OTP hitelkártyáról szeretnék kérni információkat! (beszélgetés)
Én pl. használom, ha visszafizetem abban a hónapban ingyen használom x napig. Kedvezményesen vásárolhatok vele. Ha mondjuk veszek egy hűtőt 200 ezerért, vagy többért, ingyen törleszthetem (kamatmentesen) 3-6 hónapon keresztül. Ha figyel az ember megéri, ha nem ért hozzá, a gatyáját elveszítheti.
Pl. repülőjegyet is azzal vásárolok, mert elég sok pénz visszakerül, de ugye, tényleg csak akkor éri meg, ha visszatudom fizetni, nem hónapokig törlesztem.
Nem sikerült megértenem, amit írtál. Elnézést.
Kinek van pénze visszaadni? Fi-nak tuti nincs.
Fogalmam sincs, hogy mit nevezünk betéti kártyának.
Szerintem külföldön sem OKÉ a hitelkártya. Mindenhol ugyan úgy működik.
Én azt nem értem, ha van pénzem visszaadni, akkor nincs szükségem rá. Ott a betéti kártya lóvéval.
Valaki elmagyarázhatná, mi értelme, főleg haszna hitelkártyát költséggel fenntartani idehaza.
Adott esetben külföldön oké.
Igen, Józsi.38 jól mondja. Menj be a bankba és beszélj velük. Itt senki nem fog tudni segíteni.
Felveszel egy személyihitelt, abból kifizeted és utána már azt törleszted a futamidőn belül, mindig azzal az összeggel, ami a szerződésben szerepel.
Nem tudom, hogyan használtad a hitelkereted, de ugye ez leginkább arra való, hogy vásárolj belőle, majd 30-45 napon visszatörleszd, ha felvetted ATM-ből, akkor annak hatalmas költségei vannak...
A lehető legrosszabb lehetőség a hitelkártya hosszútávú felhasználása.
az csak akkor éri meg, ha adott időn belül visszatudod fizetni, erre van 30-45 napod. Ha ezen belül nem tudod visszafizetni, akkor erre nagyon komoly kamatok csapódnak.
A minap írtam egyik fórumon, hogy akár egy "piti összeg miatt" olyan adósságspirálba keveredhet az igénylő, hogy a lakást is viszik a feje fölül.
Azt biztos elmondták, hogy x napon belül vissza kell fizetni, hogy ne kerüljön újabb és újabb kamat rá.
Ki hagysz 1 hónapot, arra rászámolják a kamatot, a következő hónapban a kamattal növelt adósságodra számolják , és így tovább. Sosem lesz vége, mert nem tudsz kikecmeregni belőle, ha felhasználtad az egész hitelkereted, és annak csak a töredékét törleszted havonta.
Ebből csak úgy tudsz szabadulni, ha minél előbb egy összegben törlesztesz. Vagy játszol 2 hitelkártyával, hogy egyik hónapban egyiket használod, a másikban a másikat.
Itt van leírva érthetően.
További ajánlott fórumok:
- Az alábbi orvosokról szeretnék kérni információt: Siklós Pál, Márkus László, Szentkirályi Zoltán
- Olaszországgal kapcsolatos információk érdekelnének, mert szeretnék kiköltözni
- Valaki tud valami információt a moszkvai őrkutyáról? Szeretnék egy ilyen kutyust, ezért érdeklődöm.
- Tudja valaki hogy ha rendőr szeretnék lenni mik a feltételek, mennyi a díjja és minden információ érdekel ezzel kapcsolatban
- Ha valamilyen témában információt szeretnék kérni, azt hogy tudom ezen az oldalon megtenni?
- BRAUN 3710-es villanyborotváról szeretnék információt kérni. Tud valaki segíteni?