Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Osztályváltás - mikor, hogyan? fórum

Osztályváltás - mikor, hogyan? (beszélgetős fórum)


1 2
tegnap 11:55

Itt a nyakunkon az őszi szünet.

Mi a helyzet? Van döntés? Változás?

okt. 2. 09:45

Na mindegy, ezt nekem kell nyilván eldönteni, érezni.

Van még félévig is idő. Úgyis sokat szoktunk beszélgetni a gyerkőccel, addig remélhetőleg világossá válik, hogy mit kell vagy egyáltalán kell -e lépni.

34. Ghost👻 (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 1. 10:09

Neki a tavalyi suli szinte kimaradt.

Adj neki időt.

Az én lányomnak sok felsős barátja van.

Az egyik legjobb egy 8.-os fiú.

Igaz, hogy egyedül buszozik. Ott van egy összetartó csapat. Egyik sem osztálytársa.

33. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Ghost👻)
okt. 1. 10:05

Le tudja kötni magát, sokszor bezárkózik a kis birodalmába, babázik stb. De szereti a társaságot, a szerepjátékot, imád szervezkedni, stb. :-)

És igen, egyke. 7,5 éves vagány.:-)

32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Levarosbukta)
okt. 1. 10:00

Persze, biztos hogy van Csengének más barátnője is az osztályból. És legyen is! És legyen az enyémnek is!Amúgy nagyon jó barátok, viháncolnak, vadulnak, de lelkiznek is, ha kell. :-) Hetenete találkozunk, de pl.szünetekben is vigyázunk egymás gyerekére, vagy csak úgy átvisszük őket a másikhoz.

Csengének csak annyi "szerepe" lenne az osztályváltásban, hogy az elején lenne ismerős, kicsit biztos könnyebb lenne így, aztán nyilván a többiekkel is megismerkedne a lányom. Barátkozós fajta.

31. Ghost👻 (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 1. 09:56
9 éves vagány kiscsaj.
30. Ghost👻 (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 1. 09:55

Gondolom egyke.

Egyedül le tudja kötni magát vagy látványosan unatkozik?

29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Ghost👻)
okt. 1. 09:55
Lehet. :-) Mekkora a lányod?
okt. 1. 09:52

Ez a barátnő-dolog nálunk azért is hangsúlyos, mert nincs más hely jelenleg, ahonnan játszótársai lehetnének.


Két anyukával szoktunk találkozni, egyik a Csenge anyukája, a másik gyermektelen.A férjem elég zárkózott, így más családdal nem járunk össze.


Rokonságunk kicsi, 2 unokatesója van, ők is messze és nagyok is.


Gitározni tanul, más közösségnek most nem a tagja.


A régi ovistársak az új közösségükkel vannak elfoglalva-érthető. Nyáron próbáltunk néhány találkozót megszervezni, ebből egy jött össze. Meg persze a rendszeres kapcsolatot ezek az alkalmi találkák úgysem pótolnák.


Szóval nálunk az iskola (lenne) az egyedüli platform, ahol közösséget találhatna...

27. levarosbukta (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 1. 09:50
Egyáltalán nem biztos, hogy az osztályváltás megoldja a gondot. Lehet, hogy a Csengének van abban az osztályban barátnője és nem fog a te lányoddal haverkodni. Mert ha olyan nagyon jó barátnők lennének akkor az óraközi szünetekben csak megkeresnék egymást nem? Szerintem ebbe nem kellene belenyúlni, a barátság az vagy jön vagy nem.
26. Ghost👻 (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 1. 09:48

Nagyon rágörcsölsz. Nekem is lányom van. Az összes igazi barátja fiú.

Nem tudhatod mit hoz a holnap.

