Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Őszibarack zselétorta recept

Őszibarack zselétorta recept

Az Őszibarack zselétorta hozzávalói:
1 kg jó érett őszibarack
fél liter őszibaracklé (rostos lé)
1 citrom leve
3 evőkanál zselatinpor
ízlés szerint porcukor vagy édesítő
a tetejére tejszínhab.


Az Őszibarack zselétorta elkészítési módja:
A zselatinport kislábosba szórjuk, majd ráöntünk 4 dl őszibaracklevet. Kevergetve, kis lángon addig melegítjük, amíg az egész folyós, sűrű nem lesz. (Nem lehet ott hagyni, mellette kell állni és keverni, különben odakap az edény aljához.) Néhány perc alatt feloldódik. Ha már nem nagyon forró, belekeverjük a citromlevet és a cukrot. Csak kellemesen, tehát ne nagyon legyen édes! Ezután hagyjuk, hogy egészen kihűljön. Közben az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk. A megmaradt gyümölcslével sűrű péppé turmixoljuk. Hozzákeverjük a zselatinos léhez. Egy tortaformát vagy lábast folpack fóliával kibélelünk, majd beleöntjük a zselés masszát. Befedve a hűtőszekrénybe rakjuk legalább 1 napra. Tálalás előtt tortástálra borítjuk, lehúzzuk a fóliát, a tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel tetszés szerint feldíszítjük, majd szeletekre vágjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Őszibarack zselétorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook