Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Gyulladásra,duzzadtságra körömvirágkrém,az árnika és feketenadálytő elsősorban bevérzésre.
Szerintem már felesleges kenegetni.
Két évesen ha még mindig úgy érzed,hogy nem feszült rá teljesen a bőr,akkor valószínűleg vastag a bőröd-de ez akkor 100%,ha az orvosod mondja.
Vissza nem nő,hacsak nem egy olyan csontosodási folyamat történt,ami inkább a csont összeforrásánál játszik szerepet.
Vagy egyszerűen nem lett teljesen leszedve a pukli,előfordul,hogy minimális marad utána,nem sikerül tizedmilliméterre eltüntetni.
Profilok:amit írtál,ez is előfordul,sőt,elég gyakori.Ha zavar,vagy annyira feltűnő,hogy te ezzel nem tudsz együtt élni,akkor ezt az orvossal kell megbeszélni.Korrekcióval javítható.
El fog múlni a teljes regenerációval,több hónapba is telhet,sokat igyál,aztán sok alvás és sok vitamin.
/Ez az első lépés-ha ezek után sem múlna el,akkor is van még megoldás./
Vékony bőrnél előbb látod,ahogy felsimul az orrhátra,vagy akár az orrcsúcsra.Vastag bőrnél is olyan ütemben megy a felsimulás,mint vékony v. normál bőrnél,csak látványosságban marad le,több idő kell,hogy a páciens észrevegye.
Vékony bőrnél csinált pl.olyat KT,hogy a halántékról vett fasciát és ezt használta fel ahhoz,hogy ne "látszódjon át" a szövet alatti porc.De gondolom,hogy ennél a páciensnél nagyon vékony bőr volt,amivel dolgozott az orrplasztika során.
Nekem mindig azt mondták,hogy egércsontú vagyok,ehhez képest tornász voltam és sosem tört egyetlen csontom sem :-)
Gyógyulásnál sem hiszem,hogy más lett volna,mint akinek erősebb a csontozata,erre a kérdésedre az orvos tudná megadni a választ.
Nekem még sosem volt karikás a szemem. (vagy nem vettem észre, vagy nem néztem soha :D )
Műtétek után kb hány %-ban marad tartósan karikás a szem?
Mitől alakul ki?
Sziasztok!
Ma 23. napos az orrom. Teljes ott faragás volt, orrszárny szűkítéssel. Sokkal kisebb lett az orrom és összességében tetszik, de még nagyon duzzadt. Olyan duncsi volt a műtét előtt is, most is az, csak sokkal kisebb változatban.
Mikor lesz olyan az orrom, amikor láthatom nagyjából a végleges formáját? Lesz ez kisebb? ha volt valakinek orrszárny kisebbítése...a hegek mikor gyógyulnak be teljesen? Az orrom külső részén szinte egyáltalán nem látható, nagyon szépen begyógyult. Viszont belül az orrlyukamnál elég feltűnő a vágás helye. Ez mikor fog mondjuk alig láthatóra begyógyulni? Még egy, mivel nyitott orrplasztika volt a jobb orrlyukam belső részénél az orrhegyem alatt kicsit kiáll a bőr. (ez egyébként sokat javult a gipszlevétel óta)Ezt utólag hogyan tudják korrekciózni? Csak jobb oldalon van, de nagyon zavar. Egyszerűen csak levágják azt a kis kiálló bőrt? Mivel az ott kiáll, emiatt asszimetrikusnak, természetellenesnek látom az orrom. :(
Az orrlyukaim egyébként a műtét előtt is asszimetrikusak voltak, a műtét után ez csak feltűnőbb lett, mert ugye kisebbek lettek az orrlyukak és kiáll az a bőrdarab, ami gondolom a varrásnál úgy sikerült.
Minden vélemyényre és/vagy tapasztalatra kiváncsi vagyok.
Nagyon köszi!!!
Szívesen <3
Igen,az már sokat számít amikor az ember tisztában van vele,hogy mit tudnak abból megvalósítani,amit megálmodott magának.Szinte lázba hozza az embert :-)
Vékony bőr:mintha nem is lenne alatta zsírszövet,szinte látod a porcok,csontok vonalát.
Normál:itt már azért nincs "átlátszódás",követi szépen a csontos-porcos részt anélkül,hogy,hogy jobban kirajzolódnának.
Vastag bőr:jelentősen vastagabb az úgynevezett subcutan-bőr alatti-része,ami egy laza,elsősorban zsírt és kötőszövetet tartalmazó rész.Tág pórusú,fénylő bőr általában gömbölyű "formátlan" orral.
Folyamatosan olvasom vissza a fórumot. Jönnek a kérdések is rendesen :)
Milyen a vastag orrbőr? Azt honnan tudom megállapítani?
Valamit még egyszer sem olvastam amióta olvasom a fórumot. Valaki rákérdezett a menstruációra? Mármint műtét alatt baj ha megvan, vagy nem érdekes?
Huh Hajni! Én mindig azt szoktam mondani, hogy ha valami annyira zavar, hogy minden nap eszedbe jut, akkor nincs kérdés a műtétet illetően.. Teljesen átérzem, mögöttem is több évnyi feszengés van az orrom miatt.
Én a “lelki gyógyulás” -t éltem/élem meg a legnehezebben, a mai napig minden reggel, mikor tükörbe nézek, a hála és boldogság érzése után feljönnek a rossz emlékek. Emlékeztetem magamat, hogy nem volt ez mindig ilyen szép nózi. Nem tudom, hogy ez el fog-e múlni valaha.. de gyanítom, hogy minél tovább húzza az ember, annál később. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni a dolog negatív lelki hozadékát! Ez ilyen szinten már nem csak az orrodról szól!
Összeségében nagyon feszabadító, amit az eredménye hoz az életünkbe! :) Ha nem mondtam volna el a tágabb környezetemnek a műtétet, akkor kb senki nem vette volna észre! A legjobb barátnőimet mikor kérdezgetem, hogy h látják apadt-e az orrom, akkor mindig kérdő tekintettel néznek rám! Teljesen elfelejtették, hogy hogy milyen volt régen vagy milyen volt két hete! Rezek Doki a legtermészetesebb orrot varázsolta! De nem csak nekem:)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?