Örülök, hogy elveszik az iskolákban a mobiltelefont. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ha gyerek lennék, leadnék egy régi telefont, az újat a sajátomat pedig magamnál tartanál.
Szerintem hülyeség elvenni. A mobilozást kéne tiltani órán.
Ez egészen addig igaz, amíg a gyerek azt nem látja, hogy a tanerő a telefonját nyomogatja dolgozatírás közben. Az amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek már nem érv a gyerekeknek.
Azzal, hogy ne mobilozzanak órán, egyetértek. Azzal nem, hogy elkobozzák az eszközöket, nagyon nem. Az meg egyenesen felháborító, hogy az iskolaőrök még át is kutathatják a táskáikat.
Újra felteszem a kérdést: miért nem jó megoldás az, hogy telefon kikapcsolva - tanerőé szintén - a pad szélére kirakva.
Ki vállalja a felelősséget, ha a gyerek telefonja megsérül, elkeveredik, netán egy értékesebb darabot ellopnak?
Még egy: a dolgozó szülők mindegyike olyan munkahelyen dolgozik, hogy állandóan telefon közelben tud lenni?
Én tanulni jártam, nem játszani az iskoláimba. Ezt otthon kell a gyereknek elmondani, miért járunk iskolába.
Az, hogy szűklátókörű vagyok, és buta, nem baj. A sok mai okosat mégis átverik, lehúzzák, engem meg nem....
Régen se figyeltünk órán, nemakartunk, papírfecnikre írkáltunk, üzengettünk,,,
Dejó vót,,
(DE , Nyelvtan órán, figyelhettem vón' jobban!) 😉
Nem a "nem trendisége" miatt irreleváns vagy lényegtelen a régi időkkel összehasonlitani hanem mert akkor még vonalas telefonja sem volt sokaknak. A zsebszámológépnek örültünk mint majom a farkának és nem sorolom. Anyám még irógépen irt és ha másolatot akart indigóval tette.
A műszaki technikai fejlődés az utolsó 40-50 évben hatalmas fejlődésen ment át. A régi öregeknek elképzelhetetlen lenne ami most van.
Én megkockáztatom, hogy sokunk nyomkodta volna ha lett volna mit. És megint leirom mert ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a mi időnkben mikor mi voltunk fiatalok nagyanyáink ugyanigy elszörnyülködtek dolgokon mint ma az idősebbek a fiatalokon. Felesleges vitainditó. Az otthoni nevelés hiányára fogni meg kifejezetten butaság és szűklátókörűségre vall.
De én is kiváncsi vagyok, hogy oldják meg mindenki számára elfogadható módon.
Pontosan.
Egyébként meg nem értem, miért nem elég az, ha mindenki kikapcsolva kirakja a telefont a pad szélére. Ezzel teljesen egyetértek. Főleg, ha a tanárra is vonatkozik. A fiam angoltanára nem egyszer nyomkodta a telefonját, miközben a kölykök dolgozatot írtak.
Engem egyéként nem érdekelne az se ha begyűjtik csak az, hogy a gyerek a saját telefonját kapja vissza, sértetlenül.
Ha ezen múlna, hogy nevelik a gyerekeket, akkor manapság minden szülő egy alkalmatlan hülye lenne, mivel ez nem X százalékra, hanem az összes gyerekre vonatkozik.
A régebbi időket meg felesleges emlegetni, vélhetően ugyanilyen lettél volna te is, ahogy mindenki más, ha adott lett volna a lehetőség. Egyébként meg nem kell hozzá telefon, mi is megoldottuk, hogy ne az órákra figyeljünk...
Én meg arra, hogy ki fogja mindezt lebonyolítani.
Egy többszáz fős iskolában ki veszi át, adja vissza és tárolja a telefonokat.
És igen, amit te is írtál: ki fog felelni azért, ha a telefonnak baja történik, esetleg - véletlenül - elcserélődik.
Tényleg remek ötlet. Gondolom, a gyerek majd kap egy átvételi elismervényt, amikor pl. egy félmilliós Galaxy Z flip-et berak a kosárba. 🫣
Kiváncsi vagyok, mikor robban ki az első botrány.
További ajánlott fórumok:
- Szerinted be kéne vezetni a magyar iskolákban is az egyenruhákat? Jó ötletnek tartanád az egyenruhát?
- Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
- Van itt valaki mobiltelefonról?
- Én úgy gondolom, hogy ebben a mai világban az iskolákban a...
- Mit változtatnál meg a magyar iskolákban?
- Hány éves kortól adjunk a gyereknek mobiltelefont? Egyáltalán adjunk neki?