Nyaralás Egyiptomban (beszélgetés)
Mi az, hogy Luxor üres?:O Nem láttátok a karnaki templomot, Hatsepsut halotti templomát meg a Királyok Völgyét? Nekem életem legnagyobb élménye volt. Kairó szintén, Egyiptom Múzeum, piramisok, szfinx... Ti ott mit csináltatok, hogy nem volt nagy buli?:O Nem értem...
Mi 4 csillagosban voltunk, szép volt és tiszta, semmi gond nem volt vele.
A tenger gyönyörű, de az igazi arcát akkor adja ha búvárkodni is akartok. Nem véletlenül szervezik oda a búvártúrákat. Ár/érték arányban a Vörös-tenger a legjobb.
Mi szeptember végén voltunk, hőség volt, de viselhető, viszont Luxor forró és "üres", baromira nem érte meg azt az utat, pláne ahogy az egyiptomiak konvojban vezetnek, halálfélelem. Kairo zajos, mocskos és hihetetlen a nyomor, szintén nem volt nagy buli. (Főleg hogy fegyveres őrök tereltek, mint a birkákat, épp akkor sem volt nyugodt a helyzet)
Az emberek arabok, a trehányabbik-koszosabbik fajtából, az 5*-os szálloda itthoni viszonyban mindjuk max 3-nak felel meg. Turisták szinte egytől-egyig megszenvedik a gyomorrontást, fertőtlenítés ide vagy oda.
Itt még senki nem említette a közbiztonságot, pedig nem célszerű csak úgy ellófrálni édeskettesben a szálloda-övezetből.
Ha az egyiptomi kultúra érdekel akkor irány a Louvre vagy a Brittish.
Mi egyszer voltunk Hughradában és soha többet, nem véletlenül olyan "olcsó" bár sokszor az olcsó a drága
Mi júliusban voltunk, és nem lettünk rosszul a Királyok Völgyében sem a melegtől, buszokat sem kellett visszafordítani, szerintem abszolút kibírható. Szellősen kell öltözni és rengeteget inni.
A mi szállodánk a központban volt, de fillérekért vannak taxik, amik bevisznek a városba, ha messzebb van a hotel.
Borzasztó rámenősek az eladók, valakit ez zavar, én ennek tudatában mentem ki és elfogadtam, hogy ez ilyen kultúra.
Értem, nekünk is augusztus végén volt az esküvőnk, és csak októberben voltunk nászúton a cél miatt.
Pár fontos dolog: gigaerős naptej (használni, bármennyire nem érzed szükségét), kalap v.valami fejfedő, hosszú! lenge ruházat, kényelmes lábbeli, és víz mindig legyen nálatok, gond akkor nem lehet! Jah, meg fertőtlenítés céljából valami erős alkoholos ital (mondjuk pálinka) kis mennyiségben az étkezések előtt :-). Bármi kérdésed van, szívesen válaszolok! Sok boldogságot!
Az augusztus a kirándulások szempontjából tényleg meleg kissé, de a 70fok azért erős túlzás...
Mi 2*voltunk, először szeptember elején, másodszor október elején, érezhető volt a különbség. A szél mindig fúj, és teljesen más a hőérzeted. És ha már itt tartunk nem Kairóban lesz rohadt meleg, hanem inkább Luxorban! Látnivaló pedig bőven akad, az garantált.
Sziasztok!
Egyiptomba, Hurgadába szeretnénk menni nyaralni. Véleményekre lennék kíváncsi. A hely pozitív és negatív tapasztalatait megosztanátok velem? Félek a nagy melegtől, és attól, hogy be lennék zárva 10 napig egy hotelba. Milyen lehetőségeket rejt az üdülőhely?
További ajánlott fórumok:
- Volt valaki mostanában Egyiptomban? Mik a tapasztalataitok?
- Jártál már Egyiptomban?
- Volt már valaki Egyiptomban, Sharm El Sheikh-ben? Kinek milyen tapasztalatai voltak?
- Aki már járt Egyiptomban, kérem írja meg tapasztalatait! Minden érdekel, nászútra szeretnénk oda menni!
- Lehet bébiételt kapni Egyiptomban? Mennyire bababarát Egyiptom?
- Lehet terhesen Egyiptomba utazni? Árthatok vele a babának, ha összeszedek valalmi hasmenéses bacit?