Omlós puncs recept

Az Omlós puncs hozzávalói:
TÉSZTÁHOZ

50 dkg liszt
15 dkg zsír / 20 dkg vaj
2 tojás sárgája
fél csomag sütőpor
20 dkg porcukor
tejfől
1 citrom reszelt héja

TÖLTELÉK

1 lapot összetörünk
2 dl tejjel leöntjük
hozzáadunk 1 csomag vanilliás cukrot
2 evőkanál kakaót
2-3 evőkanál lekvárt / baracklekvárral a legfinomabb /
ízlés szerint cukrot
1 citrom levét és fél citrom reszelt héját
10 dkg vajat
és ízlés szerint rum kivonatot

TETEJÉRE

Cirtommáz

30 dkg porcukor
1 citrom leve
pár csepp málna / meggylé


Az Omlós puncs elkészítési módja:
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat majd 3 felé osztjuk és egyenként kinyujtjuk és megsütjük. A tölteléket összekeverjük majd a kihült lapra helyezzük és egy lappal lefedjük.Erre kerül a citrommáz.

Nem kell bele a 2 dl tejfől.A mázhoz ha úgy látod hogy nem akar összeállni nagyon kevés vizet önthetsz hozzá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az omlós puncs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook