Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Örülök, hogy elveszik az iskolákban a mobiltelefont. fórum

Örülök, hogy elveszik az iskolákban a mobiltelefont. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

85. Utolsó betyár (válaszként erre: 84. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 08:32
Jav: Nagyjából 5.000 Ft-ról van szó és nem 500.000 -ről.
84. Utolsó betyár (válaszként erre: 78. - Michelle.r)
2024. aug. 29. 08:31

A gyereknek lehet okostelefonja, azt használja otthon, de iskolába ne vigye. Több dolog miatt sem.

Tudom ma már mindenki él a massenger adta lehetőségekkel. A gyerek sem tudja megállni, ha érzi rezeg a telefonja, hogy ne válaszoljon a pad alatt.

A másik dolog pedig, lehet, hogy a magániskolákban, ahol nagyjából mindenki azonos életszínvonalon él nem kívánja meg egyik tanuló a másik telefonját. De sok olyan iskola létezik, ami tele van Lakatos Lajonelricsikkel, akik csak arra várnak, hogy az osztálytársa a félmilliós telefonját pár másodpercre hagyja figyelem nélkül mondjuk az iskolapadon. Máris megpattintja. Lehet meglesz a telefon, de már kétséges milyen lesz az állapota és senkinek nem hiányzik, a rendőrségre és egyéb helyekre való járkálás.

Ezért mondom, hogy a gyereknek vennék egy nyomógombos telefont. Ha azt ellopják tőle, kiverik véletlenül a kezéből a folyosón és összetörik, egye penész. Nagyjából 5.0000 Ft- ról van szó és nem 500.000 -ről.

83. michelle.r (válaszként erre: 71. - Borian)
2024. aug. 29. 08:05
Volt itt egy fórum, amit ki tudja miért töröltek, de ott pont egy tanár mondta el, hogy 800 telefont kéne kezelniük, és fogalmuk sincs, hogyan, mert arról semmilyen tájékoztatást nem kaptak.
82. Amaunet (válaszként erre: 79. - Michelle.r)
2024. aug. 29. 08:04

Nem. Buta és szűklátókörű vagyok, ahogyan minősítette itt már egy másik fórumozó a vele nem egyetértőket.

Itt ez a szokás. Nem a témát vesézni, hanem a hozzászólókat degradálni.

81. michelle.r (válaszként erre: 67. - 80ASIQ)
2024. aug. 29. 08:02
Igen, egészen biztosan.
80. michelle.r (válaszként erre: 66. - Flóra76)
2024. aug. 29. 07:58
Finnországban. pl. tabletet kapnak az iskolában, Magyarországon a sajátot is elkobozzuk.
79. michelle.r (válaszként erre: 55. - Amaunet)
2024. aug. 29. 07:54
Okosabb vagy te ennél, mint hogy ilyen ostoba közhelyeket puffogtass.
78. michelle.r (válaszként erre: 53. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 07:53

Dehogy vennél. Rengeteg estben kell is a tanuláshoz. Ezerszer leírtam, egyetértek, hogy ne telefonozzanak órán. De nem értem, miért nem elég kikapcsoltatni és a pad szélére kirakatni?

A mobiltelefon egy személyes tárgy. Nem kobozzuk el, főleg, nem turkálunk a gyerek táskájában.

Szeretnéd, hogy a te jogosítványodat is bevonják, mert néhány idióta százhússzal száguldozik a hídon, aztán még ki is posztolják?

77. csemár (válaszként erre: 76. - Csemár)
2024. aug. 29. 07:53

akkor = akkora

Bocs!

76. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. aug. 29. 07:51

Igen?

És miért örülsz ennek?

(Akkor feszültséget fog okozni ez a rendelkezés, hogy megnézheti majd magát minden érintett!

Én nem vagyok érintett semelyik oldalon, tehát BOCSÁNAT, hogy hozzászóltam!)

75. michelle.r (válaszként erre: 52. - Gyöngy:))
2024. aug. 29. 07:50
Remélem, így lesz.
74. brandy85 (válaszként erre: 36. - Xochipilly)
2024. aug. 29. 07:44
Az én gyerekeim is jeleznek rajta és ennyi. Ja és még annyi,ha valami történik a gyerekkel akkor hívják már fel a szülőt.
73. Channa* (válaszként erre: 65. - Timycat)
2024. aug. 29. 07:20

"A tiltás, erőszak, megfélemlítés"

És ugye a legújabb ellenséggyártás is beindult, mert a gyerek nem azt fogja utálni, aki kitalálta ezt, hanem a tanárt, mert le kell adni a telefonját.

Lassan minden szféra presztízse a béka feneke alatt van. Mindenkit lejáratnak, hogy ők tündököljenek.

Már ciki bankban dolgozni, eü-ben, stb., és most, hogy tanár hiány van, azt a keveset is lejáratják, aki még nem adta fel...

72. Flóra76 (válaszként erre: 71. - Borian)
2024. aug. 29. 07:00
Az utolsó két bekezdésed, én pontosan ezekre gondoltam!
71. Borian
2024. aug. 29. 06:50

Olvasgattam a hozzászólásokat, egyik-másik igen vicces.

Nem mennék most bele, hogy szörnyű vagy nem, hogy vki a telefonját nyomkodja a villamoson (én teló előtti időben mindig olvastam, az mennyiben más? a tömegközlekedésen bármibe való belemélyedés a privát szférád védelme, ami főleg nagyvárosokban, ahol az emberek sok más idegen emberrel van körülvéve a lelki egészséget szolgálja), hogy mi lenne, ha tőlem is elvennék munkahelyen (akkor a laptopomat használtam Hoxa-zásra, ahogy eddig is :-) ) stb, stb, csak egy kérdést tennék fel:

Ha ez valóban az oktatás javítása érdekében történő rendelet, miért nem elég óra elején elvenni, eltetetni, kikapcsoltatni, miért kell egész napra elkobozni? Amikor ma már a mobilon van a bankkártyájuk, amivel a büfében is fizetnek, az órarendjük, amin meg tudják nézni, hol lesz a következő óra, mi lesz a következő óra, a tanárok emailen üzennek, ha elmarad az óra/késnek az óráról/máshol lesz óra, plusz a hülye szülőkkel is tudják tartani a kapcsolatot....

Arról nem is beszélve, bárki átgondolta-e, ez a rendelet fizikailag hogyan lesz megvalósítható egy igazán nagy létszámú középiskolában vagy 12-13 osztályos intézményben, ahová akár 600-900 diák jár, hatalmas az épület és minden órán máshol vannak?

70. Kacsahercegno (válaszként erre: 69. - Xochipilly)
2024. aug. 29. 06:49
Uhh én inkább próbálok semmit nem látni, egész életemben budapesten éltem, láttam én már eleget :DDD Egyébként ha másokkal vagyok, én sem nyomkodom, de a járművön pont az a jó, hogy bele tudok merülni a kis világomba, nem a többi utaséba. Meg lehetőleg a többi utas is... Ha az utcán sétálok, csak ritkán veszem elő, pl. ha megnézem, merre kell menni. Úttesten pl. eszembe nem jutna telefonozni, de én annyira sok embernek ott nem is látom a kezében, simán telefon nélkül is úgy mennek át emberek a piroson, kocsik között, villamos előtt mintha nem lenne holnap :D
69. xochipilly (válaszként erre: 50. - Kacsahercegno)
2024. aug. 29. 01:41
A négyeshatoson/ból lehet látni a legérdekesebb dolgokat 😆 Viccet félretéve, én pl. ha valamelyik gyerekkel utazom/sétálok, csak akkor veszem elő a telefont ha csörög/jelez. Ez nálam alap. Ha csak szólóban vagyok, az más tészta 😁
68. 80ASIQ (válaszként erre: 38. - D84e85d214)
2024. aug. 29. 00:34
Na, hát erről van szó!
67. 80ASIQ (válaszként erre: 17. - Michelle.r)
2024. aug. 29. 00:33

Mert ha egyszer ott van a keze ügyében, akkor egész biztosan bekapcsolja és nyomkodja.