25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Idhikai)
okt. 1. 09:45
Nem. Covidos helyzetben nem is találkozunk. Egyébként meg nem hinném, hogy bármit észrevenne. Nem látványosan rosszkedvű, "elvan", tavaly is mesélték róla, hogy nagyon jó természete van, közvetlen, mindenkivel megtalálja a hangot és pl.soha nem hisztizik, hogy ki mellé állítják a sorban. Annyi, hogy tényleg nincs úgy barátnője. Nem beszélgetnek, nem játszanak a lányokkal.
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Ghost👻)
okt. 1. 09:40
Jogos!:-) Megtörténhet. De akkor ott lesz a másik 20 lány, abból csak akad barát. Itt meg 5 van, és ők is olyan mások. A kérdést megfordítva: mi lesz, ha a "focista" kislánnyal vesznek össze? Kihez tud majd csapódni?
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Idhikai)
okt. 1. 09:38

Az szuper, hogy a lányod megtalálta a helyét!

Nálunk nem azzal van a gond, hogy a gyerkőc nem tudott beilleszkedni, nem fogadták el őt, hanem hogy nincs hasonló kislány, nincs lányközösség. Senki nem rendezett szülinapot, senki nem jár össze... Egyetlen pár alakult ki, két csendesebb kislányból, a többiek hol ezzel, hol azzal vannak, sodródnak, ill.a többi kislány is sokat van egyedül. Létezik, hogy ennyire különbözőek lennének a gyerekek, az a gond? Én még ilyet nem hallottam.

Beszélgettem egyszer a kislányommal arról, hogy változhat -e még a helyzet, és ő azt mondta, lehet, de valószínűbb, hogy nagyjából így marad...

22. Idhikai (válaszként erre: 21. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 16:01
Osztályfőnökkel beszéltél, hogyan látja a kislány egész napját?
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Virgilius)
szept. 30. 15:53
Igen, ezt én is tudom-érzem, hogy semmilyen szempontból nem jó a rágódás. Viszont dönteni sem egyszerű, és ugye az igi is kell a döntéshez. Tőlünk is elvittek két kislányt amúgy. Egyiket félévkor, másikat év végén a barátok hiánya miatt.Bárcsak megvilágosodnék! :-) És attól is tartok, hogy félév előtt átbeszélem a dolgot a gyerekkel, mondjuk örömmel átmenne, aztán az igazgató nem engedi. Na, az sem lenne egyszerű helyzet!
20. Idhikai (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 15:50

Lehet, hogy az osztálybeli lányok is csajosodnak majd.

Én ilyenért nem merném mozdítani, mert mi van, ha nem úgy jön össze, ahogy gondolom?

Ki kell vívnia, meg kell találnia a saját helyét, a saját körét. Én nem biztos, hogy ilyenformán belenyúlnék.

Az én kislányom koromfekete kis cigánylány, ebből a helyzetből kellett beilleszkednie, elfogadtatni magát. Drukkoltam, sajnáltam, vele sírtam... De most a helyén van. Magabiztos, kiegyensúlyozott, boldog gyermek. :) (... és nem váltottunk közeget)

19. virgilius (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 15:45

Csak annyit, hogy neked is meg a kislányodnak is rossz lesz, ha folyton ezen rágod magad. Ő érzi, hogy valami nincs rendben, sőt ő is úgy fogja érezni előbb-utóbb, hogy neki ott nem jó, ahol van, önbeteljesítő jóslat...

Nálunk a gyerekem nem volt kompatibilis a konzervatív iskolával, hogy úgy mondjam. :)

A diri pedig azért nem engedte át a másik osztályba, hogy ne csináljunk precedenst. A másik tanítónéni sokkal jobb volt, és ha egyet átenged, mindenki át akart volna menni. (Mások is szerettek volna.) Végül csomóan elmentünk akkor az osztályból.

