Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok,
Biztosan volt mar, de nem talalom🙈 melyik tapaszt, illetve honnan erdemes beszerezni a mutet utanra otthoni tapaszolashoz? Irtatok, hogy tobbfele van, de a legjobbat szeretnem beszerezni, ne ezen muljon😁
Szívesen🌺🌞🍁
Igen,én is éreztem az orromban egy kemény darabot,a mélyében volt,iszonyú vastag volt,ahogy az ujjammal végig simítottam.
De aztán ahogy begyógyult alatt az orrnyálkahártya,levált.Azt nem tudom,hogy egyben vagy darabokban,de szerintem egy orrfújásnál távozott.
Unguentum nasale orrkenőcs:az orr belsejébe óvatosan fültisztítóval beviheted,aztán csak had olvadjon szét ott bent.Nem mélyre,csak olyan finoman,hogy ne az orrjáratnál legyen,csak egy picit beljebb,jobban kitudja fejteni a hatását.
Köszönöm szépen!:-* Sterimart is használom még néha. Azért aggaszt csak ez, mert nem tudtam eldönteni, hogy ez hegesedés e. Amikor fújom az orrom, érzem, hogy még ott van egy kemény darab vagy mi:)
Az augmentum nasale-t az orrjárathoz kell kenni, vagy belül?
Szia!
Igen,magától távozik idővel.
De pl. Annának ezt a módszert ajánlotta a fül-orr-gégész és sikeres volt:
Sterimar orrspray napi 3-szor,utána Unguentum nasale orrkenőcs napi 3-szor. Coldastop olajos készítmény napi 3-szor.
Ezeket egymás után kell használni.Először Sterimar,pár perc múlva Unguentum nasale,majd 1-2 óra múlva Coldastop,hogy feloldja a cuccokat.
Sziasztok Csajok!
Műtét után milyen méretű tapasszal tapaszoljátok az orrotokat?
Rendeltem 6*76 mm-eset, de hat ez nagyon vekony lett. 😅
Köszönöm előre is a valaszotokat!
Szia🌸
Annyian írják mostanában,hogy megfáznak és bedagad az orruk.Sajnos ha nem friss műtétes az ember,akkor is beduzzad az orra,ha megfázik,náthás és fújja az orrát.Meg aztán jól bepirosodik,ezzel jár.
Nem szokott belőle gond lenni-legalábbis én még senkinél nem olvastam-,de azért felhívnám az orvost,hátha javasol valami antibiotikumot.
Vigyázz magadra,gyógyuljál meg!🥰
Sziasztok!
Lassan 2 hete volt a műtétem és érdekelne, hogy nektek mennyi idő után ment le látványosan a duzzanat az orrotokról? Nekem nagyon duzzadt, majdnem mint előtte az orrom és remélem, hogy ez még sokkal kisebb lesz.
Sziasztok!
Elkezdtem en is a naplomat, akit erdekel 2. orrmutetem elott allok, illetve megkoszonnem, ha segitenetek a velemenyetekkel, mert nagyon dilemmazok valamin😃 kopogjatok nyugodtan😃
Szia :-)
De jó,hogy jobban vagy,az antibiotikum rendbe hoz,csak kitartás,sajnos ez a dolog nem egynapos.
Örülök a boldogságodnak,ha van kedved,lepjél meg bennünket képekkel!🙏🐥🤗
Sziaaa.
Igen, már jobban, köszönöm kérdésed. Csütörtökön voltam Doktor úrnál, levette a gipszet és megnézte a torkomat. Sajnos aftás lett, ahogy megsérült a nyálkahártyám, kaptam rá antibiotikumot.
Az orrom csodaszép lett. ❤️ Természetes, pont amilyet elképzeltem. Sajnos mivel elég problémás a bőröm, így kisebb sebek alakultak ki rajta, nem szerette az egy hetes gipszet.
Tapaszolok illetve várom, hogy lejjebb menjenek a duzzanatok, még elég hörcsög pofim van.
Dr. Járai Tamást pedig mindenkinek ajánlom. :)
Koszonom szepen! Azt mondtak hogy elfogadjak a laboeletet, csak ne legyen regebbi egy honapnal.
Majd jovoheten felhivom a dokit, es megkerdeztem tole mit gondol, kell-e uj labor vagy sem.
Koszi szepen csajok! ❤️
Szia,KT-nál is úgy volt,ahogy Anna írta RÖ-nél,egyeztessél az orvosoddal,lehet,hogy kér majd egy olyan friss vérképet,ahol már nincs arra utalás,hogy gyulladás van a szervezetedben.
Vigyázz magadra,gyógyuljál meg!
Sziasztok,
Eves szuresen voltam, es ugy kertem a labor vizsgalatokat, hogy azt viszem majd a dokinak novemberben mikor mut. Megkaptam a leleteket es van egy kisebb gyulladas a szervezetemben (faj a torkom picit, enyhe megfazas szoval az okozza) nyilvan a mutetig rendbe jovok, mert az meg egy jo 3 het, csak azon parazok hogy lehet mikor meggyogyulok kene csinaljak egy uj labort vagy ezt elfogjak fogadni?
Szia!
Jobban vagy?🙏🐥🙂
Rezek mennyivel jobb karasznal?
Igazából mar megvolt a mutetem, de mivel nagyon nagyon bonyolult orrom volt es vastag bőröm, így ideális sohasem lehet. Mostanában olvasok újra fórumokat es a többség meg mindig rezeket tartja a legjobbnak, kezdem megbánni, hogy nem hozza mentem...
Nem kellett szólnom, finoman vezették a pálcikát, ahogy kezdett beakadni a jobb oldalon, már ki is húzták és átváltottak a bal oldalra. Ha nagyon erőltették volna akkor tuti szólok, de így nem kellett. Szerintem ez ilyen protokoll is a tesztelésnél, hogy megnézik mindkét oldalt (is) ha szükséges, pont amiatt ha valakinek mondjuk orrsövényferdülése van vagy bármilyen blokk van az orrjáratban.
Igen amúgy egy 15 centis pálcát tolnak be kb 8-10 centi mélyre.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?