Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Norbi Update programja - tapasztalatok fórum

Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... ❯❯
47415. Sodrika (válaszként erre: 47406. - Nyírfácska)
2013. márc. 1. 08:42
Nekem tetszett az a bő lé! :D
47414. csorenehomororsi (válaszként erre: 47413. - Doryyy)
2013. márc. 1. 05:37
Gratulalol.nagyon ugyes vagy,csak igy tovabb:-))
47413. Doryyy
2013. febr. 28. 20:32
Áááá!! Megmozdult a mérleg!!! Újra! :) Már lassan hetessel kezdődök....Február 4.én 84 kilóval kezdtem :) :) Kemény meló is van mögötte,mert szinte minden este Norbi 1000kal. Kicbox edzését nyomom,és lassan szeretnék elkezdeni futni is...Mellete update kajálás,és csakis reggel/délelőtt szénhidrát.Remélem húsvétra meg lesz a bűvös 77-78 :)
47412. csorenehomororsi (válaszként erre: 47410. - Karolinna)
2013. febr. 28. 16:30
Amen:-)))
47411. Karolinna (válaszként erre: 47406. - Nyírfácska)
2013. febr. 28. 16:08
Minél többen osztják meg a tapasztalataikat annál jobb.:-) Én is leírom, max nem értenek vele egyet.:-) Szerintem ti sem kilószámra ettétek/eszitek a cukrot, így olyan nagy különbség nincs az itt lévők módszerei között. A második könyvében olvastam, hogy pl.: a gyümölcsök kódját azért kellett megváltoztatni, mert valaki úgy gondolta, hogy megehet bűntetlenül egy kiló almát esténként.:-)
47410. Karolinna (válaszként erre: 47405. - Csorenehomororsi)
2013. febr. 28. 15:39

Milyen parázs vita alakult ki.:-) bár szerintem nagyon közel van az, amit csinálunk.

Az, hogy a 2-es és 3-as kóduak fogyasztásával csak szinten tartani lehet az biztos nem igaz. Pár évvel ezelőtt nagyon vékonyra fogytam (50kg) és míg abba nem hagytam tartottam a súlyomat (sőt még utána is jó ideig). Még azt is hozzá tudom tenni, hogy az ütemével se volt gondom a fogyás gyorsaságának. Az addigi legsikeresebb fogyásom volt. Akkor 3-as ételeket nagyon ritkán (max egy hónapban 1x), viszont 2-eseket napi rendszerességgel ettem. Ehhez azért hozzá teszem, hogy önmérsékletre is szükség van, nem ettem nagy adagokat, főleg esténként, de nem is volt rá igényem (ettől függetlenül soha nem éheztem mellette, napi 5x biztos kajáltam).

Ha valaki csak 1-es ételeket eszik, akkor biztosan nagyobb mennyiségeket engedhet meg magának, szerintem ez az elsődleges különbség legalábbis fogyás szempontjából. Vannak viszont olyan családok, ahol nagyon keveset tudnak ételre költeni és nem tudják megvenni kilószámra a lisztet, zéró cukrot, vagy nem tudnak 4 főre rendelni ebédet, ami a legkényelmesebb megoldás lenne (pl.: nekem is), de kb fele annyiból kell megoldaniuk az egész havi étkezést.

Náluk jó alternatíva lehet az eredeti update módszer. (én sem tettem meg, hogy pl.: 1300Ft-ért vegyek meg egy tábla csokit, mert erre most éppen nincs keretem)

Én betartom az alapelveket a norbiból most is, de pár dologra még odafigyelek mellette. Egyrészt odafigyelek arra, hogy ne egyek túl sokat, tudatosan át akarom állítani az agyamat is olyan mennyiségre, ami szerintem nekem normális, mert ahhoz akarom hozzászoktatni magamat. A másik, amiben eltérek, hogy a zsírok mennyiségét is figyelem, számolok kalória mennyiséget, hogy egy kicsit kontrolláljam magam. Ez számomra elsősorban arról szól, hogy a valódi tápanyag szükségleteim szerint étkezzem és ne kizárólag élvezeti céllal. Szeretnék áttérni pl. több zöldség fogyasztására, kímélőbb főzési technikákra a zsírban sütésnél...stb

Nem tudok korlátlanul megvásárlni update-es termékeket, de ha megkívánok valamit, akkor én is megcsinálok egy sütit az update lisztből (pl.: az isteni piskótádat mostanában :-), és pl.: norbi epres joghurtja és narancsos szörpje nélkül is elképzelhetetlen lenne az életem most... Szerintem nagyon jó, amit norbiék csinálnak (bennem nincs ellenérzés), teljesen pozitív dolognak tartom és az sem zavar, hogy jó üzlet számukra, szerintem már annyi emberen segítettek, hogy megérdemlik, amit keresnek rajta.