18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Idhikai)
szept. 30. 15:40
Az én kislányom most gitározni kezdett, igaz, az iskolán belül, szóval oda járnak ki a zenetanárok.:-) Nekem az fáj a legjobban, hogy ő mindig is könnyen ismerkedő, nyitott gyerek volt, és itt sem ezzel van a gond, egyszerűen csak kevés a lány és nagyon másak. Gondoltam rá én is, hogy hátha majd más közegből lesz barátja, de egyelőre csak a gitár van és az is egyszemélyes tevékenység. Ok, ez még alakulhat, de jelenleg annyira fáj a szívem, hogy látom, egyedül van...
szept. 30. 15:35
... sőt, első osztályban elvittek egy kislányt másik iskolába, mert az egyik tanítónénit nem kedvelték. Az az iskola se lett jobb.
16. Idhikai (válaszként erre: 11. - Fincsi5)
szept. 30. 15:34
A remény hal meg utoljára! :))
15. Ghost👻 (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 15:33
Ha engedélyezi a diri, majd örök harag lesz a lányod és Csenge között akkor mit csinálsz?
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Fincsi5)
szept. 30. 15:33
Igen, Fincsi5! Én is így gondolom! :-)
13. Idhikai (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 15:32

Az én kislányomnak se volt... sőőőt elsőben a kezét se akarták megfogni torna és úszásórán, másodikban már lájtosabb volt a helyzet, de szülinapra nem hívták meg soha. Vacak volt látni utána a fb-ra feltett fotókat, hogy minden kislány rajt van az osztályból, csak az enyém nincs.

Fitneszre és zeneiskolába jár, ott találta meg a barátait. Velük volt szülinapon, pizsibuliztak nálunk is, náluk is, Balatonra is vitték magukkal. Tehát nincs hiányérzet. Iskolába tanulni jár. ;)

Egyébként most 3. osztályra már javult a helyzet, vannak barátai, és az összes fiú belé szerelmes. (Gondolom emiatt a lányok barátságát hamarosan el fogja veszíteni. :D)

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Ghost👻)
szept. 30. 15:31
Igen, fontos a tanulás, de szerintem a közeg is fontos, amiben az egész napját tölti. Ha most nincsenek barátok, akkor mikor? Plusz ha nem érzi jól magát, az a sulihoz való viszonyára is kihathat.
11. fincsi5 (válaszként erre: 8. - Idhikai)
szept. 30. 15:31
Azért reménykedjünk, hogy gimisen is cserfes, nevetős gyerekek, nagylányok lesznek, s még utána is.:))
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Idhikai)
szept. 30. 15:28
Igen, igazad van. Nyilván nem használ az ügynek, hogy egyébként is szorongó típus vagyok. Amúgy mikor kicsúszott a váltás lehetősége a számon, a kislányom nagyon belelkesült, hogy legalább lenne kivel játszani... Nagyon elszomorít, hogy nincs itt legalább egy jó barát.
9. Idhikai (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 15:23
Nálunk megengedte az iskolaigazgató, de meg is bánta. Tavaly egy kislány ment át a párhuzamos osztályba, utána teljesen felbolydultak a gyerekek, azt hitték, már mindent lehet, csak köhintenek egyet.
8. Idhikai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 30. 15:21

Ne görcsölj! Dönts! A kislányt is bizonytalanságban tartod.

Azon, hogy mi lesz, ha az igazgató nem engedélyezi, majd utána gondolkodj. Ha a gyermek nem szeretne váltani, akkor pedig ne akard meggyőzni, hanem tartsd tiszteletben, és keressétek meg, ami jó az osztályban. Minden osztályban van probléma, még ott is, ahol fele-fele az arány... és korántsem biztos, hogy pont Csenge lesz a barátnője.

(... és igen, ahogy egyre feljebb fog járni, egyre idősebb lesz, egyre kevésbé lesz cserfes, játékos és nevetős.)

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Virgilius)
szept. 30. 15:20
Virgilius! Nektek miért nem engedte a párhuzamos osztályba az átmenetelt az iskolaigazgató? Állítólag nálunk sem szereti az ilyesmit. Bár én reménykednék, mert pl.nem a tanítókkal van bajom...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook