Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Neurológiai vizsgálat 16 hónaposan fórum

Neurológiai vizsgálat 16 hónaposan (beszélgetés)

1 2
5. Sopianae (válaszként erre: 3. - Esther78)
2014. aug. 11. 14:20

Nálunk is ennyit csináltak 2 évesen + egy egyenes vonalon kellett végigmennie a lányomnak + feladatokat csináltattak vele, mert túlfejlett volt a társainál. Most 4 éves és iskolaérett.

A dokik féltek, hogy agydaganata van, mert akkor fejlett ennyire egy gyerek. Anno a frászt hozták rám ezzel.

Bízom abba, hogy ha itthon marad tovább fejlődik, mint a bölcsiben a járókában.

4. Sopianae (válaszként erre: 2. - Esther78)
2014. aug. 11. 14:17

Mert bölcsis és ott sem kapott tápszert már, illetve amikor én etettem velem megette a 240-et, de az is kevésnek bizonyult neki.

Ráadásul mozgásában is vissza van maradva, mert amikor főzeléket kapott itthon ebédre akkor egy kocka kis húst tettek neki bele, ami egy kicsi jégkockának felel meg, ami eléggé kevés.

Igaz nem szabad összehasonlítani a gyerekeket, de a lányom 12 hónaposan már mindent evett, nyúlt az étel felé, tápszert nem kapott és 10 hónaposan már ment. 16 hónaposan a kislány megfelel mozgásban egy 11 hónaposnak, táplálkozásban pedig 12-nek, ami elég durva.

2014. aug. 11. 14:15
A neurológián annyit fognak csinálni, hogy megnézik az izomzatát, megmérik a súlyát, a fejkörfogatot, stb, megnézik a mozgását. Legalábbis nálunk ennyi volt. Az én kislányom nincs lemaradva semmiben, mi azért voltunk neurológián, mert már 3-4 hónaposan nem volt tapintható a kutacsa.
2014. aug. 11. 14:13
Miért kellett leszoktatni a tápszerről? Az én kislányom 18 hónapos és reggel meg este tápszert kap. Mondjuk nem nullásat, hanem mi lactogen harmonyt. A kislányom kb 220-240 ml-t iszik meg. Én mindig kicsivel több tápszert csinálok mint amit megeszik, mert sose tudom, hogy éppen mennyit eszik meg belőle. Nekem a gyerekorvos ajánlotta, hogy még ne hagyjuk abba a tápszert. Hülyeség hogy rég ki kellett volna váltani másra.
2014. aug. 11. 14:03

Sziasztok

Nevelt lányom 16 hónapos. Egyedül nem áll. Bútor mellett lépeget, de közben a lábujjait maga alá húzza, olykor a lábfejét húzza. Járássegítővel nem megy és úgy sem ha a kezünket fogja. Önállóan nem áll.

Nem rág a 8 fogával, nagyon apró darabos ételt 3 hete lehet neki adni, addig pépeset evett.

Akaratos, hisztis. Ha rászólunk egyik kezével fogja a másikat és dörgöli a nyakát, arcát. Ételhez nem nyúl oda. Most kezdte mondani, hogy apa néha néha és integetni is.

Csütörtökre van időpontunk a 11. kerületbe, viszont a nagyszülei viszik, akik elfogultak és szerintük az unokájuknak semmi baja nincs.

Párom nem kap szabit én meg valószínű addigra megszülök és nem tudom elvinni.

Hozzáteszem. Bölcsis a kislány és egész nap járókában van. Párommal szeretnénk, ha itthon maradna velem az újszülöttel, de a nagyszülők sajna nem engedik (bár a kislány érdekében megéri a konfliktusokat). 3 hónapja ismerem a párom és akkor kezdtem leszoktatni a reggeli, esti és éjszakai tápszerről, ami HA 0-s volt és csak 150-et kapott. Emiatt is ment a harc 1 hónapig, hogy ez neki kevés és e

azért kel fel többször inni, mert kevés neki az az adag és összetételben sem megfelelő neki és rég ki kellett volna váltani azokat az étkezéseket másra.

Volt más is így, akinek ennyire le volt maradva a gyereke?

Neurológián mit néznek ilyenkor és hogy történik egy vizsgálat.

Okoskodó emberek kíméljenek, mert ha én lettem volna az édesanyja, akkor tuti nem tartana itt a gyerek.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook