Örülök, hogy elveszik az iskolákban a mobiltelefont. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem kell drága telefont venni.
Leeshet a pad széléről.
Értem. De ugye te is érted, hogy miért egy ilyen drága telefonnal példálóztam?
Ha a kupleráj közepette eltűnik egy-egy ilyen darab, vagy hibátlan állapotban adta át, de sérülten kapja vissza, aligha lesz jó érv, hogy minek van a gyereknek ilyen drága készüléke.
Mondjuk beleillik az országimázsba, hogy amikor a világ nagy része AI eszközöket használ sok mindenre, nálunk legyenek újra Nokia 197-esek. 😎
Az órarendet azért nézik meg telefonon, mert oda van feltöltve. Ahogy a szülőt is így informálja az iskola.
Persze, vannak összeszedett gyerekek is, nem olyanok, mint én vagyok. Ugyanakkor csak legyen két Ödönke az osztályban, aki elszór, elhagy mindent, ellopják az értéktárgyait, mert nem eléggé elővigyázatos. A tanárnak sem olyan egyszerű és főleg nem kellemes idézésre járniuk az ilyenek miatt.
Én máig azért nem használok pénztárcát, mert tudom letenném valahol és otthagynám. Övtáskát hordok, mert az mindig a derekamon van, abban tartom az irataimat, pénzemet és azon van fellógatva a telefontartóm is. Egyébként hetente járhatnék az okmányirodába.
Az enyémek mindig tudtak vigyázni a cuccaikra. Lehet, hogy csak szerencséjük volt/van. Van olyan tanár, aki ragaszkodott a tanári asztalon pihenő mobilokhoz, ez sem volt gond. De elzárni egész napra?? Szünetben azzal vásárolnak a büfében pl.
Igen, tudom, jöjjön újra készpénz....
Tudom, sajnos nagyon régen voltam már iskolás, legutóbb 24 éve, és azóta igen sok dolog változott. De ha akkor meg lehetett oldani, hogy 8-10 órán keresztül csak az iskolára koncentráljak, most is meg lehetne.
Persze, mielőtt valaki azt gondolná stréber voltam ez nem igaz. Nagyon sokszor unatkoztam a szárazabb tananyagok során, volt mikor firkáltam, volt mikor lehajtottam a fejem a padra.
De ha én tanár lennék és azt látnám a pad alatt majd minden gyerek nyomkodja a mobilját az bennem is felháborodást keltene. Mert sajnos, ma már ez a tárgy az emberek 90%-nál függőséget okoz.
Azt, hogy elveszik és elzárják, az hülyeség, egyetértek vele. Egyáltalán nem kellene ilyen szerkezeteket iskolába vinni.
Jaj, nekem Gyula messze van, nem jó!
Akkor most mi legyen?
Koccintsunk virtuálisan!
Ok, te ilyen vagy.:)
De nem ezért hozták ezt a rendeletet.Az a baj, hogy egy rakás diák szív most pár idióta miatt.
Megbeszéltük!
Hol? Mikor?
Nekem megfelel - mondjuk - ma délután 5-kor. Találkozunk a szökőkútnál.
Rendben?
:-D
Magamat ismerve, tőlem hatmilliószor ellopnák így. Én egy eléggé szétszórt, sokszor figyelmetlen ember vagyok. Nem egyszer hagytam már a pendrivet a munkahelyi számítógépbe, ugyanakkor hazahoztam a szolgálat autó kulcsát.
Szerintem rajtam kívül vannak még más ilyen gyerekek is. Tőlük egy olyan tanuló, akinek a családfáját, ha visszanézzük és az elmúlt 120 évben az összes felmenője bűnözésből élt, azonnal ellopja a telefonját.
Szerintem az okostelefon nem iskolába való. Persze a gyereknél legyen telefon, mert jó dolog, ha tudja értesíteni a szülőt, hogy kicsit tovább marad, mert lekéste a buszt, vagy egyszerűen csak az iskola melletti padon leült egy osztálytársával és kicsit beszélgetnek.
Anno nekem is jól jött volna, mikor vártak 14 órakor otthon ebéddel és én csak 17 óra körül értem haza, mert éppen megszereztük a tornaterem kulcsát és még a takarítónő ki nem zavart kosárlabdáztunk.
Lehetne egy sokfakos (mondjuk 40) szekrényfélét kialakítani, minden osztályterembe egyet-egyet, oda lenne írva a büdös kölöknek a neve és oda simán becsúztathatná. Ránézésre meg lehetne állapíni, hogy minden jenlévő betette-e a kütyüt.
Nem tudom, most van-e olyan, hogy minden tantárgyat másik teremben tartanak, mert az valóban komplikálná a helyzetet. Kapnának egy kis munkát az asztalosok. Vagy a büdös kölköknek kellene a szekrénykét furnérlemezből politechnika órán megalkotni.
Igen, vannak Lajonelricsis osztályok. Éppen ezért engedném, hogy ehelyett az új rendelet helyett, kerüljön az adott iskola vezetőségének hatáskörébe, hol, hogyan élnek együtt az iskolába az okoseszközökkel.
Nálunk kiválóan működött az asztal szélére, kikapcsolt állapotban lehelyezett mobil......
További ajánlott fórumok:
- Szerinted be kéne vezetni a magyar iskolákban is az egyenruhákat? Jó ötletnek tartanád az egyenruhát?
- Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
- Van itt valaki mobiltelefonról?
- Én úgy gondolom, hogy ebben a mai világban az iskolákban a...
- Mit változtatnál meg a magyar iskolákban?
- Hány éves kortól adjunk a gyereknek mobiltelefont? Egyáltalán adjunk neki?