Ja és végezetül annyit, hogy én is olyan életmódra szeretnék átállni, amit egy egész életen át tudok tartani és amit egészségesnek tartok. (Ezt tartom a legfontosabbnak és úgy gondolom, hogyha egészségesen étkezik valaki, akkor beáll az ideális súlyra a szervezet.)

47409. csorenehomororsi (válaszként erre: 47407. - Nyírfácska)
2013. febr. 28. 13:35

Rendben,en is elfogadom a te latasmodod,a lenyeg h itt mindenki elezmodot valtott es elindultunk a jo uton,ez mar fel siker az egeszseghez!:-)))

A ksjajat en sem endelem,fozok,de nekem bazi mrgnyugtato,h suthetek barmit es buntetlenul ehetjuk,a ferjem edesszaju.

Az anyosom aposom is cukros,szeretnem megelozni ezt a ferjemnel.:-)))

47408. jojócska (válaszként erre: 47405. - Csorenehomororsi)
2013. febr. 28. 13:30
Osztom Orsi a véleményedet,csak hálásak lehetünk mindezért a Norbinak...és valóban csak 1-es kódú ételeket együnk,ha fogyni szeretnénk. Ez nagyon fontos.
2013. febr. 28. 10:45

Ja, és azt kifelejtettem, hogy persze más a helyzet, ha valaki cukorbeteg vagy ilyen-olyan élelmiszer érzékenysége van. Mert annak tényleg oda kell figyelni mindenféle indexekre. De ők mondjuk ezt amúgy is tudják, hiszen nincs más választásuk... Nagy szerencsémre, nálam ezek (még) nem alakultak ki, szóval, amíg fogyok és jól érzem magam, addig azt hiszem olyan nagy bajt nem csinálhatok... :) A módszer pedig azért is dicséretet érdemel, mert megtiltotta, hogy kalóriákat számolgassak és biztosított afelől, hogy nem kell, sőt nem szabad éheznem. :)Ennél nagyobb cégér nem kell.

Na most már tényleg befogom :D

47406. Nyírfácska (válaszként erre: 47405. - Csorenehomororsi)
2013. febr. 28. 10:36

Olvastam az összes könyvet. De barátnőm, a legelsőt követve fél év alatt több, mint 30 kilótól szabadult meg. Úgy, hogy néha (vagy nem is olyan néha) bizony be-beficcent egy túrórudi vagy vajaskifli reggelente és este abból evett, ami akkor 1-esnek volt leírva, így füstli virslit is! Nekem ennél több bizonyosság nem kell.

Akkor még gimibe jártunk, s mikor még csak mondta mit csinál, de az eredmény nem volt olyan látható, bizony kinevettük, legyintettünk. Aztán nyári szünet után szeptemberben nem győztünk pironkodni, csodálni és kérni, hogy ossza meg tapasztalatait. Emlékszem milyen irigy voltam, hogy az egyetemet ő már új emberként kezdte, ahol bárkinek mondta hány kilóval volt több, nem akarták elhinni... Ezt követő valamelyik nyáron vettem én is rá magam, és csináltam becsületesen 3 hónapig a legelső zsebkönyvet követve, amivel ugyanez a barátnőm lepett meg nem kis célzás értékkel. :) 3 hónap alatt, rendszeres mozgás és a még mindig hangsúlyozom, hogy akkori (!) kódok mellett 10 kilót fogytam. Ráadásul úgy, hogy a puffasztott rizst/búzát ki nem állhattam, ezért az akkor még 1-esnek számító Arany kétszersülttel helyettesítettem. Jól éreztem magam és fogytam, megállíthatatlanul.

Hogy aztán utána különböző magánéleti vagy bármilyen más okok miatt abbahagytam, az egyedül az én hibám. Az a bizonyos barátnőm máig tartja a súlyát. Igaz, hogy most már olyan helyzetben van, hogy megengedheti magának, hogy megrendelje az ebédet vagy akár az egész napi menüt, de így is eszik 3-ast, sőt néha bizony 4-est is. Bizton állíthatom, mer többször voltam már ebben cinkostársa. :) És mielőtt rendelt volna, addig is tartotta a súlyát, minimális (3-4) kiló ingadozásokkal, ami főleg nőknél, nem is kell mondanom mennyire általános dolog.

