Osztályozó vizsga 3. osztályban hogyan zajlik? (tudásbázis)
Eddig ilyen helyzet nekem is elképzelhetetlen volt... Őszintén most is azt hittem jogossan csinálják amit csinálnak egészen addig míg a védőnő meg a gyermekvédelmis kis híjján fel nem robban a sok túlkapás hallatán!
Ja és a végén nem védelembe vételt hanem családgondozó segítségét kérték!
Szia akkor reagálok mielőtt félreértés történik :)
1. A lányom JÓ eredménnyel zárta a 2.at ami nekem 4-esnek felel meg!
2. Nem tudom mi áll a háttérbe ezt szeretnénk mi is kideríteni mert ez nekünk is furcsa,hogy így bánnak egy 9éves gyerekkel és vele beszélik meg ha valami gond van és kijelentik hogy engem nem hívnak fel!
3. Mi ilyen levelet még nem kaptunk! Ezt meddig kötelessek kiküldeni?
4. MINDEN hiányzása igazolva van! Ezt a gyermekvédelminek írt esetjelzőbe is beleírták!
Az rendbe van hogy maradhatna de ha fél s lelkileg tönkremegy akkor semmi értelme szerintem hogy maradjon!
Én se hiszem hogy állatok dolgoznak épp ezért lenne jó tudni mi okuk van erre az egészre és a rágalmazásokra!
Javítok: Csak akkor buktathatják meg ÉV VÉGÉN a gyereket, ha ezt a Pedagógiai Porgramukban leszbályozták.
Mert eddig az volt a törvényben, hogy a szülőnek vétó joga van, vagyis, ha ő nem akarja, akkor a gyerek nem bukhat.
Én elkérném a pedagógiai programukat (volt-e benne módosítás), a helyi tantervet (áttértek-e a szöveges értékelésről az osztályozásra) és a házirendet (hiányzás), és elolvasnám.
Bár ezeknek a dokumentumoknak mindenki számára elérhető helyen kell lenniük, mivel nyilvánosak.
Vagyis ha nincsenek fenn a honlapon, akkor bemész és elkéred.
Nekem itt csajok valami nem klappol. Vessetek meg érte, de én egy általános iskolában dolgozom, és tisztában vagyok a jogszabályokkal.
1. Hogy lehet 4-es tanuló a lányod, ha a törvény szerint alsóban nem lehet osztályozni, sőt, buktatni sem? Most fogadták el az új kiegészítést, hogy ettől a tanévtől (és csak akkor, ha az iskola ezt a pedagógiai programjában leszabályozta szeptember 1 előtt) ismét lehet jeggyel is osztályozni alsóban... Érdekes...
2. Nekem nagyon meglepő, ahogy a tanárokról írsz. Vagy a mi iskolánk, és az a közel 15 iskola akikkel napi kapcsolatban vagyunk túl jó, vagy valami sántít. Én még nem hallottam arról, hogy egy tanító néni így álljon egy gyerekhez, csak akkor, ha ott más is van a háttérben...
3. Az osztályozó vizsga idejéről, felépítéséről írásban kell kapnotok levelet, melyben benne kell lennie, hogy miből, mikor és hogyan vizsgázik a gyerek + a tanítónak oda kell adnia a minimumkövetelményt, amiből felkészülhet a diák....
4. A gyermekvédelmit csak akkor szokták bevonni, ha a hiányzások nem mind vannak igazolva, vagyis valaki igazolatlanul hiányzik. 3 igazolatlan után értesítés a szülőnek, majd 10 után a jegyzőnek, aki felszólítja a gyermek gondviselőjét, hogy igazolja a hiányzást, vagy járjon a gyerek iskolába, ha ez sem segít, a jegyző védelem alá veheti, a szülőt pénzbírsággal büntetik, és bevonják a gyermekvédelmit.
4. Ha az iskolának annyira fontos lenne az eredmény, akkor azon lenne, hogy minél jobban teljesítsen a gyerek, nem pedig a csesztetés...
Mert ha területileg hozzájuk tartozol, ők kötelesek fogadni a gyerekedet, vagyis akárhányszor is akarnák buktatni (amit a törvény nem enged alsóban - tehát felesleges ezen aggódni)akkor is maradna az iskolában.
Szóval, csak azért írtam le, mert az éremnek mindig két oldala van...
És nem hiszem el, hogy abban az iskolában "állatok" dolgoznak... Van ott valami más is...
Igen mi is gondoltunk rá hogy itt már az igazgatónővel kell beszélni mert szerintem neki fogalma sincs arról mi zajlik itt!!
Köszönöm a véleményed megerősít abban hogy itt azonnal lépni kell és meg is tehetem mert attól függetlenül hogy ide tartozunk talán ilyen dolog után másik suli is átveszi illetve az önkormányzat segítségével áthelyezhető!
Köszi :)
Igen most néztem hogy a papíron is így irták amit a gyermekjólétinek küldtek,hogy: "Az első félévben hiányzásai meghaladták a 125 órát,így osztályozóvizsgát kell tennie"
Ha az iskola igazgatója nem segít azonnal,
akkor onnan egyenes utam vinne az oktatási osztályra,
majd ha ott sem tudnak érdemi segítséget adni, SOS!!! pár napon belül,
akkor mennék az oktatási minisztériumba nevekkel...
Persze úgy, hogy minden igazolás és papírok, szakvéleményeket viszem magammal, amiket a gyermekvédelem a védőnő és orvos írt neked!
Én is kálváriáztam egy sort, most már 4-es tanuló a gyerekem, de nem az iskolának köszönhetem, bárcsak lenne módom másik iskolába vinni a gyereket...
NEM!
rosszul írtam!
a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló
11/1994-es MKM rendeletben van ,
de a paragrafus-bekezdés jó,amit írtam
közoktatási törvény, 20.§ (6) bekezdés végén:
"Ha a tanuló mulasztásainak száma már az első félév végére meghaladja a meghatározott mértéket, és emiatt teljesítménye nem volt érdemjeggyel értékelhető, félévkor osztályozóvizsgát kell tennie."
a közoktatási törvényben van benne
oszt.vizsgát a tanévben bármikor lehet szervezni! De általában félévkor és év végén szokás
jaj, dehogy.
a közoktaási törvény írja elő
szegényem :S
elég hülye kérdés de ha átvinnéd másik suliba?
További ajánlott fórumok:
- Hogy zajlik a terhesség utolsó pár hete vizsgálatok szempontjából? Mi történik, mit néznek, ki és mikor? 30 hetes kismami vagyok :-)
- Hogy zajlik egy laktóz intolerancia vizsgálat vérvétellel?
- Hogyan zajlik egy nőgyógyászati vizsgálat?
- Kismedencei MRI vizsgálat hogyan zajlik?
- Hogy zajlik egy laktózérzékenység vizsgálat?
- Alvásdiagnosztikai laborban hogyan zajlik a vizsgálat?