Nőgyógyászok Miskolcon (beszélgetés)
szia
én májusba szültem ott,kevés volt a tejem és nekem potolták tápszerrel,söt ugy jöttem ki hogy megmondták potolnom kell ez a záron rajta is volt és igy irta fel a doki mert amugy recept nélkül joval drágább.
amugy teát adnak de amint lejjebb is irtam ezt nem mondthatják sekinek a baba mama barát cim miatt ugyanis nem lehetne de akkor minden baba végigorditaná a bent töltött idöt,
a várakozzás amit irtál hogy doki nélül milyen az a semmelweisbe is ugy van.
megyeibe szültem engem is vitt a dokim be nagyon hamar végeztem.
azért a cumival és a cumisüveggel vigyázz gondolom azt is vinnél ha tápszert is akarsz vinni.ha ezt meglátják nálad tuti kiorditanak még a korházbol is.
amugy tápszer iratni kell a házidokival ,azt sem mindegy milyet adsz nehogy allergiás rohamot kapjon.
én a Beba pro ha start használom mert ez hypoallergén.
Én sem értem a mai napig azt a "nagy ajándékozást". Persze, ha olyanok lettek volna, akkor nekem se azon a pár ezer forinton múlott volna, dehát...
Olyat is hallottam egyébként, hogy mikor hazaengedik a babát, mamát, és a csecsemős öltözteti fel a gyereket, akkor a ruha közé pénzt raknak neki.
Én azt tapasztaltam, hogy maguktól semmit nem segítenek, de ha szólsz, akkor megmutatják a dolgokat.Mármint nem mindegyik, de azt már ránézésre lehet tudni, ki az aki normális. Legelső nap megmutatták a köldökkezelést, és annyi.
Lovergirl, Emi75, Bacardi - köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Remélem másoknak is segítség lesz ez.
Azt nem értem, hogy a csecsemősök miért viselkednek így, nagy általánosságban, eddigi hozzászólások alapján nagyon kevés közülök az, aki kedves.
Jó ötlet, hogy a szobában levőktől kértél segítséget, én is gondoltam már erre.
A csecsemősök egyébként maguktól semmit sem mutatnak meg, mindent kérdezni kell?
A megyeiben nincs a szobában zuhanyzó, wc ugye?
Hát igen ezzel is el vannak rontva, hogy akkor is kapnak ajándékcsomagot, ha nem érdemlik meg. És ezáltal kétlem, hogy elgondolkoznának rajta, hogy nem is érdemelték volna meg.
Én 2012-ben szültem a Misek-ben. Fogadott orvosom nem volt, (csak magándoki, akihez eljártam)a szüléshez nem hívtuk be, mert igen sokat kért volna. Ügyeletesnél szültem, rajtam kívűl még egy kismama volt a szülőszobán, 15-30 percenként jött valaki megnézni.
A szülésemet indítani kellett, mert már a magzatvíz nem volt tiszta. A szülőszobán csak feküdnöm lehetett, mert ment az oxitocin, meg az nst is rajtam volt. A wc ilyenkor ágytál. Szerintem, akinek normálisan indul be a szülés, annak lehet igénybevenni labdát, bordásfalat. Be lehetett vinni vizet, telefont. Szülés után, mivel bent volt apuka is, hármasban maradhattunk kb 2 órát,addig senki nem jött be a szobába. Előtte a babát cicire rakták neketem. Este 9kor kerültem a szobámba. Reggel korán már jöttek lázat mérni, addig szinte semmit nem tudtam aludni a méhösszehúzódástól. A babát hozták utána, de csk 1 óra hosszát volt nálam, utána viiték vissza, majd 9 körül megint visszahozták. Addig jött a takarító, reggeli. Takarítás minden reggel jött, ami mindíg alapos volt. A csecsemősöket csak akkor láttam szinte, mikor hozták-vitték a babákat. De volt egyí fiatal szőke csecsemős, aki ha dolgozott mindíg bejött megkérdezni, hogy rendbe van-e minden, segíthet-e. Meg ilyenek. Ja, akkor néztünk nagyot, mikor ez a csecsemős elkezdte letakarítani a pelenkázó szekrényt, megnézte van-e popsikrém, alkohol. Ilyet egyik sem csinált.
A babám 4100-al született, és a súlya visszament kb 3700-ra , amiért állandóan bas...tak. Aztán úgy néztek rám, mintha nem adnék neki enni.Fejtem le tejet, amit elrakattam a csecsemősökkel, azért ha éhes, akkor tudjon enni. (valamelyik csecsemős javaslatára )Volt tejem csak még "tanulnunk" kellett a dolgokat. :)Aztán amikor kértem, hogy adják ide, a nő ide adta kezembe az éppen a hűtőből kivett tejet, én meg csak néztem (kicsit csúnyán), hogy most akkor mivan? Akkor kérdezte meg nemtetszően, hogy meg is melegítse? Apró dolog, de azért szerintem ennyit tudniuk kellene.