Én nem fogom megrendelni az ételét, mert az a szememben olyan, mintha ráállnék valami szerre, amit ha abbahagyok, visszahízok. Olyan módot szeretnék találni, amit életem végéig tartani tudok, át tudok majd adni a gyermekeimnek is, még akkor is, ha ne adj isten a Norbi Inc. már nem lesz sehol.

Félreértés ne essék,nem vagyok Norbi gyűlölő. Hiszen elismerem és követem a módszerét. Mert meggyőződésem és tapasztalatom, hogy amit kitalált az egy baromi erős, jó alap. Legalábbis jól indult, szimpatikusan, szerényen, tényleg csak segíteni akarón, de sajnos rossz irányba ment el. Olyan irányba, ami nekem már nem szimpatikus. Ez persze csak egyéni vélemény. És nem is kardoskodok mellette. És a termékek ellen sem, hiszen például a pudingját mindig is nagyon szerettem, máig felkutatom érte a boltokat, és hiányzik a capuccinós müzlije is. Ha pedig elvetődöm egy péksége közelébe, nem fordítom el a fejem pökhendin, sőt mi több, az is előfordult, hogy vettem valami apróságot. De például a méregdrága lisztjét ki lehet keverni házilag. Ez tény. A hatás ugyanaz, a pénztárcánknak kímélőbb és még tanulunk is belőle. (Leszögezem még nem vettem a fáradtságot, hogy kipróbáljam, eddig inkább beértem a liszt nélküli vacsorával.) Szintén egyéni véleményem, hogy a kódok változása mögött legnagyobb sajnálatomra, nem kizárólag csak a sok "tesztelés és utánajárás" áll sajnos. Nem mondom, hogy pusztán üzleti célok vezérlik, de nagy(obb) részben igen. Én meg túl kicsi vagyok ahhoz, hogy eldöntsem melyik-melyik, ezért inkább meg sem próbálom. Egyéni látásmód, nem ítélem el azt, aki, hogy frappánsan fejezzem ki magam, update-eli magát, de szerintem amúgy sem érdemes egy módszert szentírásként követni. Vegyük ki az alapokat, és igenis tartsuk be, hogy inkább délelőtt szénhidrát és este fehérje, aztán szabjuk testre. A legjobb hatás mindig is így érhető el, hiszen ahányan vagyunk, annyi félék. :)

Bocsánat, kicsit bő lére eresztettem. De jólesett leírni. :)

47405. csorenehomororsi (válaszként erre: 47396. - Karolinna)
2013. febr. 28. 07:07

Bocsi,de muszaly hozzaszolnom!

Az elso megalkotasa ota tobb mint 8 ev telt el,folyamatos teszteles,reakciol es nem keves utanajaras es kiserlet eredmenyekeppen jott letre a norbi titok ujratoltve.egy csomo mindenre rajottek,pl a legfontosabb h az wtel glikemias indexe mekkora,mert az felelos a vercukorszint megemelkedeseert:pl a regi szerint a fustli virsli egyes,most 3-as!

El kene olvasnotok az uj konyvet!

A masik dolog....a reginel is ugy mukodott a kodrendszr,h ha fogyni akarsz,1-est egyel,ha jo idoben eszex a 2-est 3-ast,akkor meg szintentartason vagy,amit akkor ajanl,ha mar elerted a kituzott celt,alomalakot.

Minden joindulatommal ajanlom tenyleg ,h olvassatok utana,mert oke h igy is megy le vmennyi mert nyilvan nem is eszik annyit az ember a regi "rossz"kajakbol,de az igazi fogyast elosegito update az egyesekbkl all!

Vki irta meg azt is,h nyomatja a cuccait,meg a szponzoroket!

Ez nem igaz ebben a formaban...halasnak kene lennunk,h kifejleszzett olyan lisztet es cukrot amivel minden regi receptet ki lehet valtani,magyarul semmirol nem kell lemondani....ennek pedig annyi a prozai oka,h ezaltal tenyleg egy eleten at tarthato!!!!

En halas vagyok!

Tajekozodjatok:-))))

2013. febr. 27. 22:48

De aranyosak vagytok hogy gondoltatok rám! Sokat dolgozom éás sokat sportolok, nem sok időm van írni.

Sok zöld teát iszom, minden másnap futok 8.5 km-t, és napi 5-ször eszem, elmaradhatatlan a sikerem, csak nincs időm írni sajnos. Azért amúgy gyakran nézegetlek titeket, csak épp írni nincs időm.

Augusztus 31.-én szombaton esküvőnk lesz!Szuper akarok lenni, és - 5 kg legalább!

Mindenkit puszilok, és aranyosak vagytok tényleg hogy eszetekbe jutottam!!!!

Mindenki ügyes, és mindenki a társam ezen a fórumon!

Jóéjt csajok!

Milló puszi!!!!

47403. Nyírfácska (válaszként erre: 47400. - Jojócska)
2013. febr. 27. 20:07

Szia Jojócska!

Igen, napról napra jobban vagyok. :) Mérleget igazából szándékosan nem szereztem még be, ha jól emlékszem, talán az első könyvben írja is Norbi, hogy ha elkezdjük, az első egy-két hónapban ne méreckedjünk. Albérletben lakom és havonta, két havonta hazautazom vidékre, úgyhogy csak olyankor fogok ráállni. De a centi sem rossz ötlet :)

47402. jojócska (válaszként erre: 47388. - Berni142)
2013. febr. 27. 20:03
Jobbulást a lurkóknak és Neked is Berni.
47401. jojócska
2013. febr. 27. 20:02

Csokimorzsa felöl én is aggódom,nem szokott csak úgy eltűnni :-(

Bízzunk abban,hogy csak elfoglalt és hamarosan jelentkezik:-)

47400. jojócska (válaszként erre: 47399. - Nyírfácska)
2013. febr. 27. 20:00

Szia Nyírfácska!

Az nagyon pozitív,hogy a kabátod kényelmesebb a pocakodon és jobb a közérzeted,mint korábban.

Jó,hogy elhatároztad magad,meglátod szépen lassan jönnek majd az eredmények mínusz centikben és kilókban.

Szerezz be egy mérőszalagot és egy mérleget. Fontos,hogy néha ellenőrizni tudd önmagad.

Az még nagyobb löketet és erőt ad,ha centiben és kiloban is látod a változást :-)

47399. Nyírfácska (válaszként erre: 47396. - Karolinna)
2013. febr. 27. 19:47

Én is írhattam volna, amit írtál, annyira igaz rám is. Nagy nyugodtságot ad, hogy tudom reggel megehetem azt a kis kocka csokit / kakaós csigát / sajtosrudat... És sokszor én sem kívánom már reggel. :)

Neked is sok sikert!

47398. Karolinna
2013. febr. 27. 18:46
Csokimorzsa hol vagy??? Remélem minden ok!
47397. Karolinna (válaszként erre: 47388. - Berni142)
2013. febr. 27. 18:45
A gyógyszertárban szoktam venni 1000mg-os C vitaminos pezsgőtablettát, nekem ez vált be a legjobban. Kettő-hármat igyál meg belőle naponta. Jobbulást! :-)
47396. Karolinna (válaszként erre: 47391. - Nyírfácska)
2013. febr. 27. 18:43

Szia! Az eredeti elgondolás szerint tartom be én is az update-ot. Nekem sem jelentett gondot a fogyásban, hogy ettem néha 3-as kódu ételeket. Szerintem kifejezetten jót tett, hogy tudtam megehetem másnap reggel, amit megkívánok, mert így nem csábultam el és másnap reggelre legtöbbször már nem is volt vonzó ua a kaja.

Nagyon örülök én is, hogy belevágtam, és már nem is értem miért halogattam annyit az életmódváltást, mert most kifejezetten élvezem.

Sok sikert és várjuk az eredményeket.:-)

47395. Karolinna (válaszként erre: 47383. - Jojócska)
2013. febr. 27. 18:37
ÉÉÉÉljjeeeeen :-)Lassan 7-essel fog kezdődni.:-)Nálunk is sok munka van, minél többet dolgozok, annál jobban gyarapodik.
47394. Nyírfácska (válaszként erre: 47393. - Berni142)
2013. febr. 27. 11:47
Köszönöm szépen! Én is ezt kívánom mindannyiunknak. :)
47393. berni142 (válaszként erre: 47392. - Nyírfácska)
2013. febr. 27. 11:32
én azt kívánom neked, hogy ezzel a "hévvel" sikerüljön továbbra is betartani a dolgokat!
2013. febr. 27. 10:14
Bocsánat, kicsit kaotikusra sikeredett a kommentem, szóval nem egy hete, hanem 4 hete (!!!) És nálam ez már nagy szó, mert régen bírtam ilyen "sokáig" :) Elnézést a sok hibáért is, nagy volt bennem a hév :))
2013. febr. 27. 10:12

Sziasztok!

Én az "eredeti" Norbival anno (amiben még nem tukmálta ennyi a termékeit és nem aszerint csinált a kódokat ki mennyit fizetett neki) közel 10 kilót fogytam 2 hónap alatt, csak aztán, ahogy az lenni szokott abbahagytam. Most egy hete visszaálltam rá, mert jelentős túlsúlytól szeretnék megszabadulni, az evés öröméről viszont nem tudok lemondani. Szeretem a módszert, csak a vacsorákat nem annyira, mert a puffasztott rizs/búza nem épp a kedvencem, a hússütögetés meg drága... De ezt leszámítva szeretem, mert lényegében nem tilt semmit. Szoktam délig 3-ast enni, de csak minimálisat, és csak akkor ha nagyon megkívánom. 4 hét még nem nagy idő, kilóban még nem mértem (mert az albérletünkben nincs mérleg), de ami pozitívumokat máris érzek: kilábaltam az előtte, egyéb magánügyi gondok miatt súlytól depresszióból; kezdem jól érezni magam a bőrömben, pedig még csak a kabátomon érzem, hogy nem feszül has/gyomor tájékban; rendezettnek és "tisztának" érzem a mindennapjaimat; igyekszem naponta/2 naponta mozogni, aminek eredményeként máris több energiám van, és érzem, hogy oldódik a merevségem, egyre erősödő derékfájásom már el is múlt; normálisra beállt az emésztésem, menetrend szerint érkezik a reggeli gyors (ami tényleg gyors:) ), bár mérőnk még itt nincs, de biztos vagyok benne, hogy a vérnyomásom is rendeződött valamennyit, átlagos pulzusom a normális értékek között mozog, torna után pedig sokkal hamarabb visszaáll; elmúlt az étel (lisztes, cukros) utáni szó szerinti remegésem; újra sokkal intenzívebben érzem az ízeket, a kaliforniai paprikától például igazi ízorgiám volt a múltkor, annyira édes volt és jólesett; és ezt kicsit félve írom le, le is kopogom gyorsan, de még nem kaptam el az influenzát, pedig a kellős közepében vagyunk és körülöttem már sokan kidőltek, amúgy az elsők között szoktam lenni, akik ágynak esnek...

Hát egyelőre "csak" ennyi, a többit majd meglátjuk, most már nem állok le, a régi zabálások gondolatától is undorodom!

Sok kitartást, de főleg örömöt kívánok Nektek is, aztán majd visszatérek, ha már számadatokkal is rendelkezem. :)

További szép napot Mindenkinek!

47390. noarah28
2013. febr. 27. 09:27
Sziasztok!!!én 3dik hete eszem csak norbit hétfőtől péntekig házhoz jön ..szombat vasárnap én készítem magamnak...mindennap megcsinálom norbi kick box és kardió edzését...van itt olyan ember akinekszülés után megnyúlt a hsán a bőr és sikrült neki újra formába hozni???mert hiába is fogyok le sajnos ez a has dolog nagyon elkeserítő...ha van estleg olyan itt az válaszolna nekem,hogy mit csinált...
47389. Sodrika
2013. febr. 27. 09:26
Jobbulást most már tényleg!
47388. berni142 (válaszként erre: 47387. - Jojócska)
2013. febr. 27. 07:27
Szia! Köszi, hogy érdeklődsz, hát mit is mondjak? Most éppen két gyereket viszek a dokihoz, mert elkapta őket is, én meg próbálom magam tartani, de van, hogy nem megy. csak ez a rohadt köhögés ne lenne. Lázam nincs, csak csodálatos bariton-hangom.Az orrom folyik, köhögök, na meg tüsszögök. Tegnap el is mentem haza a munkahelyemről, gondoltam majd ágyban fekve kialszom magam és jobban leszek. Ehhez képest egész nap szerződéseket csináltam, meg mindenfélét dolgoztam gépen. Aztán olyan 5 körül elaludtam, jó egy órát aludtam. Jól is esett. Ma kicsit jobb, de most még csak reggel van, majd meglátjuk! Remélem már kifelé megyünk belőle.
47387. jojócska (válaszként erre: 47331. - Berni142)
2013. febr. 26. 20:26
Szia Berni! Hogy vagy?Gyógyulgatsz már?
47386. jojócska
2013. febr. 26. 20:17

Eddig csak tornázgattam itthon,meg szobabicóztam,ma viszont úgy döntöttem,hogy ezentúl heti kètszer elmegyek aerobikozni.

Ma voltam elõször,hát nagyon jól esett,remegnek a lábaim :)

Lassan már kocogni is lehet,bàr tudom közületek páran futnak már,én várok a kicsit tavasziasabb idõre.

❮❮ ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook