Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Keleti csemege másképp recept

Keleti csemege másképp recept

A Keleti csemege másképp hozzávalói:
40 dkg apróra vágott csokis nápolyi vagy apróra tördelt vajas keksz
2 marék apróra vágott csonthéjas termés (dió, mogyoró, mandula, pisztácia stb. ízlés szerint)
20 dkg aszalt gyümölcs (őszibarack, szilva, füge, datolya stb. szintén ízlés szerint)
20 dkg mazsola
2 db margarin
40 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 csomag főzős karamell puding
1 felvert tojás
1 csipet só


A Keleti csemege másképp elkészítési módja:
A margarint a porcukorral gőz fölött olvasszuk fel, majd keverjük bele a kakaóport. Ha a kakaó elkeveredett, adjuk hozzá a pudingport és a felvert tojást. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg "pöfögni" kezd. Ha a krém megfőtt vegyük le a gőzről és keverjük hozzá az apróra vágott hozzávalókat. A masszát tegyük fopack fóliával bélelt őzgerincbe és dermedésig tegyük hűtőbe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A keleti csemege másképp elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook