Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Örülök, hogy elveszik az iskolákban a mobiltelefont. fórum

Örülök, hogy elveszik az iskolákban a mobiltelefont. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

205. Channa* (válaszként erre: 204. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 20:08

Az egyik nénikém egyszer szólt a családnak, hogy tegyék el a telefont és beszélgessenek egymással:DDDD

Illetve, már én is megkérdeztem vendégemet, hogy te tényleg azért jöttél, hogy telefonozz? Kicsit megszeppent, de többet és máskor nem vette elő, csak annyira, hogy letette az asztalra maga mellé;)

204. Utolsó betyár (válaszként erre: 199. - Channa*)
2024. aug. 29. 19:40

Hétvégén itt volt nálunk a barátom. Nem volt olyan 10 perc, mikor ne vette volna a kezébe a telefont és ne írt volna valakinek üzenetet. Sokszor azt éreztem, hiába tépem a szájam és próbálok nosztalgiázni, vagy valami témát felhozni, kényszerből válaszol, mert jobban érdekli az, amilyen üzenetet kapott. A végén feladtam és inkább tv-t néztem.

Nem mondom, ha elmegyek valakihez én is elviszem a laptopomat. Este, mikor ágyba kerülök, bekapcsolom és elolvasom a számomra érdekes híreket a különböző oldalakon. De arra próbálok figyelni, hogy ne az internet legyen a középpontba, hanem az élő szavas kommunikáció.

203. timycat (válaszként erre: 202. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 19:39

Én azért nem a megfélemlítés híve vagyok, megfelelő emberállomány alatt a minőségi, érdeklődést felkeltő oktatást értem.

Arra kíváncsi lennék az országban hány iskolából hánynak van működő kémiai, fizikai laborja vagy biológiai terme és vajon van-e összefüggés, hogy az egyes iskolákból milyen arányban mennek tovább a diákok természettudományos pályán.

202. Utolsó betyár (válaszként erre: 195. - Timycat)
2024. aug. 29. 19:33

Valószínű, ha olyan lenne az emberállomány, akkor nem lenne ez a telefonos probléma sem. Emlékszem volt olyan óránk, mikor a légy zümmögését meg lehetett hallani, mert annyira nem mertünk mást tenni, mint csendben ülni, akkor is, ha nem érdekelt az adott tananyag.

Emlékszem a történelem tanár arra is rászólt, a csak lehajtotta a fejét a padra, hogy: XY legyen szíves vegyen fel egy európai tartást.

Ott nem volt motoszkálás, levelezés, köpőcsövezés.

201. Channa* (válaszként erre: 195. - Timycat)
2024. aug. 29. 19:31
Jaja, ellenség gyártás ezerrel...
200. Lady Lavender (válaszként erre: 197. - Timycat)
2024. aug. 29. 19:30
És nem sokkal jobb, hogy akkor már legalább hangtalanul?
199. Channa* (válaszként erre: 194. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 19:30

Jaj, de ez is attól függ, hogy az illető gyerek milyen.

Van egy kollégám, aki 42 éves. Ha bent vagyunk az irodában, akkor kb. 1 méter van köztünk.

Én, ha valamit akarok, akkor felemelem a fejem és odaszólok, hogy figyelj már Jancsi, hogy is van ez?

Ez a 42 éves kollégám, üzenetet ír nekem:DDDD

Mi ezen csak nevetgélünk, de elég gáznak tartjuk.

Tehát, a felnőttek egy része is ilyen. Mindenki más, a kollektív büntetés ronda dolog.

198. Lady Lavender (válaszként erre: 194. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 19:29
De utáltam a locsi-fecsi, hangoskodó, büdös bunkókat, akiket nem érdekelt, hogy zavarják a többi diákot meg a tanárt is! Ha már nem érdekel valakit a tananyag, akkor maradjon csendben!
197. timycat (válaszként erre: 194. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 19:29

Lehet vele beszélget 😂

Kb 20 éve néztük a könyvtár előtt az ázsiai diákokat ahogy 6-8-an ültek egy asztalnál, egy szót nem szóltak egymáshoz, nyomták a kütyüt és néha szinte egyszerre felröhögtek.... Akkoriban ez totál szokatlan volt. Aztán rajöttünk hogy backi ezek egymással beszélnek épp

196. Channa* (válaszként erre: 192. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 19:26

Na, ezért "funkcionális analfabéta" sok szülő. Képtelenek a gyereküket úgy nevelni, hogy tudják, nem telefonozni kell az órán...

De erre nem az a megoldás, hogy elkobozzák a telefonokat.

195. timycat (válaszként erre: 189. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 19:24

A tudás, információ tálalásán múlik, hogy felkelti az érdeklődést, táplálja a kíváncsiságot vagy totál unalmat okoz.

Inkább a minőségi, naprakész oktatásért kellene az asztalt verni, nem a telefonokra fújni. Az oktatás minősége határozza meg a mi és gyerekeink jövőjét.

Jaaa pénzt kéne beletenni, épületre, eszközre, emberállományba, csak azt nem akaródzik, hát fogjuk a telefonra hogy az a hibás, minden csak a rendszer nem.

194. Utolsó betyár (válaszként erre: 190. - Channa*)
2024. aug. 29. 19:23
Ez igaz, beszélgettem a mellettem, vagy a mögöttem ülővel, de legalább kapcsolatot tartottam az osztálytársaimmal. Most pedig sajnos a legtöbb ember nyomkodja a telefonját, de arra nem figyel mi történik a mellette, vagy a mögötte lévő személlyel. Ez a legnagyobb probléma.
193. timycat (válaszként erre: 169. - Ruslan)
2024. aug. 29. 19:16
A lányom sulijában évek óta van szabályzat az okos eszközök használatára. Egyébként vannak órák amiknek része is a használatuk. Hisz kütyüs világban élünk. Okostábla, laptop, tablet stb. Ezek tanuláscélú beszerzését nem olyan rég még nyomta az állam... most meg kitíltja? 🤷‍♀️
192. Utolsó betyár (válaszként erre: 187. - Channa*)
Nem mondom, hogy utasítsuk el egy az egyben, de egy tizenévesnél az iskolában nincsen helye. Gondolom nem véletlenül akartak valami újat bevezetni, mert már nem tudták hogyan kezelni, hogy a gyerekek az órán csak az okostelefonnal foglalkoztak, fütyültek arra mit csinál a tanár.
191. Channa* (válaszként erre: 163. - Utolsó betyár)
funkcionális analfabétákat
190. Channa* (válaszként erre: 162. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 19:15

Az én időmben nem volt okostelefon...

"Mikor egy tanóra úgy telik el, hogy a tanár mondanivalója egyáltalán nem érdekel csak néhány diákot, mert fontosabb a telefon, akkor annyi a tanórának."

Simán volt olyan, hogy csak néhány embert érdekelt a tanár mondanivalója, csak nem telefont nyomkodtunk akkor, hanem fecsegtünk, leveleztünk, stb.

189. Utolsó betyár (válaszként erre: 188. - Timycat)
2024. aug. 29. 19:13

A történelmet említettem, de bármire igaz. A zenére és más művészetekre is. Szóval a mostani generáció semmivel nem lesz okosabb, mint a miénk volt. Azaz annyival okosabb, hogy ők már zsigerből kezelik az okostelefonokat és a kor egyéb vívmányait.

Engem pedig, ha megkérdeznek milyen netem van, annyit mondok inter.

188. timycat (válaszként erre: 163. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 19:07

A mostani gyerekeknek isvmeg kell tanulni, csak nem látják át a történéseket ahogy mi sem láttuk át. És ha már Mohács.... "boldog" évfordulót!

Az a max. 5 évszám amit egy átlag ember megjegyzett történelemből kevés büszkeségre adhat okot az oktatási rendszernek.

Évszám biflàzás helyett lehet érdekesen előadni a történelmet. Erre én is már csak az egyetemen jöttem rá, hogy ja hát így is lehet. Oda már nem volt kötelező bejárni, telefon is volt már akkor mindenkinek, de egy órát sem hagytam ki, és nem a teloval játszottam vagy ábrándoztam, mert olyan érdekesek voltak a "vacak" jogtöri órák. Gimiben évszámok helyett előadhatták volna úgy is. Sokkal többet ért az az 1 év jogtörin összeszedett történelem tudás, a mi miért történt megértése, mint az előtte lévő 8 év vagy mennyit kellett törire járni. Pedig top10-es gimibe jártam. A színvonalat, a logikát a telefon sem pótolja. Nem vagyok tanár, pedagógus, de gondolom csak tanítják, képezik őket arra, hogy kössék le a gyerekek figyelmét, hogy pl a történelem száraz évszám tanulásnál sokkal több.

187. Channa* (válaszként erre: 132. - Utolsó betyár)
2024. aug. 29. 19:03

Jaj, ne csináld már! Nem vagy olyan öreg, hogy ne értsd!

Fejlődik a világ! Ez a 21. század és van sok olyan eszköz, ami roppant nagy kényelmet nyújt, ráadásul óvjuk a természetet. Hány fát vágtak ki azért, hogy nekünk hetente új órarendünk legyen?

Mennyi mindenről nem értesültünk azért, mert még nem voltak ilyen eszközök/csatornák? Ha hiányoztunk a suliból, akkor csak úgy tudtunk pótolni ha olyan viszonyban voltunk valakivel az osztályból, ha pont mi voltunk az osztály kirekesztettje, akkor semmi információ nem jutott el hozzánk.

Azért tök jó az is, hogy ha írok valakinek, akkor megkapja 1 percen belül, régen hetekig tartott, amíg odaért a levél.

Ha ezeket az eszközöket elutasítjuk, akkor ne használjunk mosógépet se. Vissza lehet költözni a barlangba, mert minek a lakás, minek a villany, minek a fürdőszoba?

Nem, nem élethez szükséges dolgokat soroltam fel, hanem kényelmi eszközöket, amik olyanok, mint egy telefon;)

186. Channa* (válaszként erre: 125. - 80ASIQ)
2024. aug. 29. 18:53

Én még mindig nem értem, hogy miért jobb az pl. neked, ha a villamoson papír könyvet olvasok és nem ugyan azt a könyvet a telefonomon vagy a tablettemen...

Mennyiben befolyásolja ez mások életét?

Nem, akkor sem fogok senkivel sem beszélgetni a villamoson, ha nem olvasok bármit. Idegenekkel sosem állok szóba;)

Tehát, így nem mindegy, hogy épp mit csinálok utazás közben?

185. Channa* (válaszként erre: 122. - Timycat)
2024. aug. 29. 18:50

Teljesen igazad van!

Én nem jövök azzal, hogy bezzeg az én időmbe, mert bár mással, de mi is foglalkoztunk tanuláson kívül egyéb dolgokkal, mint írtam is.

Ja, ebben nincs igazad: "párkapcsolati erőszak témakörében, mindenki nagyon okos és tudja mit kell tenni"

Sokak szerint van az ami miatt megérdemli az illető...

184. Lady Lavender (válaszként erre: 172. - Amaunet)
2024. aug. 29. 18:17

Az a "csak" néhány méter drót meg néhány kapcsoló termenként beszorozva már biztos nem annyira semmiség. A kapcsolónak kapcsolnia is kell valamit, ami nyilván nincs ingyen, rögzítő anyagok, szerelési költség, aztán rögtön nem ott tartunk szinte ingyen volt. Időnként biztos kell szerivizelni is majd...

Azt nem értem, a kampánypénzekhez miért méred ezt.

Meg a válasz Timi kérdésére engem is érdekelne, nincs ez rossz hatással ez a pacemakerekre? Ami még bennem felmerült, mi van a hallókészülékekkel, a beültetett inzulinmérőkkel?

183. birebora (válaszként erre: 181. - Amaunet)
2024. aug. 29. 18:07

Nézd a hsz-d támadó és rosszindulatú volt a gyerekekkel szemben. Általánositottál. Sztereotipiákat vázoltál. Abból gondoltam, hogy nincs. Bocsánat. Már mikor elküldtem a hsz-mat éreztem, hogy nem volt helyes.

Most a gyerekek, diákok, a nyomkodók, holnap az öregek, utána majd a nők, a férfiak, a szülők és sorolhatnám. Valakik mindig teritéken vannak akiket lehet savazni, szapulni. Ezt nem neked hanem általánosságban irom.

A "volt" múlt időt nagyon sajnálom:(

182. Amaunet (válaszként erre: 179. - Lady Lavender)
2024. aug. 29. 17:53

Nem írtam sehol, hogy állatok.

Tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent az igazolatlan és hogy azt nem kérik, hanem kapják. Csak nem akartam ilyen szájbarágós módon leírni. Érted?

181. Amaunet (válaszként erre: 165. - Birebora)
2024. aug. 29. 17:51
A véleménynyilvánításhoz miért fontos az, hogy van gyerekem vagy nincs? Volt. Most másként ítéled meg a véleményem?
180. csemár (válaszként erre: 177. - Ruslan)
2024. aug. 29. 17:46
Miért nem?
179. Lady Lavender (válaszként erre: 174. - Amaunet)
2024. aug. 29. 17:45

Ennyire állatoknak nem kellene nézni a gyerekeket.

Az igazolatlan meg nem kérem, nem kérem kérdése.

178. csemár (válaszként erre: 174. - Amaunet)
2024. aug. 29. 17:45

Az igazolatlant nem kérni szokták, hanem kapni.

A szülők pedig, emlékeim szerint, az iskolába szülői értekezletre szoktak járni, s nem cirkuszolni. (Illetve ha mégis, hát akkor azt is kezelni tudta valahogy a tanintézmény.)

177. Ruslan (válaszként erre: 171. - Csemár)
2024. aug. 29. 17:43
Ezt régen meg lehetett csinálni de már nem. Ha bent van nem adhat igazolatlant akkor sem ha verekedik. Az igazgatónál tehet panaszt amiatt, ami a valós probléma.
176. csemár (válaszként erre: 173. - Birebora)
2024. aug. 29. 17:41
Egyetértek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook