fél kiló liszt, és 320 ml víz és semmi más nem kell hozzá.
2009. ápr. 3. 21:15

Egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a kalácsreceptet, én is mostanában készülök kipróbálni. Majd beszámolok róla...

Vagy ha valaki hamarabb megsüti referáljon ;)


Szóval a recept:


20dkg finom liszt

40 dkg rétesliszt

2 tojás sárgája

10 dkg cukor

2 csipet só

4 dkg élesztő kb 4 dl tej

15 dkg margarin


Felfuttatni az élesztőt langyos cukros tejben majd annyi tejjel dagasztani amennyit felvesz. Én ezt a tésztát használom kakaós és mákos kalácsnak, akkor kevesebb cukrot teszek hozzá, valamint szoktam még buktának is megcsinálni. A kenyérsütőben dagasztom ki, ahogy elkészül rögtön kiveszem, egy tálban átgyúrom ha szükséges és megkelesztem.


Jó sütést!

49. supin
2009. márc. 29. 16:50
Husvétra kalácsot dagasztanék benne. Miből mennyi kell? Tud segíteni valaki?
48. supin (válaszként erre: 47. - Varbóc)
2009. márc. 29. 16:49
Köszi.
2009. márc. 19. 01:15
fele-felel részben használok rozslisztet és simát ( nosztalgia)
46. supin (válaszként erre: 45. - Zsuzso100)
2009. márc. 18. 19:00
Köszi..
2009. márc. 17. 19:12
Teljes kiőrlésű kenyérnél a fele mindig sima liszt kell legyen? Mert általában ilyenek olvastam.
44. supin (válaszként erre: 43. - Varbóc)
2009. márc. 17. 17:23
Csak rozslisztet használtál? Megírnád?
2009. márc. 13. 03:47
egyedül próbálkoztam és igen finom rozsos kenyeret sikerült készíteni
2009. márc. 8. 03:35
van valaki, aki hasaznál rozslisztet ?
2009. márc. 6. 05:27
köszi a portál cimét. Sok jó receptet találtam
40. supin (válaszként erre: 38. - D@nu)
2009. febr. 27. 08:56
Köszi a választ.
39. d@nu (válaszként erre: 38. - D@nu)
2009. febr. 26. 16:35
*mármint próBálnál :)
38. d@nu (válaszként erre: 37. - Supin)
2009. febr. 26. 16:34
Sajnos ebben nem tudok segíteni :(, részemről még keresem a tökéletes lángostésztát. Talán nézz szét a receptek között, hátha találsz olyat, amit kiprónálnál.
37. supin (válaszként erre: 35. - D@nu)
2009. febr. 26. 08:10
Recept kellene,hogy miből mennyi?
2009. febr. 26. 00:26
minden tészta elkészíthető benne
35. d@nu (válaszként erre: 34. - Supin)
2009. febr. 25. 12:01
Én spec nem, de kalácstésztát, fánktésztát már dagasztattam vele - sőt, mostanában mindent a gép dagaszt helyettem. :D Mi lenne a kérdés?
34. supin
2009. febr. 25. 11:58
Lángos tésztáját készítette már valaki kenyérsütőben?
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook