Otthoni kenyérsütés géppel-tapasztalatok..? (beszélgetés)
Nagymara 107-hez
A receptedet kipróbálom, tapasztalatom megírom.
Hogy tűnt el a kenyérsütő gép? Csak elbújt a holmik között? Vagy "elcsapták" a szállításnál?
Szorítok nektek, hogy kerüljön meg! Jó egészséget és kitartást a berendezkedéshez!
Este volt már,kihagytam 2 kiskanál porélesztőt,a
lisztet ősszekeverem egy edényben.A zacskos élesztő-
nek 1szerre elég a fele!!
Nekem a következő recept vált be,az arányok a lényeg
az ősszetevőket lehet változtatni.Mi ketten vagyunk
igy a 70dkg kenyér böven elég min.3napig.A gép 1 la-
pátos 70-100dkg kenyért süt 600W-os.20dkg kenyér-
liszt,10dkg extra sikért.finomliszt,10dkg tönköly
liszt,5dkg grahamliszt-teljes kiörlésű,1 evőkanál
zabkorpa,1 evőkanál buzasikér.1 teáskanál só-méz-ol-
iva olaj,1 evőkanál kaukázusi kefir,2,8dl lágy viz.
Fél kisebb vőrőshagyma,1gerezd fokhagyma aprora vágva a második dagasztásnál hozzáadva.3,5órás
program sötétre állitva a fokozat 330W fogyaszt a
gép a végén kiszedve, 2db fakanálon kihül.
jó étvágyat kivánók hozzá !!
feltettem pár képet az oldalamon a kenyérről
Szerintem:kenyéruha, kenyertartó,nekem fonottartom
van.Igy szellőzik
Ez kb. 1 kg-os kenyér lesz.
Szerintem a fele sok lenne réteslisztből. Én a 220-220-60(rétesliszt) arányt tenném be.
Szia.
Én egyszer kihagytam belőle véletlenül a réteslisztet, nem lett jó, kemény volt. Az ízén én nem érzem, inkább a teljeskiörlésűek dominálnak.
Igen, 650 gr az össz.liszt.
Igazából fogalmam sincs minek kell az ecet és az olaj, csak gondolom, hogy az ecet lazává teszi a szerkezetét, az olaj meg talán azért, amiért a sütikbe általában kell a zsiradék. Viszont egyszer ezeket is kihagytam véletlenül, és észre sem lehetett venni az állaga, íze pont olyan volt, mint szokott lenni.
Elfelejtettem a receptbe beleírni, hogy bármi magot, aprított zöldséget (petrezselyemlevél, kapor, zellerlevél, oregano), olajbogyót, hagymát lehet beletenni.
Kedves gépi sütéssel (is) foglalkozó "sorstársaim"! A receptekben 2010. 6.13-án felvittem "Fokhagymás graham kenyér" címmel kedvenc receptemet. Figyelmetekbe ajánlom, és azt is javaslom, hogy próbáljátok ki. (Szerintem érdemes.) Szeretném, ha a tapasztalataitokat, véleményeteket megírnátok. Már csak a több szem, többet lát miatt is!
Még egy kis statisztikám a liszt-félékről (osztályozva, 1 elégtelen - 5 kitűnő):
Rozsos kenyérliszt 5, Pannon fehér kenyérliszt 5*, Graham liszt 5*, Pannon rozsos kenyér keverék 4/5, Burgonyás kenyérliszt 1/2, Teljes kiőrlésű rozs adalék 5*, Ezeken túl kipróbáltam az "Olasz fehér kenyér" sütését, de 3, 2 és 1/2 után repült a törölköző. (E statisztikám 2007. XII.29-i).
Jó munkát, jó sütéseket és szórakozást kívánok!
Bocsi,de a gép nem megy folyamatosan,áll sokat.Csak akkor megy,ha kever,dagaszt,és süt.
Legalább is szerintem. :))
Szia!
Én pont most is sütök kenyeret..igaz,kész lisztből amihez csak víz kell meg só és finom!
Kipróbálom ezt a receptet is amit írtál,a rétes liszt muszáj bele? A lányom nem szereti,mivel pótolhatom?
Akkor össz liszt az 650dkg.Jól értem?
Az ecet,olaj miért kell bele?
Ha nem teszek,úgy is jó lesz?
Szia !
Köszi a gyors reagálást,ha jól saccolom ez 1kg-os
Mi ketten vagyunk sok ez nekünk,kisebre nincs meg-
oldásod
szia
Te nem kaptál hozzá leirást,receptet./amugy sok a
gagyi/az arányok a legfontosabbak,az én gépem is
750gr-os a legkisebb, arra tudok TUTTI receptet.
Ha érdekel kérdez!!!
ÉN vettem egy mobil FOGYASZTÁSmérőt és megmértem
a folyamatott,az én gépem 600w-os egy 3,5órás
üzemmodban nem volt 400W de ma sütők és pontosan
megmondom.Amugy van igaszságod, van vele macera,de
amugy minden jó dologért dolgozni kell
Nekem van egy nagyon jól bevált receptem, amit még az egy hét vége fele is jóízűen eszegetünk, akár simán, akár pirítva. Az üstöt kiolajozom, az összetevőket a leírás sorrendjében teszem bele.
1 kismérő szárított élesztő
500 gr liszt - 200 gr fehér, 300 gr kevert - tetszés szerint bármelyik keverhető: teljes tönköly, fehér tönköly, teljes rozs, graham, durum)
150 gr rétes liszt
3 kismérő só
1/2 nagymérő ecet (ki is hagyható)
2 nagymérő olaj (ki is hagyható)
350 ml langyos víz
A sütés teljes programon történik, és a sütő tetejét letakarom két törölközővel, azóta nem esik be a teteje.
Kiváncsi lennék jó receptekre,fortélyokra,és
minden praktikára.ÉN a második gépemet nyuzom!
sziasztok,
segítség kellene. a gépem 500g-os kenyeret süt. gondolom, ez a kész kenyérre vonatkozik, ugye? mennyi alapanyagot tehetek bele összesen, hogy ne terheljem túl? sülés közben veszít a súlyából, de nem tudom, mennyit, szóval, hogy milyen mennyiségből lesz végül 500g-os a kenyér.
én szeretk otthon kenyeret sütni,fincsi hagymásat:)
egész más mint a bolti,és pár nap után sem szárad meg:)