Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Kösz az ötletet ezt én is megcsinálom ma. Egyébként szoktam valami hasonlót csibeaprólékból (az nálam a becsinált leves), de azért nem teljesen ua.
Megnéztem a dobozos üdítőt amiről tegnap írtam. Semmi különös márkajelzést nem láttam rajta. Külföldi, az a neve hogy Orangensaft és Apfel saft.
Ma nem tudtam sokáig aludni...már fél 7kor felébredtem...síri csend az egész házban...úgyhogy addig kitaláltam, mit főzök. Nagyon jó kis laktató leves, leírom nektek a receptet, mert azt hiszem még nem írtam ezt be ide.
Hozzávalók:
olívaolaj, zöldborsó, gomba, összekockázott répa, kis rózsákra szétszedett karfiol, csirkemellkockák, tejföl/joghurt, tej, fűszerek (só, bors, tárkony), citrom, reszelt sajt, pirítós/kenyérkockák/kétszersült
Nagyon egyszerű recept, csak olívaolajon kicsit meg kell forgatni a zöldségeket és a csirmemell kockákat egy fazékban, majd felönteni vízzel, és főzni, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ilyenkor mehet bele ízlés szerint só, bors. Ha ez meg van, akkor összekeverni homogénre egy kis tejet és tetszés szerinti mennyiségű tejfölt (én egy nagy fazék leveshez 3 pohár tejfölt szoktam kb 1 dl tejjel). Ez beleönteni a levesbe, összekeverni, de már nem kell forralni, mert akkor a fehérjék kicsapódnak, és nem lesz szép. A tárkonyt a végén kell beletenni, mert annak tulajdonsága, h főzéssel veszít az ízéből. Tálaláskor pár csepp citromlével ízesítem a tányérban, dobálok bele pirított kenyérkockákat, ez lehet wasa kenyér, update kenyér, kétszersült, ki mit enged meg magának. Szórok még a tetejére zsírszegény reszelt sajtot, én ált óvárit szoktam venni. Nagyon finom laktató leves.
Jaja, 2 adagot megittam, ha megittam 1 dobozzal, akkor döntöm el, hogy kell-e ez nekem. :-)
A naplómban írtam már róla.
Sziasztok!
Te próbáltad már azt a port, amiről a másik fórumban szó van?
Köszi! Nagyon örültem, hogy megláttam, még ha 1 liter is volt.
A sprés kivitelű kék hulala édesítős? Vagy nem nézted meg?
Képzeljétek, találtam a pékségünkben, ami vegyesbolt is KÉK Hulalát, 1 literes kivitelben.
Mondom a srácnak, hogy nézzük már meg,ő készséges volt egyébként(ára:645Ft), de közölte velem, hogy ez főzésre alkalmas csak! :-)
Mondanom sem kell, a dobozon asszem egy szép gyömülcssalátán ülő habkorona látszik. :-)
Szerényen ellentmondtam neki, mire ő mondta, hogy higgyem el neki, mert ő cukrász. :-)
Sajna azt elfelejtettem +kérdezni, hogy hoznának-e nekem félliterest?
Igen, az. Ami vmi rekordkísérlet vagy mi volt.
Annyit tudok, h elég sokan tornáztak akkor vele. :)
Próbáltad már?
Sziasztok!
Nem tudjátok vélteltenül, h honnan tudnánk letölteni Norbinak a "Kardió aerobik alapedzés" tornáját? Azt olvastam erről, h 1 órás és szeretném kipróbálni. A barbarásról nem jön le.
Próbáltátok már egyébként? Milyen?