Női vezetők (beszélgetés)
Szerintem elég szövevényes a kép. Egy kisfiú sem születik úgy, hogy világhatalomra akar törni. Ez inkább abból a torz világképből alakul ki, hogy szeretetre vágyik, amit nem kap meg, és tévesen a sikert és a hatalmat azonosítja azzal, amivel kiérdemelheti a szeretetet. Tehát ha az anyja képes lett volna jól szeretni, akkor nem kellene túlkompenzálnia. De az anyja nem tudta jól szeretni, mert a patriarchális társadalomban annyi elnyomás, bántalmazás és kihasználás érte, hogy ő maga is torzult.
Alapvetően a nőknek jobb képességeik vannak ahhoz, hogy igazi vezetőkké váljanak, és ne autoriter zsarnokokká. De azok a nők, akik szintén traumatizálódtak, nem feltétlenül lesznek jó vezetők, mert az ő világképük is torzult.
"Szerinted az aktuális First Ladyk mennyiben befolyásolják/befolyásolták az elnöki politikát"?
Szerintem sokban. Obama felesége jut hirtelen az eszembe.
Az egész háborúsdi elmebeteg dolog. Amióta világ a világ.
A nők most is jelen vannak a politikában. Azt viszont kizártnak tartom, hogy csupán nők irányítsák a világpolitikát.
Több okból is kizártnak tartom.
Szerinted az aktuális First Ladyk mennyiben befolyásolják/befolyásolták az elnöki politikát?
Politika.
Kérdésem ez irányú.Most s mindig felesleges háborúk voltak/vannak.Tele szenvedéssel. Mind férfi vezető által 1 kivétellel.Én úgy gondolom a nők szociálisabbak,empatikusabbak.Ami most megy a világban az egy vicc.Szerintem.Mimtha elmebetegek lennének a vezetők.
Csak rossz tapasztalatom volt női vezetőkkel.
Pfej ,azt a sok gonosz rohadványt.
Valahol ezeket tenyêsztik?
Még a szemük sem állt jól.
A gonoszság sugárzott a tekintetükből.
Hála az égieknek ,többeket utolért a karma 👍.
Nem feltétlenül lenne jobb.
Inkább egy mély pszichiátriai vizsgálatot végeztetnék el a világ vezetőin.
Szerintem mind személyiségzavaros őrült.
Szerintem a legjobb a vegyes, azaz legyen nő és férfi vezető is. Nem a nemük határozza meg, hogy milyen főnökök, hanem a jellemük.
Volt/van női főnököm. Volt több férfi is, végül is mind jó volt.
Persze, mindnek van valami heppje, de azt meg kell tanulni kezelni, beosztottként.
Tehát, a férfi vezetőim között, még ifjú lányka koromban volt olyan, aki tök hülyének nézett, mert lány vagyok és fiatal. Sok hónapomba került, mire rájött, hogy nincs igaza.
Volt olyan férfi főnököm, aki üvöltözött, de velem nem. Érdekes volt látnom, hogyan reagálnak rá a női kollégáim. Sokszor kellett közbelépnem, hogy abbahagyja. Nekem elég volt ránéznem és már eszébe sem jutott, hogy üvölteni akart;) Ez mondjuk vendéglátás volt és hamar rájött az étteremvezető, hogy sokkal okosabb vagyok, mint ő. Gondolom, ezért nem alkalmazta nálam ezt.
Női vezetők közül volt, akinek az volt az első dolga, hogy megnézze, hány éves vagyok. És megnyugodott, hogy idősebb vagyok 1 évvel. Minden nap megnézett minden női kollégát, hogy mibe öltözött, ha valaki szerinte jobban nézett ki, mint ő?, akkor ahhoz nem szólt aznap:DDDDDD
A jelenlegi főnököm is nő, és szuper. Nem zavarja, ha fiatalabb nála valaki, vagy az sem, ha soványabb, csinosabb. Neki az a fontos, ami a fejünkben van. Elviseli mindenki hóbortját, még az enyémet is:DDDD
Ha időnként túlzásnak gondolja, amit mondok, akkor nem letorkol, hanem csak közli, hogy na menjek és írjak néhány kódot;)
Az elmúlt 40 éves munkás éveim alatt 1 nő vezetőt ismertem, akit nem érdekelt a többi kolléga véleménye, azaz ő mindig aszerint ítélte meg a beosztottjait, amit ő tapasztalt. Ha bárki megpróbált mondani másokról bármit, akkor azt az első pillanatban leállította, hogy nem kíváncsi semmire, majd ő tudja, hogy mit figyeljen. Nem az én főnököm volt, de szerettem volna kipróbálni, hogy milyen lehet egy ilyen főnökkel dolgozni.
Mert mint tudjuk, a legtöbb ember (legyen az főnök vagy sima 17. senki), mindig meghallgatja mások véleményét és befolyásolják is őket, azaz ha valakiről azt mondjuk, hogy béna, akkor el is hiszi és úgy kezeli ő is, de ez a nő, nem tette ezt.
Az élet melyik területén?
Politikában? Munkahelyi vezetőként? Családban?
Érdekes kérdés...
Ha csak azt nézem, hogy mik a különbségek a nők és a férfiak között, akkor azt írom, hogy jobb lenne.
Mert általában a nők: empatikusabbak, jobban kommunikálnak, figyelmesebbek, egyszerre több problémát tartanak szemelőtt, erősebb a csapatszellem, jobban összefogják a csapatot, jobban prioritálnak, stb... persze nem igaz minden nőre, de talán lenne remény egy jobb világra.
De azt is láthatjuk, tapasztalhatjuk, hogy mi nők belekeményedünk a vezetői szerepbe. És talán kompenzálás miatt túl is toljuk.... Pedig nem kellene.
Az ideális egy férfi és női energiákkal vezetett világ lenne, ahol nem rivalizál a két nem egymással, hanem az erősségeikkel kiegészítik egymást. Tudom, utópia....