Az viszont szintúgy igaz, hogy ha nincs mobil, akkor van más. Keresztrejtvény, sakk, dominó, kártya, stb.

66. Flóra76 (válaszként erre: 53. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 00:33

Inkább szégyenteljes! Mikor minden a digitalizációról szól, 2024-ben elvesszük a diák okostelefonját?

Nem normális, akinek a fejéből ez kipattant.

65. timycat (válaszként erre: 60. - D84e85d214)
2024. aug. 28. 23:55

És mit teszel? Szörnyülködsz, ítélkezel. Ettől jobbnak érzed magad tőlük? Vagy kiveszed a kezükből erőszakkal a mobilt?

Megtennéd?

Az iskolában ezt fogják tenni. Ez rendben van? Ez a megoldás? A tiltás, erőszak, megfélemlítés (ugye az iskolakezdés előtti héten belül kirakott igazgató esete) a célravezető vagy az érdeklődés felkeltése és jutalmazó rendszer?

Tényleg ilyen eszközök alkalmazásával, ítélkezéssel felnőtt emberek azt várják, hogy majd az oktatási rendszer empatikus, nyitott, gondolkodó embereket fog kitermelni?

2024. aug. 28. 23:50

A neten vannak nagyon jó kis okostelefonozós baleseti videók (autó, tömegközlekedés), melegen ajánlom!

Az egyik villamos ami kisiklik, mert mondjuk telefonozik a vezető nem éppen kellemes!

63. d84e85d214 (válaszként erre: 56. - Utolsó betyár)
2024. aug. 28. 23:46

Pont ez az! Tegnap egy tini lány gépelt a telefonján (minimum 20 perces az út), de úgy járt a keze, pont ráláttam a képernyőre, ez úgy söpörte összevissza hogy követni nem tudtam. 3 söprésből megvolt a Facebook, az Instagram, a képek és a válaszolás a haveroknak. Na mondom erre születni kell, ezek az anyjuk hasában is mobiloztak.

Szoktam figyelni az embereket, a járdán is úgy mennek hogy senkire és semmire nem figyelnek, kizárólag a telefonjukra. Szintén tinik úgy mennek az utcán hogy végig a telefonjukat nézik, közben átmennek három zebrán.

És csodálkozunk hogy miért van ennyi baleset?

De most már minden korosztály ezt csinálja csak a fiatalok nagyon durván nyomják!

62. d84e85d214 (válaszként erre: 51. - Michelle.r)
2024. aug. 28. 23:38
Igen tudom, mert utas vagyok. Tegnap se volt másképp a helyzet.
61. d84e85d214 (válaszként erre: 50. - Kacsahercegno)
2024. aug. 28. 23:37
Arra járok ahol mindig kék az ég. Ha betévednék egy alagútba az csak fél perc, kivéve a metrót.
60. d84e85d214 (válaszként erre: 49. - Timycat)
2024. aug. 28. 23:36
Zavar mert agyhalott zombik benyomását keltik akiknek a fókuszuk csak egy pontra terelődik: a saját telefonjukra. Régen beszélgettek az emberek, nézelődtek, nem volt telefon. Szerinted szép látvány? Szerintem borzalmas!
59. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. aug. 28. 22:24

Az a szomorú, hogy idáig fajult. Nálam nem fog soha! Valami így nagyon nincs rendben. Eddig sem érintett igazán a telefon, mert tornaórán ezt nem tudják csinálni. Na de más órákon miért nézi? Legyen függő, de ha érdekes az adott óra, akkor felkelti a gyerek figyelmét, mert nagy részük kíváncsi, vagyis foglalkozni kell velük. Léteznek erre módszerek. Ki tudja, ki gyorsabb, nem tartani unalmas monológot stb. Dicséret is jár érte, jutalom is. Versenyezni mindenesetre szeretnek egymással. Ha baráti a viszony a tanárral, akkor nem is akarnak rosszalkodni, hogy csalódást okozzanak neki és persze saját magának. Tehát érdekesebbé kell tenni az órát annál, mint ami a telefonban van. Mert ha függő is, mindig nem nézné ő sem. Ha nem megy valami, az sem baj, mert csináljuk együtt azokat a gyakorlatokat, amelyeket mindenki meg tud csinálni. Addig csináljuk ketten, amíg menni fog. De ez ritka eset, mert biztatással egyre jobban teljesítenek. Volt többször, amikor kinevették a nagyobb testűeket, mert leizzadtak. De ez nem nevetség tárgya ám. Ezt már ők is tudják. Leizzadni nem szégyen, mert kemény munka után izzad le valaki. Azért bizony jutalom jár, és pont olyan, mint amikor a férfiemberek, az ő apjuk kint a mezőn a napon izzadásig dolgoznak, de még otthon sem hagyják abba, mert ütik a saját készítésű boxzsákot azért, hogy formában legyenek. Vagy aki sokat tornázik és leizzad. A ducik sem érzik azt, hogy nekik nincs mit keressenek torna órán, mert olyan feladatokat kapnak, amit meg tudnak csinálni. Egyikük például súlyemelésben nagyon jó, nyert is versenyt.

Tartok egy másik órát is. Már első nap megmondtam, hogy nem érdekel semmilyen kütyü és mi van azokon, füzet kell. Voltak olyanok, akik nem tudtak írni. De ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor meg lehet tanítani őket írni. Úgy, hogy fogom a kezét, mert saját maga által addig sem ment. Most is járt a nyáron egy hozzám és tud írni latin betűkkel mára. A cirill betűkre pedig tanítsák meg azok, akik illetékesek, én ebben nem veszek részt. Néha keménynek kell lenni a siker érdekében, de jár érte a jutalom és az elismerés többféle formában is. Az aki órán mobilozik, le kell foglalni őt. De nem merik csinálni, mert a többiek kinevetik, ha valaki bekerül a kütyüs kategóriába. Egyikre rá is ragadt a jelző, aztán már nem szeretné senki megkapni. Várom már elsejét nagyon és szerintem ők is, mert engem szeretnek ám, és ennek örülök a legjobban.

58. Utolsó betyár (válaszként erre: 51. - Michelle.r)
2024. aug. 28. 22:23
Sajnos ez tényleg így van. Nekem nincs okostelefonom, ezért tudok nézelődni az utazáskor. A legtöbb ember felszáll a tömegközlekedési eszközre, vagy leül, vagy ahogy írtam korábban, megtámasztja magát a kapaszkodó rúdnál és megy ezerrel az ujjazás. Sajnos tényleg sok személynek már függőséget okoz a telefon.
57. Amaunet (válaszként erre: 46. - Birebora)
2024. aug. 28. 22:15

Mert ezt tapasztalom. Az utcán, metrón, buszon. Plusz, ami bekerül a sajtóba. Agresszió, késelés, zsarolás, csicskáztatás.

Megértem a pályaelhagyó tanárokat.

56. Utolsó betyár (válaszként erre: 47. - D84e85d214)
2024. aug. 28. 22:15
Mikor Budapesten járok és tömegközlekedési eszközzel utazom nem győzök mibe kapaszkodni, hogy állva tudjak maradni. A ,,telefonbetyárok" pedig farpofára veszik a kapaszkodót, rászorítanak és mehet a köldöklesők szektájához csatlakozás. Én klaviatúrával otthoni körülmények között nem tudok olyan gyorsan és pontosan írni, mint ők a buszon, villamoson, metrón, hogy egyik lábukon ők állnak a másikon pedig egy idegen.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook