Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetős fórum)
Sziasztok,
Eves szuresen voltam, es ugy kertem a labor vizsgalatokat, hogy azt viszem majd a dokinak novemberben mikor mut. Megkaptam a leleteket es van egy kisebb gyulladas a szervezetemben (faj a torkom picit, enyhe megfazas szoval az okozza) nyilvan a mutetig rendbe jovok, mert az meg egy jo 3 het, csak azon parazok hogy lehet mikor meggyogyulok kene csinaljak egy uj labort vagy ezt elfogjak fogadni?
Szia!
Jobban vagy?🙏🐥🙂
Rezek mennyivel jobb karasznal?
Igazából mar megvolt a mutetem, de mivel nagyon nagyon bonyolult orrom volt es vastag bőröm, így ideális sohasem lehet. Mostanában olvasok újra fórumokat es a többség meg mindig rezeket tartja a legjobbnak, kezdem megbánni, hogy nem hozza mentem...
Nem kellett szólnom, finoman vezették a pálcikát, ahogy kezdett beakadni a jobb oldalon, már ki is húzták és átváltottak a bal oldalra. Ha nagyon erőltették volna akkor tuti szólok, de így nem kellett. Szerintem ez ilyen protokoll is a tesztelésnél, hogy megnézik mindkét oldalt (is) ha szükséges, pont amiatt ha valakinek mondjuk orrsövényferdülése van vagy bármilyen blokk van az orrjáratban.
Igen amúgy egy 15 centis pálcát tolnak be kb 8-10 centi mélyre.
Az elso mutetem utan nekem is brutal torokfajasom volt. En Tantum verde sprayt hasznaltam, nekwm az vallt be, meg a sos vizes oblogetes is sokat segit ilyenkor.
Jobbulast!
Strepfen Direkt 16,2 mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray 15ml
A flurbiprofén hatóanyag erős fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású.Fájdalomcsillapító már 5 perc után,akár 6 órán át.Akut torokgyulladás rövid távú tüneti kezelésére.18 éves kortól szedhető. Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszer flurbiprofén hatóanyaggal.
- A Strepfen DIREKT spray az akut torokgyulladás tüneteinek, például a torokfájásnak,a nyelési nehézségnek és duzzanatnak a rövid távú kezelésére szolgál.
- Fájdalomcsillapító hatású már 5 perc elteltével, akár 6 órán át.
- Erős fájdalom, illetve gyulladáscsökkentő hatás.
- Nem tartalmaz antibiotikumot.
Szia!
Megsértette a nyálkahártyát a cső,amit a lélegeztetésre lenyomnak.
Ezért fáj a torkod.A doktor úr jót ajánlott,de ha esetleg nem válna be-eltelt 5 nap-,akkor nagyon jó a Strepfen direkt,ugyanazt a célt szolgálja,mint az Anaftin,de más a hatóanyaga.
Szia!
Van,aki olyan szerencsés,hogy már gipszes időszak alatt is kidugul az orra,ha nem is folyamatosan,de időnként.
Gipszlevétel után már jobb lesz,ezt az egy hetet kell türelmesen kibírni.
Ha engedi az orvos és gipszlevétel után már óvatosan kitudod fújni az orrodat-olyan szuszogósan-,már az is segít,hogy a levegőnek legyen szabad útja.Nekem attól fog már jött a levegő zavartalanul,kívánom,hogy neked is így legyen! :-)
Sziasztok.
Pénteken megvolt a műtétem, nekem nem telt olyan fájdalommentesen az elmúlt pár nap, mint ahogy sokan megírtátok. A második nap egyre erősebb torokfájásra lettem figyelmes és még mindig nem múlt el. :(
Cataflant szedek napi háromszor, gyomorvédőt és vitaminokat. A torkomra vettünk torokfertőtlenítő cukorkát és Anaftint a doktor úr ajánlása alapján. Lázam nem volt...
Bármi ötlet, mit lehetne tenni, hogy végre elmúljon? Történt valakivel hasonló?
Szia :)
Beengedsz a naplódba legyszi....? :)
Sziasztok!
Kik azok az orvosok ,aki komplikált orrműtéteket csinálnak?
(Nem csak esztétikai a problèma)
Érdemes esetleg külföldön is körülnézni?
Szia!
Igen,jól gondoltad,hogy fullos orrműtét esetre írtam.De vonatkozik arra is,ha csak orrcsúcs alakítás történik/nem korrekció/.
Így van,a konzultáción minden kiderül :-)
Nincs mit,szívesen :-)
Sziasztok!
Kik azok az orvosok ,aki nagyon komplikált orrműtéteket csinálnak?
(Nem csak esztétikai a problèma)
Érdemes esetleg külföldön is körülnézni?
Szia!
Nagyon köszönöm a választ! Akkor ezek szerint kicsit tévhitekben ringattam magam, a dolog bonyolultságát illetően. A megjelölt hsz-t olvastam, de arra gondoltam, ez fullos orműtét esetén van így, ennyit a tájékozottságomról. A konzultáción úgyis kiderül minden, csak mivel az orrom egyenességével és szélességével nincs bajom, azt gondoltam, egyszerűbb lesz 😊!
Szia Vera!
Nagyon ritka az,hogy csak az orrcsúcshoz kelljen hozzányúlni,még ha úgy is látja az ember-csak azt látja problémásnak.
Össze kell hangolni az orr csontos orrháti részét az orrcsúccsal.
Előfordul,akinél tényleg csak orrcsúcsot alakít az orvos,de ritka.
A porcos orrcsúcs lassabban gyógyul,mint a csontos orrhát./30128 hsz/
A legegyszerűbb konzultációval kezdeni,ahol az orvos feltérképezi az orrodat és megbeszélitek,tényleg elég-e csak az orrcsúcshoz nyúlni.
Szívesen,sok szerencsét!
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?