Olaszország (beszélgetés)
Sziasztok.
Idén nyáron Olaszországban szeretnénk nyaralni, mert rengeteg szépet olvastunk/ láttunk képeken már róla, de még nem voltunk eddig. Az írásaitok után pláne megerősítést nyert ez az elhatározás! Ezt máris köszönöm! :)
Már csak meg kell szervezni, ki kell taláni, stb.
Egyáltalán hova menjünk, hogy biztosan tökéletes legyen a nyaralás, és mi is beleszeressünk Olaszországba????
A homokos tengerpart és a tenger közelsége a legfontosabb szempont nálunk!
Nem szeretnénk magyar utazási irodán keresztül utazni, hanem olcsóbb megoldást keresünk. (Ha az egyénileg szervezett az olcsóbb egyáltalán...)
Van tippetek egy tökéletes, tartalmas nyaralás megszervezéséhez? Fogalmam sincs, hol kezdjem. Keressek olasz utazási irodát, vagy magánszállást?
A párom 32, én 28 éves vagyok, autóval mennénk, júliusban.
Segítsetek, ha tudtok!
Köszönöm.
nuraghe van sok, sőt használják a nuraghikus jelzőt is
ráadásul ilyenfajta keresgéléseid során sok szép helyet lehet találni is :D
köszi :-)
angolul tudok, ugyhogy az teljesen jó
közben eszembe jutott, nurage az ősi kőépítmény :-)
nézd meg ezt: www.villasapischina.it
ugyan csak angolul és olaszul van írva, de egy magyar barátnőm csinálja, ha hívod a számát, magyarul válaszol
én mindenkit irígyelek, aki mediterrán területen él :-))
sajna túl sokat nem láttam a szigetből, csak a "kötelező" túrista célpontokat: murales, vadlovak, Cagliari, meg azok a kúp alakú ősi kőépítményeket, amiknek nem jut eszembe a neve, a szállásunk amúgy Pulában volt
kikerültem sok évvel ezelőtt személyes dolgok miatt
nem rögtön ide jöttem, ahol most élek, kicsit csaviztam a szigeten, hogy hol is jobb nekem
én imádom a tengert is és a hegyeket is, sok szép látnivaló van itt, csak nyitott szemmel kell járni, mert az ittenieknek nem feltétlenül érték, ami nekünk annak számít
az ÉK-i részen lakom egy nagyvárosban, ahol van kikötő is és repülőtér is - elég nagy az átmenő forgalom, most szépítgetik a kikötő részét, csináltak múzeumot is végre, a központot is rengezgetik, parkot csináltak, ideje is volt, mivel itt nem olyan, mint otthon nálunk, a városok eléggé kopárak, nincs zöld a házak előtt, az utcán, csak szűk utcák és semmi növény, amolyan olaszosan - vagy jobb mondani szárdosan? :)
Szerintem nem olyan vészesen drága...
Nyáron, főszezonban szerintem minden turista központ drága Európa szerte...van 1-2 kivétel, pl. Bulgária, de én azt messze elkerülöm..:))
Az egyik legemlékezetesebb nyaralásom Olaszországhoz kötődik ( a másik Egyiptom).Anzioban voltunk 2006 júliusában,ez a kis város Rómától 50 km-re délre van.Össze sem lehet hasonlítani az északi nyaralóhelyekkel (Bibione,Rimini,Jesolo stb..)
Ez már igazi dél citrom és narancsfákkal.
Természetesen ellátogattunk Rómába is,továbbá a Vezúvra,a Sorrentoi félszigetre,Pompeibe,Firenzébe és Pisába.
Felejthetetlen volt!
Imádom Olaszországot.Velencében már kétszer voltam,továbbá Róma,Firenze,Pompei,Vezúv,Anzio,Trieszt
Gyönyörű,sokoldalú ország