Németországi családi pótlék (beszélgetés)
Sajnos ilyen is van. Az újabb pótlások főleg akkor kellenek, amikor a kérvény benyújtása óta sok idő eltelt.
Pl. a kérvénnyel együtt be lett küldve pár bérpapír. A kérvényre több hónappal később reagál a F.kasse. Ekkor bekér aktuális bérpapírokat.
Mindenki megkapja a neki járó pénzt!
+ infó:
Az, aki a telefont felveszi, nem az a személy, aki a kérvényt ténylegesen feldolgozza. Ő a gépén látja az adatokat, de nincs rálátása, hogy a tényleges ügyintéző mikor jut oda az ügy elbírálásához.
Több levélen a F.kasse külön kéri, hogy ne legyenek érdeklődő levelek beküldve stb., mert csak a már egyébként is nagyon lassú rendszert lassítják.
Ezeket az igazoló leveleket azért küldik ki, hogy mindenki megnyugodjon: a kérvény bent van, és fel is lesz dolgozva. Hogy mikor...azt nehéz megjósolni.
Felesleges érdeklődni. Bármit mondanak, ígérnek telefonban, a tapasztalat alapján ezek hiteltelen információk.
Majd amikor az adott ügyintéző odaért a rengeteg kérvény között az illető ügyéhez, akkor majd feldolgozza, és értesítést küld.
Minden egyes kérvény fel lesz dolgozva! Igen, sajnos ilyen sokszor előfordul, hogy valakinek pár hét alatt is elintéződik, a másiknál meg éveket kell várni...
A tértivevény nagy valószínűsèggel a posta sztrájkja miatt érkezett meg később.
Szia batizne!
Nos igen, nekem Nürnbergből két hét után visszajeleztek, de én itt adtam le az igénylést. Plusz valószínűleg a már említett sztrájk is nagyban hozzájárult a késéshez. Mindenesetre megadom neked az elérhetőségeket, amiket nekem küldtek a válaszlevélben.
Cím: Bundesagentur für Arbeit
Familienkasse Bayern Nord
90316 Nürnberg
Telefon:0049 800 4 5555 30 (itt ez ingyenesen hívható, nemtudom, hogy Magyarországról is így van-e)
Hétfőtől Péntekig 8:00-18:00-ig hívható
Remélem segítettem, további sok sikert!
Szia!
Olvastam, hogy te is a Nünbergi familienkasse-hoz adtad be. Megírnád az elérhetőségüket? Én május 26-án adtam fel tértivevényesen és még a tértivevény nem jött vissza. Eltelt 7 hét és semmi. Nem is gondolom hogy máris utalnak meg ilyesmi csak a tértivevény ha visszajött volna nyugodtabb lennék, hogy megkapták és majd folyamatban lesz a dolog. Köszönöm előre is segítségedet. Szép napot!
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Május 26-án tértivevényesen küldtem ki a Nünbergi famillienkassehzoz a német családi pótlék igénylésemet. Eltelt hét hét és még nem jött vissza a tértivevény. Szerintetek csináljak valamit? Telefonáljak vagy emailt küldjek? Vagy várjak még türelmesen. Ha valaki valamilyen elérhetőséget küldene nekem azt megköszönném. Illetve lehet hülye kérdés de ha felhívom Nünberget ott tudnak magyarul mert én nem tudok németül. Köszönöm előre is a segítségeket.
1. Családi pótlék különbözet: ha a Magyarországon élő szülő dolgozik, és a Németo.ban dolgozó szülő is, akkor
Magyarországról jár a magyar csp.: pl. 12.000 ft
Németországból jár a családi pótlék különbözet: pl. 184 EUR mínusz a Mon. kapott 12.000 Ft
2. Ha a Mon. élő szülő nem dolgozik, akkor Mo-ról nem jár családi pótlék. Németország fogja fizetni a 184 EUR-t.
3. Abban az esetben, ha valamelyik szülő Németo.ban dolgozik, akkor az egy gyerekre kapható családi pótlék összege max. 184 EUR.
A kérdés az, hogy ezt a 184 EUR-t csak Németo. fizeti, vagy Németo. és Mo. fizeti együttesen.
Mindegy, hogy különbözetet vagy teljes családi pótlékot igényel az ember. Az igénylés során úgyis kiderül, hogy egyáltalán mire jogosult.
Semmit nem tudsz csinálni. Elég sokan kapnak mostanában sablon visszajelzést, de nem mindenki.
Biztosan bent van a kérvény, és el is lesz bírálva.
Sziasztok!
Mi áprilisban adtuk be az igénylést,egy irodán keresztül,azóta se kép se hang.Hívtam az irodát is de azt mondták,hogy nem kell aggódni.Én azért kicsit aggódom,mert ahogy olvasom valami visszajelzést sokan kaptak a kinti familien klassetól,mi meg semmit.Szerintetek mit csináljak?
Az irobában azt mondják nem kell aggódni :(
Tudok olyanról, akinél
1. decemberben kapott határozatot, pénzt pedig idén júniusban (többszöri levelezés után)
2. határozatot nem kapott, pénzt igen
3. a pénzt a havi utalási rendben kapta meg
4. egyéb időszakban kapta meg
Nincsen általános mérce, az esetek többsége egyedi.
Amennyiben a Magyarországon élő szülő nem folytat kereső tevékenységet, úgy a családi ellátások tekintetében az az ország az illetékes, ahol a másik szülőpár (legtöbb esetben az apa) dolgozik.
Ha az édesanya Mon. kereső tevékenységet folytat, úgy jár továbbar is a magyar családi pótlék. Mellette Németországból a különbözetet fogják megkapni. (Német családi pótlék (184 EUR mínusz a magyar családi pótlék.)
Ha az édesapa dolgozik csak Németországban, akkor a teljes családi pótlék, azaz 184 EUR/hó/gyerek jár Németo.ból.
Bármelyik verzió valósul meg, mindkét esetben megkapja a család a 184 EUR / hó / gyerek csp-t. A kérdés csak az, hogy Németo.ból és Mo-ról, vagy csak Németo.ból.
Feltételezem, hogy a GYET-et kereső tevékenységként értelmezték.
Gyermeknevelési támogatásra jogosult:
Gyermeknevelési támogatásra az a szülő, nevelőszülő, vagy a gyám jogosult, aki saját háztartásában három vagy több kiskorú gyermeket nevel.
Annyit jelent, ami bele van írva. Beérkezett, és el lesz bíràlva. Hogy mikor, azt nem tudni.
Gondolom az is benne van, (ismerem ezeket a leveleket), hogy az àtszervezés miatt sok időbe telik, mire feldolgozzàk a kérvényeket, türelmet kérnek, s egyben azt is, hogy az adott kérvényező ne küldjön érdeklődő leveleket. Enélkül is elbírálásra kerül minden egyes kérvény.
További ajánlott fórumok:
- Mikor lesz rajta a családi pótlék a számlán?/Mikor hozzák postán?
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Mi a véleményetek a családi pótlék "reformjáról"?
- Ausztriai családi pótlék különbözet
- Ki tudja, hogy mennyi Ausztriában és Németországban a családi pótlék 1, 2, illetve 3 gyerek esetében?
- Családi pótlék Németországból