Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetős fórum)
Koszonjuk, hogy megosztottad velunk!
Az aftas (serult) torok nem egyedi eset. En hallottam is ilyenrol, es nekem is nagyon hasonlo elmenyeim voltak az elso mutet utan. Ha elore szol az ember az altato orvosnak, h erzekeny a torka, akkor extra modon figyel, hogy nehogy megsertse.
Nekem joval a mutetek elott volt egyszer tuszos mandula gyulladasom, na az hasonlo elmeny volt.
Szia,örülök,hogy minden rendben ment :-)
Hegesedésre:Bepanthen,Neogranormon és amit sokan dicsérnek-még a cicisek is-,Contractubex.Ezek mind sejtmegújító krémek.
Szia,30248 hsz.
Az itt felsoroltakat mind használták.
Hogy melyiket veted be,az már a te döntésed.
Gipszlevétel után már használhatóak,arra nem emlékszem,hogy a bha2% is használható-e közvetlenül gipszlevétel után.
De ha esetleg nem,akkor úgyis jelzik,akik ezt használták.
Nyomkodás:az orrot három hónap után.
Sziasztok.
Páran írtatok Járai doki miatt, így írok ide egy helyzetjelentést.
Október 16-án műtött a Doktor úr Pécsett a DaVinci klinikán. Mindenki rettentően kedves volt, segítőkész és rutinos. Miért választottam Dr. Járai Tamást? Mert egy rettentő szimpatikus, kedves és szerény orvosként ismertem meg. Nem szerettem volna nagyon művi, nagyon pici orrot, egyszerűen az arcomhoz illően egy kisebb nózit, így rábíztam a doktor úrra, milyen lesz. Én teljesen meg vagyok elégedve a munkájával. Sajnos két kis problémával küzdöttem/küzdök, ezt lentebb részletesen kifejtem.
A műtét után szerencsére jól éreztem magam, így aznap délután már haza is mehettem. Mivel Pesten lakunk, így várt rám egy hosszú autózás, de semmi probléma nem volt.
Az első naptól kezdődően kezdett dagadni az arcom és a második, harmadik napon voltam a legijesztőbb (gyerekeket lehetett volna velem ijesztegetni :D). Az orrom minimálisan fájt, viszont az előző postomban olvasható (amire válaszok), hogy a második naptól kezdődően erősödő torokfájdalomra lettem figyelmes, ami napról napra rosszabb lett. Kaptam itt ajánlásokat különböző torokspraykre, felhívtam a Doktor urat is, de nem tudott így látatlanba mást tanácsolni ő sem. Őszinte leszek, emiatt pokoli egy hetem volt emiatt. Mivel az orromon nem jutottam levegőhöz, így folyamatosan szájon keresztül lélegeztem, ami minden egyes lélegzetvételnél piszkosul fájt. Enni se nagyon tudtam semmit, csak turmixolt dolgokat, de abból is nagyon sok mindent csípte a torkom.
Mint utólag kiderült valószínűleg az intubálás során felsérült a torkom és aftás lett. Őszintén sose hallottam ilyen esetről korábban, azt hittem az afta a szájüregben alakulhat csak ki, ráadásul talén kétszer volt aftám korábban. Az egy hetes kontrollon kaptam rá antibiotikumot, ami egy este alatt rengeteget segített és pár napon belül teljesen megszüntette a problémát. Ha ezt a rész nem történt volna meg, amúgy nem lett volna az az egy hét gipsszel olyan szörnyű. Olyan érzés, mintha állandóan szemüveget viselnél.
A másik kis problémám kapcsán titeket szeretnélek megkérdezni. A bőröm alapvetően elég zsíros és problémás, emiatt a gipsz alatt az orcsúcson és az egyik cimpán kidörzsölődött a bőröm, az elején sebes volt, majd szépen begyógyult, viszont a heg még mindig ott van. Előfordult ilyen mással is? Elmúlt teljesen?
Képeket később fogok felrakni, s jelezni fogom a fórumon mindenképp. 😊
Sziasztok!
Ki, mennyi ido utan tert vissza az megszokott arcapolasi rutinjahoz a mutet utan? Gondolok itt arra, h. aktiv hatoanyagokat mikortol lehet kenni arcra, illetve majd ha leszedtem a tapaszt, mikortol lehet az orra barmit is hasznalni. Penteken vettek le a gipszet, egyelore csak tisztitottam az arcom es hidrataltam, de valamit muszaj lesz hasznalnom mert nagyon kikezdte a ragaszto a borom😞
Szívesen🌺
Sajnálom,hogy lóg az orrcsúcs... :-(
Köszönöm a válaszod Dóri!
Igen a orrcsúcsom lóg sajnos.
Szia Kitti!
Teljesen normális,hogy az orrcsúcsot még keménynek érzed.Fél év után indul be az orr rendes vérkeringése,akkor a keménység érzés is elkezd mérséklődni,ahogy telik az idő,egyre jobb lesz.
Igen,még bőven lehet ilyenkor duzzadt az orrcsúcs-ödémás.
Az orrcsúcs lóg?Vagy hogy érted?
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
5 hónapja volt az orrplasztikám de az elejét nagyon keménynek érzem, és nagyon lóg is. Nem tudom ez duzzanat vagy a végleges forma lehet esetleg. Lehetséges még ilyenkor ödéma?
Szia!
Üssed be a keresőbe,hogy Hartmann Omnistrip,ott kiad több helyet is és többféle kiszerelést.
Nem mindegy,hogy 50 lap van 3 csíkkal,vagy csak 6 lap három csíkkal.
Lehet bőven válogatni,kérdés,hogy milyen szélességgel szeretnéd,abból is van többféle.
Pl.: [link]
Sziasztok,
Aki rendelt 3M Micropore tapaszt vagy Omnistripet, honnan erdemes? Epp az elobbit nezegetem, de eleg furcsa hogy egy oldalon 290 Ft meg egy masikon 4500 Ft korul van😅 gondolom a kiszereles de nem latok rola infot..
Szia!
3-án voltam pont 4 hónapra, március 3-ra kaptam időpontot.
Sziasztok!
Elsősorban azoktól kérdezném, akiket mostanában műtött: Rezek doktor az első konzultációtól számítva kb hány héten belül tud időpontot adni a műtétre?
Először Kárász doktorhoz akartam menni orrplasztikára, de ő 1,4 milliót mondott nekem a műtétre, amit kicsit sokallok, ezért szeretnék elmenni Rezek doktorhoz is és meghallgatni őt is hogy mit mond.
Küldtem priviben,remélem,hogy tudok vele segíteni :-)
Nagyon szívesen :-)
Az egyik ismerősömnél szakállmérgezésnél vettek mintát,megpróbálom megkérdezni,hogy hol történt,ki csinálta./azt tudom,hogy maszekban ment/
Ha megtudom,akkor megírom neked!
Nagyon sajnállak :-(
Igazából ezzel kapcsolatban semmiben nem biztosak az orvosok,találgatás van.
Azt is olvastam,hogy zsíros bőrnél még erőteljesebb lesz a hámlás-viszketés,és hát ugye a gipsz és tapaszok miatt zsírosodik a bőr.
Sok helyen jártál már,ahogy írod,volt olyan orvos,aki vett mintát a sejtekből?/a hámló sejtek vizsgálata/.
Szia!
Amit olvastál,az egy összefoglaló az itteni páciensek által használt készítményekről,nem tőlem ered.
Először meg kellett néznem,hogy mit jelent a seborrheás bőr,hát bizony ez elég komoly.
Rengeteg készítményt írnak rá,itt is a betegnek kell kipróbálgatni,hogy melyik válik be leginkább.Van,hogy gyógyszert is írnak mellé.
Nem tudom,hogy jártál-e bőrgyógyásznál,ez az ő szakterülete,ha nem,mindenképpen keressed fel és ír neked majd készítményt.
Szívesen :-) Majd azért írjál közben,hogy alakul az arcod és hát kitartást,mert ez nem egy kis dolog...
Szia Keki70!
Totálisan nem ide tartozó téma, de látom nagyon jól benne vagy az ilyen csodakrémek ismeretében és használatában, hátha tudsz nekem segíteni!
Csak arcon lévő seborrheára amit nem tudok eltüntetni, tudsz mondani rá valami megoldást? Orrplasztika előtt nem ártana rendbe hoznom vagy hozatnom, vagyis hát így el sem mernék menni konzultációra mert nagyon nem szép.
Köszönöm előre, ha tudsz mondani erre is valamit:)
Sziasztok!
Penteken mutottek, azota a nozimban az egyik orrlyukamban van egy nagy alvadt verdarab, ami elallja kb az egesz utat😅
A dokim nem javasolt orrszivot, csak tengervizes orrtisztitast, nem is nagyon merem piszkalni ezt semmivel nehogy elinduljon a ver vagy felszskitsam a varratot. Szerintetek mivel tudnam kiszedni!
Szívesen :-)
Mi is átmentünk ezen,az addig száraz bőröm csak úgy zsírosodott,de rendbe jön,ne aggódjál!
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?