A kórházi lét egyébként nem vészes, hamar eltelik. A szobatársak közül pedig tuti van olyan, akinek nem az első szülése. Szerintem szívesen segítenek. Én inkább őket kérdezgettem.
Más nemzetiségiek külön szobában voltak.
Ha szülnék megint, ugyanott. Aztán mér letojnám a csecsemősöket, adják ide a babámat, aztán ne is lássam őket. :) mind a három szobatársam hazamenetelkor adott a csecsemősöknek ajándékcsomagot. Hát én nem. Ha a fiatal szőke dolgozott volna, neki adok, de a többi, akinek egy normális szava nincs az emberhez nem fogok illendőségből csomagot vásárolni. Pedig a szobatársaim se látták többször őket.
Szia!
Én semmelweisben szültem 2010 szept. Próbálom tárgyilagosan leírni.
Akkor úgy volt, hogy a szülés utáni első éjjel leadhatod a babát hogy tudj aludni, pihenni a szülés után. Na ezt mi nem tudtuk, csak utólag tudtuk meg, hogy le lehetett volna adni. Ezt amúgy csak úgy érdemes szerintem, hogy a szobatársakkal összebeszélve, mert ha egy baba is bent van, az üvölt tutira, akkor meg mindegy hogy egy vagy négy :) A nővérek nagyon rendesek voltak, a csecsemősöktől meg kérni kellett a segítséget, de ezt mondták is előre, hogy kérni kell. ők nem voltak olyan hűde kedvesek, de segítettek mindig normálisan. (többnyire iszonyú fiatalok voltak, túl fiatalok ahhoz hogy saját anyai tapasztalataik legyenek, így sokmindent az idősebb nővérektől kérdeztünk) Most hogy így olvasom a száraz bőrű babát, tényleg száraz volt a bőre, de azt tényleg nem tudom, hogy a fürdetéstől vagy a megszületéstől :)
A kórterem tiszta volt, minden nap szellőztettek, takarítottak, és saját szép, tiszta fürdőszoba(zuhanyzó, wc) volt a négy ágyas szobához. Nem mindegy, hogy a folyosó végi közösbe kell menni zuhanyozni ki tudja kik után, vagy így...
Anyatej pótlásról csak annyit tudok mondani, hogy én mindig adtam le lefejt tejet a kórházban, ami állítólag a tej nélküli babáknak ment. És hogy a jóllakott újszülött nem szopik, mert nem éhes, így nem indul meg a tej, szóval ördögi kör.
És van valami kismama tájékoztató nap asszem havonta egyszer, ilyen nyílt nap féle, ott lehet kérdezősködni, kórtermet megnézni, szülőszobát megnézni stb. ez biztos segít a döntésben.
Továbbra is várom a véleményeket a két kórházzal kapcsolatban. Azóta is sokat olvastam már, most éppen a Semmelweisről olvastam rosszakat nagyon. Aki szült már, akár itt, akár ott, leírná a véleményét? Ide másolom, amit olvastam, és ilyen jellegű dolgokra lennék kíváncsi mindkét kórházzal kapcsolatban.
Ebben a kórházban rooming in rendszer van ami azt jelenti, hogy 0-24-ben veled van a babád. Fürdetni viszik csak el reggel 7 kor és 10 körül hozzák vissza tele kiütéssel és extra száraz bőrrel. Ha megkaptad a babád onnantól segítség egy szál se. Neked kell ellátnod a babád friss gátsebbel(ha van).Bár ez a kórház nem híres a gátvédelemről.A csecsemős nővéreket nem látod csak ha viszik el a babát meg ha visszahozzák.Senki meg sem kérdezi tőled, hogy hogy vagy.Vagy van- e valamire szükséged.Ha nincs tejed kérhetsz pótlást (egy pohár hideg teát.)Ismétlem pohár amit neked kell az újszülötted szájába ügyeskedned és ha esetleg nincs szerencséd és esetleg tapasztalatlan első szülő anyuka vagy akkor tuti, hogy mindet a nyakába öntöd.Főleg, hogy üvölt szegény az éhségtől.Egyébként még annyit, hogy ez a kórház híres a rengeteg besárgult babáról mert nem kapnak anyatejet ha az anyának még nincs.Hagyják éhezni szegényeket.
Nagy vonalakban ennyi.Én ha majd várom a következő babámat tuti, hogy lélekben felkészülök erre az időszakra amit a kórházban kell tölteni.Viszek tápszert meg játszócumit, hogy megnyugodjon szegény.
Soha nem felejtem el ezt a 3napot az tuti.
Szia!
Erre csak azt tudom mondani, hogyha valami uj, akkor igenyesebb es elmeletileg tisztabb is. Pszichologiailag mindenkeppen, es ugy sokat is szamit.
Ismerosom 2x szult, eloszor a megyeiben, s akkor megfogadtak, hogy ott soha tobbet. Amikor a semmelweisbe beertek a masodikkal, feltunt nekik, hogy nincs "szag". Viszont van friss levego es naponta 2x szelloztettek.
Nekem is szimpibb a semmelweis, de nekem az orvosom is ott volt. Az elso szulesemnel pedig nagyon fontos volt, hogy orvosom legyen ne pedig szulesznom. Ennek ellenere 2 nois figyelt ram es biztonsagban ereztem magam.
maxité, én nem tudom, milyen a megyei, de a vasgyáriban szültem, mikor újították a semmelweist. na, az a kórház sem volt egy leányálom, sőt...
a lényeg, hogy a vécére nem biztos, hogy fogsz tudni guggolni, főleg egy hasi műtét után. úgyh. vigyél papírt bőven, ha rá kell ülnöd. a semmelweisben normális, tiszta, minden nap jöttek takarítani, külön van a szobákhoz vécé, zuhanyzó.
Köszi a segítséget.
Mivel ez a fórum működik már csak, így itt kérdezném meg, hogy ki melyik kórházat ajánlja és miért? Jó és rossz tapasztalat egyaránt érdekel. Sokan leírtátok már, de várnék további véleményeket, tapasztalatokat is.
Bele olvastam mindkét fórumba, a Semmelweisbe és a Megyeibe is. Igaz mindkettőbe elég régen írtak csak. A megyeiben még mindig ennyire rossz a helyzet higéniailag?
Minden érdekel. Hol hagynak jobban pihenni, akár sima, akár császár volt. Hol normálisabbak a csecsemősök, orvosok? A fürdő és wc tényleg annyira gáz, hogy még fertőzést is lehet kapni? Mennyire tesznek arra a részre, ahová nem kéne?
Azzok a csecsemösök akik nem kedvesek azzok tényleg nem azzok ,de amint irtam lejebb nekem a megyeibe csecsemös növér ismerösm van ami aranyat ér,igy azt mondthatom hogy még a legbunkobb is normális volt velem.
de én szerintem csakis ez miatt.
egyébként folyamatosan csak azt hajtogatja mindegyik hogy szoptasson szoptasson,ez az agyamra ment.
2012 MISEK-ben szültem ,szigorú háton fekvés,ha oldalra fordultam már kiabáltak mit képzelek. Könyörgésre hoztak labdát,de nem a megfelelő szakaszban,ezért nem segített.
2013 Megyeiben szültem, alternatív módokat támogatják,labdát magától hozta a szülésznő, gátmetszés elkerülését lehet kérni.
Szülésznőt fogadni mindenképp érdemes,nem érdemes még megkockáztatni sem "azt az egy" mogorvát!!! 20-25
2 kedves csecsemőssel talákoztam.A többit hagyjuk...Volt egy ügyvédnő,az egyik csecsemős nagyon csúnyán beszélt vele.Na,ő leordította,hogy az a dolguk,hogy segítsenek a kismamáknak,és pert akaszt a nyakába.1 óra múlva megjelent 2 csecsemős,tanították fejni,a babát ellátni stb.Lehet,ez a stílus a nyerő :(
A szülőszobán volt labda,bordásfal (én az egyágyasban voltam),de nem használhattam.Wc-re sem engedtek ki,jött az ágytál.
mikor én szültem ott fel lehetet állni ,járkálni ,zuhanyozni is lehetet.labdát zt adtak maguktol.
ha van fogadott dokid akkor kérdezd meg hogy ö melyik szülésznövel dolgozik szivesen és azt fogadd fel,azt hallotam igy a legjobb.én nem fogadtam szülésznöt hál istenek azok a misekbe és a megyeibe is normálisabbak,1-2 kivételével,de én mindog a jokat fogtam ki.
a megyeibe nem tudom hogy van hogy végig feküdni kell e mert engem 1 orai fekvés után vittek a mütöbe,de mikor megfigyelésen volt ott akkor fel lehetett kelni.
Akkor ezek szerint mikor már bekerültél a szülőszobára, akkor ott már kötelező volt feküdni?
Nem is kérhetted, hogy felállj, vagy labdát, vagy bármit, hogy könnyebb legyen? Muszáj volt feküdni?
A csecsemősökről akkor ezek szerint meg van a véleményed? Nem értem ezt sem, hiszen az eddig olvasottak alapján nagy átlagban mind bunkó. Pedig akkor is még igen csak nagy szükség lenne a kedvességre, segítségre ...
További ajánlott fórumok:
- Tudtok Miskolcon megbízható, kedves nőgyógyászt ajánlani?
- Ki tud ajánlani Miskolcon jó nőgyógyászt?
- Jó nőgyógyász Miskolcon
- Tudtok ajánlani jó női nőgyógyászt Miskolcon?
- Miskolcon vagy Szikszón tudnátok olyan magán nőgyógyászt ajánlani, aki nem 100 ezreket kér egy szülés levezetéséért?
- Miskolcon tudna valaki jó nőgyógyászt ajánlani?