Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás, csokoládés édesség recept

Mandulás, csokoládés édesség recept

A Mandulás, csokoládés édesség hozzávalói:
A mandulás tésztához:
5 db tojás,
14 dkg cukor,
fél vanília rúd kikapart belseje,
2 dkg liszt,
15 dkg mandula,
6 dkg lereszelt csokoládébevonó

A csokoládékrémhez:
10 dkg csokoládébevonó,
25 dkg vaj,
3 db tojás,
16 dkg cukor

A kenéshez és átitatáshoz:
12 dkg ribizlilekvár,
4 cl cukorszirup,
4 cl konyak

A díszítéshez:
10 dkg csokoládérudacska


A Mandulás, csokoládés édesség elkészítési módja:
Elkészítése: A mandulás tésztát érdemes már előző nap elkészíteni. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. A tojás fehérjét habbá verjük, ezzel lazítjuk, majd közvetlenül a befejezés előtt hozzáadjuk a vaníliát. A lisztet összekeverjük a mandulával és a csokoládéval, és közvetlenül a piskóta tésztához adjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze. A kész masszát elsimítjuk, és alacsonyfalú tepsiben, sütőpapíron, 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára megsütjük (kb. 10 perc alatt). Amikor elkészült, kiszúrunk belőle három egyforma kört.A csokoládékrémhez vízfürdőn megolvasztjuk a csokoládét és kb. 30 fokra lehűtjük. (A vízfürdő azt jelenti, hogy: egy lábosban vizet melegítünk, fölé fémtálat vagy egy másik fémedényt helyezünk. Ebbe az edénybe tesszük bele a csokoládét, így tehát tulajdonképpen a vízgőz olvasztja meg. Lehet Mikulásról, más ünnepekről megmaradt csokoládét is ilyen módon felolvasztani.) Habosra keverjük a puha vajat, és hozzáadjuk a csokoládét. A tojássárgáját is habosra keverjük a cukorral, majd a vajmasszához keverjük. A tésztalapokat megkenjük a ribizlizselé felével, majd rásimítjuk a csokoládékrém egyharmadát, utána jöhet a következő lap, átitatjuk a cukorszirup és a konyak keverékével, majd ismét ribizlilekvár és a csokoládékrém. Végül az utolsó lap, amelyre ismét a konyakos cukorszirup és a maradék csokikrém kerül. A torta tetejét és oldalát beburkoljuk a csokoládérudacskákka, eperrel és mentával díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás, csokoládés édesség elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook