Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Osztályozó vizsga 3. osztályban hogyan zajlik? fórum

Osztályozó vizsga 3. osztályban hogyan zajlik? (tudásbázis)

1 2 3 4
72. 2627ab5ee1 (válaszként erre: 12. - 23c6efbd66)
2010. dec. 22. 11:41
mi infóról szoktunk eljárni :D
71. ancsyangel (válaszként erre: 70. - Arianne113)
2010. dec. 22. 11:38
Erre pont Bettim pszihologusa mondta,hogy ha neki hazamegy a gyereke panasszal a suliból akkor ő igenis bemegy és beszél a tanárral még akkor is ha esetleg kicsit ferdített a gyerek azért hogy érezze,hogy Ő az édesanyja mindig minden körülmények között mellette áll és kiáll érte!
70. Arianne113 (válaszként erre: 68. - Ancsyangel)
2010. dec. 22. 11:35
Noha az én tanáraimra nincs panaszom, de nem egy barátom aki máshova járt mesélte hogy bizony nemmindíg a segítőkészség van a tanárokban. Nem szidom őket, ezért írtam ők is emberek, de itt a jogszabályok nullát érnek, diplomatikusan kell megoldani az ügyet, és mindenképp türelmesnek kell lenned az illetővel, az iskolával. Itt a lányod élete a tét, és te szülőként a legjobbat szeretnéd neki és ezért SENKI nem kövezhet meg.
69. Arianne113 (válaszként erre: 67. - Ancsyangel)
2010. dec. 22. 11:32
Ismerős a szitu. Bár nem velem történt hanem láttam. Mert persze rögtön a szülő a hibás. Ezt utálom. Nem kicsit. És nem alaptalanul írtam a pofára osztályzást meg a többit mert sajnos sok helyen így van.
68. ancsyangel (válaszként erre: 66. - Arianne113)
2010. dec. 22. 11:30
Igen a két oldal! de szerencsére van még olyan pedagógus aki a gyerekek és a szakma szeretete miatt dolgozik és odafigyel! Ilyen volt Bettim Ceglédi tanítónénije aki el tudta nála érni hogy az egész évi 253 óra hiányzása ellenére ne kelljen vizsgáznia legyen elég jegye ne legyen stresszes és még jó eredménnyel is zárja az évet!!!!! Lehet, hogy még mindig van jelentősége annak hogy az egyházi iskola volt...
67. ancsyangel (válaszként erre: 62. - Arianne113)
2010. dec. 22. 11:27

Eddig ilyen helyzet nekem is elképzelhetetlen volt... Őszintén most is azt hittem jogossan csinálják amit csinálnak egészen addig míg a védőnő meg a gyermekvédelmis kis híjján fel nem robban a sok túlkapás hallatán!

Ja és a végén nem védelembe vételt hanem családgondozó segítségét kérték!

2010. dec. 22. 11:27
Ja mellesleg még egy gondolat eszembe jutott...hallottál már a pofára osztályzás c. fejezetről? vagy arról hogy aki sokat hiányzik megbélyegzik? Nálam ugyanez a helyzet! 3 hónapja beteg vagyok, és nem engednek vizsgázni, noha igazolásom minden napra van, és orvosi leleteim is. Én nemmegyek az oktatási minisztériumhoz. Nekem nemér az egész annyit hogy vitázzak másokkal. Szakmát tanultam, de nagyon nehéz és amúgysem tetszik annyira. Lehetőség lenne hogy bepótoljam a hiányzást törvény szerint..csak az iskola nem vállalja..:D Na szóval...bocsáss meg nekem ez a véleményem ha nem is értesz egyet. És ahogy mondtad minden éremnek két oldala van..:)
2010. dec. 22. 11:22
Még valamit engedj meg egy gondolatot. Ha minden iskolában így ilyen szabályok szerint történne a tanítás nemlenne szükség oktatási minisztériumra sem. Minden iskola más és más.
64. ancsyangel (válaszként erre: 61. - Abigél)
2010. dec. 22. 11:21
Köszönöm az infót ezeknek is utánanézek! :)
63. ancsyangel (válaszként erre: 60. - Abigél)
2010. dec. 22. 11:19

Szia akkor reagálok mielőtt félreértés történik :)

1. A lányom JÓ eredménnyel zárta a 2.at ami nekem 4-esnek felel meg!

2. Nem tudom mi áll a háttérbe ezt szeretnénk mi is kideríteni mert ez nekünk is furcsa,hogy így bánnak egy 9éves gyerekkel és vele beszélik meg ha valami gond van és kijelentik hogy engem nem hívnak fel!

3. Mi ilyen levelet még nem kaptunk! Ezt meddig kötelessek kiküldeni?

4. MINDEN hiányzása igazolva van! Ezt a gyermekvédelminek írt esetjelzőbe is beleírták!

Az rendbe van hogy maradhatna de ha fél s lelkileg tönkremegy akkor semmi értelme szerintem hogy maradjon!

Én se hiszem hogy állatok dolgoznak épp ezért lenne jó tudni mi okuk van erre az egészre és a rágalmazásokra!

62. Arianne113 (válaszként erre: 60. - Abigél)
2010. dec. 22. 11:17
Ó ez egy sablonszöveg! Ezek mind csak szabályok, de a tanárok is emberek és ők is hibázhatnak...ahogy szoktak is. Lehet neked elképzelhetetlen hogy valami valahol így történik, de lehet hogy mégis. Én nemtudom, nemvoltam ott, csak az illető anyuka tudhatja, de elhiheted a tanárok sem szent emberek...
2010. dec. 22. 11:16

Javítok: Csak akkor buktathatják meg ÉV VÉGÉN a gyereket, ha ezt a Pedagógiai Porgramukban leszbályozták.

Mert eddig az volt a törvényben, hogy a szülőnek vétó joga van, vagyis, ha ő nem akarja, akkor a gyerek nem bukhat.

Én elkérném a pedagógiai programukat (volt-e benne módosítás), a helyi tantervet (áttértek-e a szöveges értékelésről az osztályozásra) és a házirendet (hiányzás), és elolvasnám.

Bár ezeknek a dokumentumoknak mindenki számára elérhető helyen kell lenniük, mivel nyilvánosak.

Vagyis ha nincsenek fenn a honlapon, akkor bemész és elkéred.

2010. dec. 22. 11:03

Nekem itt csajok valami nem klappol. Vessetek meg érte, de én egy általános iskolában dolgozom, és tisztában vagyok a jogszabályokkal.

1. Hogy lehet 4-es tanuló a lányod, ha a törvény szerint alsóban nem lehet osztályozni, sőt, buktatni sem? Most fogadták el az új kiegészítést, hogy ettől a tanévtől (és csak akkor, ha az iskola ezt a pedagógiai programjában leszabályozta szeptember 1 előtt) ismét lehet jeggyel is osztályozni alsóban... Érdekes...

2. Nekem nagyon meglepő, ahogy a tanárokról írsz. Vagy a mi iskolánk, és az a közel 15 iskola akikkel napi kapcsolatban vagyunk túl jó, vagy valami sántít. Én még nem hallottam arról, hogy egy tanító néni így álljon egy gyerekhez, csak akkor, ha ott más is van a háttérben...

3. Az osztályozó vizsga idejéről, felépítéséről írásban kell kapnotok levelet, melyben benne kell lennie, hogy miből, mikor és hogyan vizsgázik a gyerek + a tanítónak oda kell adnia a minimumkövetelményt, amiből felkészülhet a diák....

4. A gyermekvédelmit csak akkor szokták bevonni, ha a hiányzások nem mind vannak igazolva, vagyis valaki igazolatlanul hiányzik. 3 igazolatlan után értesítés a szülőnek, majd 10 után a jegyzőnek, aki felszólítja a gyermek gondviselőjét, hogy igazolja a hiányzást, vagy járjon a gyerek iskolába, ha ez sem segít, a jegyző védelem alá veheti, a szülőt pénzbírsággal büntetik, és bevonják a gyermekvédelmit.

4. Ha az iskolának annyira fontos lenne az eredmény, akkor azon lenne, hogy minél jobban teljesítsen a gyerek, nem pedig a csesztetés...

Mert ha területileg hozzájuk tartozol, ők kötelesek fogadni a gyerekedet, vagyis akárhányszor is akarnák buktatni (amit a törvény nem enged alsóban - tehát felesleges ezen aggódni)akkor is maradna az iskolában.

Szóval, csak azért írtam le, mert az éremnek mindig két oldala van...

És nem hiszem el, hogy abban az iskolában "állatok" dolgoznak... Van ott valami más is...

59. ancsyangel (válaszként erre: 56. - Arianne113)
2010. dec. 22. 10:59
igen és segítem és támogatom Őt :) S egyre jobban azt érzem hogy nem csak lehet hanem biztosan jobb lesz neki máshol! :)
58. ancsyangel (válaszként erre: 55. - Mamcili)
2010. dec. 22. 10:58

Igen mi is gondoltunk rá hogy itt már az igazgatónővel kell beszélni mert szerintem neki fogalma sincs arról mi zajlik itt!!

Köszönöm a véleményed megerősít abban hogy itt azonnal lépni kell és meg is tehetem mert attól függetlenül hogy ide tartozunk talán ilyen dolog után másik suli is átveszi illetve az önkormányzat segítségével áthelyezhető!

57. ancsyangel (válaszként erre: 54. - Zebracsikó)
2010. dec. 22. 10:55

Köszi :)

Igen most néztem hogy a papíron is így irták amit a gyermekjólétinek küldtek,hogy: "Az első félévben hiányzásai meghaladták a 125 órát,így osztályozóvizsgát kell tennie"

2010. dec. 22. 10:55
gondoltam hogy törvényben van. Csak nekem volt fura mert nálunk ilyen nemvolt egyik suliban sem ahova jártam. Kedves ancsy a lányodnak szüksége van rád és a támogatásodra, lehet tényleg jobblesz neki egy másik iskolában.
2010. dec. 22. 10:54

Ha az iskola igazgatója nem segít azonnal,

akkor onnan egyenes utam vinne az oktatási osztályra,

majd ha ott sem tudnak érdemi segítséget adni, SOS!!! pár napon belül,

akkor mennék az oktatási minisztériumba nevekkel...

Persze úgy, hogy minden igazolás és papírok, szakvéleményeket viszem magammal, amiket a gyermekvédelem a védőnő és orvos írt neked!

Én is kálváriáztam egy sort, most már 4-es tanuló a gyerekem, de nem az iskolának köszönhetem, bárcsak lenne módom másik iskolába vinni a gyereket...

54. zebracsikó (válaszként erre: 53. - Zebracsikó)
2010. dec. 22. 10:51

NEM!

rosszul írtam!

a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló

11/1994-es MKM rendeletben van ,

de a paragrafus-bekezdés jó,amit írtam

53. zebracsikó (válaszként erre: 52. - Ancsyangel)
2010. dec. 22. 10:49

közoktatási törvény, 20.§ (6) bekezdés végén:

"Ha a tanuló mulasztásainak száma már az első félév végére meghaladja a meghatározott mértéket, és emiatt teljesítménye nem volt érdemjeggyel értékelhető, félévkor osztályozóvizsgát kell tennie."

52. ancsyangel (válaszként erre: 48. - Zebracsikó)
2010. dec. 22. 10:41
Na ezzel megnyugtattál,hogy ez legalább nem plusz cseszekedés :) Köszönöm! :)
51. ancsyangel (válaszként erre: 46. - 2627ab5ee1)
2010. dec. 22. 10:40
Akkor tényleg az új suliba lenne a legjobb... mert itt a félelemtől azt is elfelejtené amit tud :( Láttátok volna tegnap itt volt a gyermekjólétitől egy hölgy és hiába mondtam Bettinek hogy nem kell félni a néni segíteni jött ő meg se mukkant annyira félt! Tehát összeteszem a két kezem hogy a pszihológus nénijének megnyílt!
50. zebracsikó (válaszként erre: 44. - Arianne113)
2010. dec. 22. 10:38

a közoktatási törvényben van benne

oszt.vizsgát a tanévben bármikor lehet szervezni! De általában félévkor és év végén szokás

49. ancsyangel (válaszként erre: 45. - 2627ab5ee1)
2010. dec. 22. 10:38
Igen ez már nagyon érik ez a dolog mert nem teszem tönkre őt! Inkább járjon egy gyengébb suliba de lelkileg jöjjön helyre!
48. zebracsikó (válaszként erre: 40. - Ancsyangel)
2010. dec. 22. 10:37

jaj, dehogy.

a közoktaási törvény írja elő

47. ancsyangel (válaszként erre: 44. - Arianne113)
2010. dec. 22. 10:37
Sajnos egyenlőre ők basztatnak minket :S Gyermekvédelmist meg a védőnőt is ránk küldték de ők meg mellénk álltak szóval a fegyver úgy néz ki ön maguk ellen sül el...
46. 2627ab5ee1 (válaszként erre: 10. - Ancsyangel)
2010. dec. 22. 10:33
nemhiszem ott csak tanárok lehetnek legalábbis nálunk!
45. 2627ab5ee1 (válaszként erre: 9. - Ancsyangel)
2010. dec. 22. 10:32

szegényem :S

elég hülye kérdés de ha átvinnéd másik suliba?

44. Arianne113 (válaszként erre: 40. - Ancsyangel)
2010. dec. 22. 10:25
Hát ez egy jónagy hülyeség. Nem is hallottam még ilyet hogy félévkor vizsga..:S A suliban meg tessék mindenkit noszogatni, nekik az a dolguk hogy segítsenek.
43. ancsyangel (válaszként erre: 41. - Sylvia81)
2010. dec. 22. 10:19
ok rendben köszi Kírám is rákezdett :)
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook