Norbi Update programja - tapasztalatok (beszélgetés)
Ok, köszi Enci, megjegyzem!! :)
És miért inkább a patikába veszed? Ott minidg kapsz v esetleg olcsóbb?
Szia Mandella!
Mi is rendeljük a Norbi kaját, ez a 2. hete (már megrendeltük a köv. hetit! :)).
Szerintem kifejezetten finom, és 1 hét után azt éreztem, h nagyon laktat, olykor nehezebben is gyűrtem le! :)
Az adagokkal sincs gond, jól laktunk tőle!
Ó, köszi Detti, ez tök jó így! :)
Azt hiszem a hétvégén megpróbálkozom vele, addig veszek hozzá sütőport. :)
Kíváncsi vagyok, h sikerül... :)
Köszi még1x!!!
sziasztok
hétfőtől megint Norbizom (plusz supergreenst iszom), rendeltem kaját...
már nagyon várom :)
Szia Andi!
Huh, hát nem tudom, nekem nincs meg a könyv, és enci receptje alapján csináltam, de amúgy ugyanazok:
7,5 dkg zabkorpa
7,5 dkg zabpehely
1 tojás
10 dkg joghurt
2 ek kakaópor
0,5 dkg sütőpor
édesítő ízlés szerint
Enci: nem tudom, nekem ízlett így joghurtosan is, olyan lightos volt, meg a lelkiismeret sem firdalt, hogy vajjal csináltam volna, persze gondolom az a kis vaj tuti nem ártott volna. A másik hogy nem is volt itthon :D
Igen, ezt má tudom, köszi! :)
Viszont motoszkál az ebből adódó kédés: akkor mitől U1-es az a sok süti? Annyira pici mennyiség kell ebből, h összességében 1es?
Dettinek!
Nekem egy kérdésem lenne, miután összevetettem a könyvben lévő receptet a Tieddel (csokiskeksz). A mennyiségek u.olyanok, mint a könyveb (eltekintve a kakaótól)? Köszi, Andi
Ok, biztos hülyének tűnök, de én még nagyon kezdő vagyok... Csomó reciben van, és szeretnék fruktózt beszerezni. Bármelyik "ABC"- ben kapható?
Bocs a hülye kérdésekért, de még csak most "tanulom" az egészet, és úgy láttam, itt kérdezhetek, még ha másnak butságnak is tűnik. :(
Szia csera! :)))
Sajánalattal hallom, hogy Nálad nem volt ilyen sikeres a csokis keksz...elmondom én hogy csináltam:
- a zabpelyhet én sem daráltam le, nincs darálónk :DDD csak megpirítottam (na jó, natúr cukrozatlan gyümölcsös müzliből csináltam, de ennek legnagyobb része zabpehely volt; csak ezért nem kaaram venni natúr zabp-et)
- búzakorpa helyett zabkorpát raktam bele, mert ezt nagyon szeretem :)
- kakaóból csak 2 evőkanálal tettem a tésztába, mert gondoltam hogy ilyen kevéshez ennyi is elég
- vaj helyett joghurtot raktam bele
- szódabikarbóna nem volt otthon, helyette sütőport használtam
Szóval végül is a recept minde pontjától eltértem, kivéve az 1 tojást, de sztem így nagyon finom lett. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 15-20 percet sütöttem.
Próbáld ki így, ezekből minden hozzávaló 1-es kódú. A kcal tartalmát is kiszámoltam, az egészben kb. 570 kcal van, ebből 16 darab lett nekem, úgyhogy 1 darabban kb. 36 kcal van (de tudjuk, ez lassan felszívódó szénhidrát, úgyhogy lehet enni ;) )
Majd írd meg milyen lett, sztem még egy próbát megér.
De jó neked! Én is ezt sütöttem ma, csak kevesebb sikerrel :(! Úgy is fogalmazhatnék, hogy ehetetlen!
Pedig én a vajnál (csökkentett zsírtartalmú) maradtam. Szóval az enyém, azért lett rossz, mert a sok kakaótól keserű, a szódabikarbónától sós és még percek múlva is éreztem a leheletemen, az édesítőtől (Ezerédes foly.) émelygős, de mégse édes!
Lehet fel kellene hagynom a próbálkozással :(!
Enci, ha itt vagy írd meg, mennyi az 0,5g szódabikarbóna és e melyik édesítőt használod!