Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Annyira megrémiszt ez a sok rossz infó a műtét utáni napokról-hetekről.
Tényleg ennyire rossz?!
Eddig nem is olvastam ilyen sok rossz tapasztalatot, most meg 😩😂
Lehet már közeleg a műtéti időpontom és azért veszem észre ennyire és parázok rajta!
De őszintén, tényleg ilyen megterhelő?!
Bírni fogom két pici gyerek mellett?! 😳
Szia,ne féljél,nem kell!
Én gipszlevétel után már kaptam rendesen levegőt,amikor már óvatosan kifújhattam az orromat.De nincs két egyforma eset,az biztos,hogy orrsövényplasztika után már szabad útja lett a levegőnek.
Ami befolyásolhatja ill.akadályozhatja műtét után a levegő útját:duzzadt orrnyálkahártya,váladékképződés,beszáradt trutyi,seb az orrban,duzzadt,esetleg gyulladt varrat,stb...ezek idővel rendeződnek és akkor már az orron át való légzés is helyreáll.
Szia!
Az első kettő hat hét után távozott,ahol elkezdődött a varrás az orrsövény mentén.A többit nem tudni mikor,folyamatosan,azokat már észre sem vettem.Volt olyan,aki nyolc hónaposan pillantott meg egy varratot a zsepijében :-)
Szia!
Bizony.Megnyugtatlak,hogy a húzódás,zsibbadás-bizsergés nálam 8 hónapig tartott.Enyhén,de éreztem.Aztán egyik napról a másikra elmúlott.De nálam ez nagyon kitolódott.
Így van,ahogy írod,gyógyul az orr és ez is hozzátartozik.
sziasztok !
Lassan letelik a 3.ik hét .... kérdésem az lenne hozzátok , hogy nektek is van , hogy bizsereg , húzódik , néha lüktet ? remélem ez annak a jele , hogy zsugorodik .... még nagyon nagy a duzzanattól ... fotó a naplóba :)
Szia!
Örülök,hogy túl vagy rajta.
A jégzselé tényleg nagyon jó rá,a legkisebb kiszerelésű,tudod,ez ilyen kis tasak,amiben zselé van,a hűtőbe rakva lehűl benne a zselé és tulajdonképpen "jegelheted" vele a dagadást.Én a Rossmannos szemmmaszkot szoktam ajánlani,pont ott hűti-takarja,ahol a dagadás van.600 ft az ára.
De:ha nincs semmi ilyened otthon,akár egy csomag fagyasztott borsó is jó rá,csak 20 percnél tovább ne legyen rajta egyszerre.
De ha nem raksz rá semmit,akkor is napról-napra apadni fog,magától is helyrerázódik,amire mész gipszlevételre.
A második-harmadik napon lesz egy hörcsögpofi állapot,amikor az arcodra is ráhúzódik a duzzadtság,ne ijedjél meg,egy nap lesz,amikor tetőzik,utána ez is szépen megy vissza.
Jobbulást,gyógyulgassál és pihenjél sokat!
Sziasztok!
Tegnap megvolt a műtét, egész tűrhető állapotban vagyok viszont nagyon nagyon fel vannak dagadva a szemeim. A kórházban csak hideg vizes borogatást mondtak...nektek van ötletetek h mivel lehetne még kezelni?
*pácienseinek
(már írni se tudok rendesen az izgalomtól):P
Sziasztok!:)
Holnap ilyenkorra már rég túl leszek a műtéten! Nagyon izgulok! Amúgy Szegeden műt Bajusz doki. Remélem pár hét,hónap múlva én is csak jókat írhatok róla a jövőbeli pácienseinket! :)
Nagyon örülök, hogy létezik ez a fórum topic és tudlak olvasni titeket! Nagyon sok erőt ad!
Szia Hajni!
Nekem is az átlagnál sokkal tovább dugult az orrom a gyógyulási időszak alatt és azóta is észrevehetően sokkal többet , mint a műtét előtt.Valószínűleg ez a "dugulás" vagy ha úgy tetszik kevesebb levegőhöz jutás, egyeseknél műtét utáni rizikó.
Sziasztok
Szerintetek az normális hogy másfél év eltelt a műtét óta és még mindig dugul az orrom?? Elegem van már
Van egy bizonyos hörcsögpofi állapot,ami aztán gipszlevételre legtöbb esetben meg is szűnik.Nyilván sokat számít,hogy mennyire kíméletes technikával operál az orvos-bár kivételek mindig vannak-gondolok itt a bevérzésekre,duzzadásra.Én nem voltam színes,egy minimális sárga szín volt,ami aztán lehúzódott a szám köré és gipszlevétel után két nappal teljesen szalonképes voltam.Egy kis erecske ment szét az egyik szemhéjamon,de aztán fel is szívódott.
Akinek volt orrplasztikája,mindenkinek van tapasztalata :-)
Szia!
Négy hetes lesz az orrod,arra kell figyelni,hogy naptejjel kenjed be az orrodat,legyen takarásban a napfény elől-itt jön be egy jó kis szalmakalap-nehogy leégjen,mert akkor foltos maradhat.Ez KT-nál három hónapot jelent.
És ugyanez van a víz alá merüléssel is-jól írtad-ott is három hónap,nehogy a víz belemenjen az orrba és fertőzést okozzon.A nyálkahártya,varratok,stb...még nem gyógyult,vigyázni kell.
Szóval nyaralhatsz,csak be kell tartani ezeket a dolgokat és azzal számoljál,hogy a melegtől duzzadni fog az orrod.Nem lesz tőle baja,csak ne lepődjél meg,ha este dundibb formát ölt :-)
Sziasztok!
Már nagyon régóta szeretem volna orrplasztikát és most jött el az ideje amikor végre meg is tehetem :) Május 8-án lesz a nagy nap. Viszont felmerült bennem egy kérdés amit a doktor úrtól (DR. Csuha Lajos.) elfelejtettem kérdezni. Május 8 lesz a műtét a nyaralásom pedig Június 10-re le van foglalva. Szerintetek lehet ebből baj? Víz alá merülés nem kerülhet szóba egyébként sem, de a napozás? Weboldalán 1,5 hónapot ír de szerintetek nagyon fontos ennyi időt hagyni neki, mondjam inkább le a nyaralást? Köszi :)
Szia agica
Nyitott orrplasztikám volt , Pozsonyban műtöttek . Hát kb jo egy hétig volt olyan csúnya az arcom a lila sárga szint illeti - 3.napig irtó csúnya volt ( nézd meg a naplomban ) aztan 3.ik napról változni kezdett a színe lila sárga ... a második héttől kezdve már tűrhetően néztem ki ... most meg hát ez a krumpli orr a duzzadás miatt .....
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?