Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nem akarok gyereket! fórum

Nem akarok gyereket! (beszélgetés)

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
530. markamaramar (válaszként erre: 528. - Spinneli)
2012. jún. 14. 15:49
Valóban, az is benne van a pakliban. Végül is ez az a fórum!:)
529. markamaramar (válaszként erre: 526. - Csgybzs)
2012. jún. 14. 15:48
Szeretet kevés, azzal nem lehet sokmindent kiváltani.
528. spinneli (válaszként erre: 523. - Markamaramar)
2012. jún. 14. 15:47
Ez az elgondolás még nekem is meredek...aki ezt gondolja, az inkább csak be van tojva a gyerekvállalástól,és ezért nem vállal, nem azért, mert alapjáraton nem akar.
2012. jún. 14. 15:43

Helló12

Te tényle agyatlan vagy!:) Igazi sárkány lettél, ahogy mondják!

526. csgybzs (válaszként erre: 523. - Markamaramar)
2012. jún. 14. 15:43
Én ezt nem gondolom így. Lakásvásárlási, munkahelyi, párkapcsolati problémák gyerek nélkül is bármikor fennállhatna. Én inkább úgy mondanám, hogy sok esetben az élet valamely területén hátrányt okoz. Mert aki szeretettel neveli a gyereket, az szívesen vállalja be a rosszabb anyagi körülményeket (ezt egy ideig én is nehezen hittem el), elviseli a szűk tereket, a nyaralás nélküli éveket, mert kárpótolja a gyerek. Ettől függetlenül szerintem is sok mindent hátrányosan befolyásol, de nem hozható összefüggésbe csak a gyerekkel... az így túl sarkos lenne.
2012. jún. 14. 15:42

Fecske-lakokról itt hallott valaki?

Leányanyáknak akarták ezt létre hozni. Egyelőre terv, de régóta nem hallok róla.....

524. b4ca0947f4 (válaszként erre: 518. - Markamaramar)
2012. jún. 14. 15:42
Neked màr gyógyzer kell? Rossz lehet.
2012. jún. 14. 15:40

"Aki tényleg azt gondolja, hogy az életben minden nehézség forrása a gyerek, te azt milyen gondolkodásnak neveznéd?"

Tájékozott gondolkodásnak! Bocs, hogy beleszólok! Ma milyen nehéz lakáshoz jutni

Milyen nehéz Bölcsibe tenni (ugye már az is fizetős

Milyen nehéz anyagilag is időben is.

Milyen nehéz hozzá párt találni.

Milyen nehéz vele időt tölteni (sok nyáron is a suhanc, akikkel nincs idő foglalkozni, aztán kárt tesznek mindenhol).

És persze csak rá kell nézni a szülőkre.

522. csgybzs (válaszként erre: 520. - 1dc16653d6)
2012. jún. 14. 15:39

Sértegetés alatt nem feltétlenül erre gondoltam. De ezt te is tudod....

Nem hiszem, hogy itt bárki is azt írta volna, hogy az életben minden baj forrása a gyerek. Te hol olvastad? Honnan veszed?

521. e57e061615 (válaszként erre: 487. - Rewt)
2012. jún. 14. 15:38
Az aluliskolázott putris, aki csupasz seggre szül 10 gyereket, mert végül is miért ne, biztos emeli a faj szintjét.
520. 1dc16653d6 (válaszként erre: 519. - Csgybzs)
2012. jún. 14. 15:36

Azért írtam,hogy minden sértés nélkül,tehát aki nem inge....

A sértegetés ahogy olvastam a hozzászólásokat minkát oldalról volt/van.

De ezt nem is értem miért vetted magadra? Aki tényleg azt gondolja,hogy az életben minden nehézség forrása a gyerek,te azt milyen gondolkodásnak neveznéd?

519. csgybzs (válaszként erre: 515. - 1dc16653d6)
2012. jún. 14. 15:33

Az előző hozzászólásodban azért közel sem ezt írtad.....

Nekem igazából mindegy, de addig, amíg én nem illetek becsmérlő, degradáló szavakkal tisztes anyukákat, addig azt hiszem elvárható, hogy az alapvető tiszteletet én is megkapjam. Ahogy itt mindannyian. És addig, amíg az egyik oldalnak csak az érve, hogy hogyan lehet a másik oldalt sértegetni, addig azt hiszem el kéne gondolkodni az "egysíkú" gondolkozás fogalmán is.

518. markamaramar (válaszként erre: 516. - B4ca0947f4)
2012. jún. 14. 15:33

Elgurult a gyógyszered ma is?

Voltál már normális!:)

517. markamaramar (válaszként erre: 507. - Micimaci87)
2012. jún. 14. 15:32

"Az én nézőpontom pont az, hogy igenis az az egészséges, ha van! Sőt, több is!"

Kívánom,hogy a nézőpontod valóra váljon!

Sajnos sokakat a "csak vágy" lejtőre döntött! Én csak a butítást nem szeretem, ha valaki csak a vágyra tud hivatkozni. Szülni bárki tud, akár az utca emberétől, vagy egy egy éjszakás kalandból is. Vágyból.

De ahogy a szerelem kevés egy működő házassághoz, úgy a vágy is kevés a gyerekhez! Ez fontos!

516. b4ca0947f4 (válaszként erre: 513. - Markamaramar)
2012. jún. 14. 15:30
Rossz környezetben forogsz:)
515. 1dc16653d6 (válaszként erre: 512. - Csgybzs)
2012. jún. 14. 15:29

Elképzelhető,hogy az vagyok nem tagadom:),de nem ítélkezem senki felett.

Bár neki is reagáltam már egy-két dolgora,amivel alapvetően nem értek egyet.Ugyanakkor amit előbb írtam, úgy is gondolom.Bár nekem anyukám azt mondta és ebben szerintem nagyon igaza van,hogy ami nem szívből jön azt megette a fene. Szóvel,ha szívből csinálod,akkor ezek a felsorolt "hátrányok" nem befolyásolják az ember életét oly mértékben ahogy itt olyanok írják le,akik nem tudhatják milyen,hisz nem élték át.Csak erre reagáltam.Ezért értek egyet avval,hogy akinek nem szívből jön,ne is szüljön.

514. markamaramar (válaszként erre: 509. - B4ca0947f4)
2012. jún. 14. 15:28

"Ezt te biztos jobban tudod, a svàjci sapkàs gyàri munkàs fiiling engem nem érintett:)"

Látom összezavarodtál!:)

513. markamaramar (válaszként erre: 506. - B4ca0947f4)
2012. jún. 14. 15:27
Sajnos én nem ezt látom! Legtöbb ilyen nőnek nincs ideje társaságra, de még magára sem. Sem időben sem anyagilag. Férjére sem. Kialvatlanság (pörgés) meg főleg meglátszik!
512. csgybzs (válaszként erre: 511. - 1dc16653d6)
2012. jún. 14. 15:23
Nahát... csak nem kihagytad Helló hozzászólásait? Ő ugyanis bőszen ecseteli, hogy milyenek a gyerektelenek... nem vagy te egy kicsit részrehajló???
2012. jún. 14. 15:18

Mintha annak akinek nincs gyereke ne lennének álmatlan éjszakái. Jaj komolyan úgy érzem magam már ebben a topikban mint valami szektában,ahol bűnbakot állítanak és természetesen minden nehézség forrása az életben csakis a gyermek létezése lehet.Csak tőle függ karrier, kipihentség, jó párkapcsolat...stb

Na ugye ezt most felnőtt emberek tényleg nem gondolják komolyan?Vagy aki igen minden sértés nélkül azt gondolom nagyon egysíkúan gondolkodik.

2012. jún. 14. 15:15
Végülis az utolsó hozzászólásokat olvastam el csak...s aszerint szólaltam meg én is!
509. b4ca0947f4 (válaszként erre: 505. - Markamaramar)
2012. jún. 14. 15:15
Ezt te biztos jobban tudod, a svàjci sapkàs gyàri munkàs fiiling engem nem érintett:)
508. micimaci87 (válaszként erre: 506. - B4ca0947f4)
2012. jún. 14. 15:11
nagy like:)
2012. jún. 14. 15:11

Nekem nincs gyerekem, viszont látom a testvéremnél, hogy mennyi baj van. Ha mindenki azt mondaná, hogy a gyerek csak bajt okoz, akkor nem lennétek ti sem, akiknek nem kell gyerek.

Az, hogy hiányzik valaki a munkahelyéről a gyereke miatt, attól a személytől rosszindulatság, aki idézőjelbe teszi, hogy a "gyermeke miatt" s egy grimaszt mellé tesz. Az álmatlan éjszakák, zsimbes napok... ajajjjjj

Ennyire azért nem szabad egyoldalúan látni a dolgokat!

Mindenkienk van egy célja, azt tisztelni kell, de nem lehurrogni másokat! Viszont azért az se legyen, hogy hátrány a sok új felfogás miatt az, hogy gyereked van. Az én nézőpontom pont az, hogy igenis az az egészséges, ha van! Sőt, több is!

Mint tanítónő dolgozom, de amit a gyerekek nyújtanak számomra, azt sokan nem tudják. Hát akkor, amikor a sajátod megölel és megpuszil és azt mondja szeretlek anya... én ettől nem fosztom meg magam és remélem, hogy hátrányom sem lesz az életben majd a jövendőbeli gyerekeim miatt, ha igen, akkor majd azzal fogom vígasztalni magam, hogy az előny az 1000-szeres.

506. b4ca0947f4 (válaszként erre: 505. - Markamaramar)
2012. jún. 14. 15:09
Igen, a tudàs elõny, de lehet több egyetemi diplomàval is gyerermeket vàllalni, sõt gyermek mellett is remekül tanulni, utazni, szìnhàzba jàrni, aktìv tàrsasàgi életet élni. Kiteljesediik az élet, sokkal tàgabbà vàlik az érdeklõdési kör, jobban pörög az ember agya, több mindenre tud egyformàn figyelni.
2012. jún. 14. 14:58

A "tesz valamit a társadalomért" elég komcsi duma (de megjegyzem, akkor más volt, jobb volt a családosoknak, volt biztos munkahely, szakszervezetek is mindig adtak a kisgyerekeseknek csomagot gyereknapkor, karácsonykor).

Szerintem a tudás az, ami előny!

2012. jún. 14. 14:54

"Szinglinek lenni egy àllapot, de ennek mi köze a fórumhoz?"

Van aki ezért nem vállal. Te azt írtad korábban "a társadalom kitermelt egy olyan réteget..... majd lekorcsoztad azokat, akik nem akarnak (függetlenül attól, hogy miért nem)

"gyermekes nõk többoldalúak és tàjékozotabbak"

Nem feltétlenül!

"munkàjukat lazàbban, de pontosabban végzik"

Az én gyerekes kolléganőm rengeteget hiányzik a munkahelyéről gyerekeire hivatkozva.

"könyebben teremtik meg a kapcsolatot az üzletfelekkel"

Ez sem feltétlenül így van.

"Ellentétben a gyermekteleneknek mindíg fàj valami, kivizsgàlàsra szaladgàlnak, nincs mosoly az arcukon, sokat betegek."

Rám nem igaz a mosoly hiánya! Párommal sokfelé járunk, sok az input, sok az élmény, van miből feltöltődni. Beteges sem vagyok.

503. csgybzs (válaszként erre: 502. - B4ca0947f4)
2012. jún. 14. 14:54

Én ezt bármikor meg tudom cáfolni Neked. A férjem rengeteget panaszkodott a családos munkatársakra, akik rendszeresen elkéstek, kialvatlanul és csapzottan érkeztek a munkahelyükre, felkészületlenül. Mindig rohanni kell valamire, semmilyen határidős munkát nem lehet rájuk bízni. A jelenlegi munkahelyén hetekre tűnnek el a kolléganői "beteg a gyerek" címszóval.

Szóval példálózni kár. Mert mondhatnám, hogy 5 éve nem voltam betegszabadságon, soha nem kések, mosolygós vagyok. Ugyanolyan általánosítás, mint a tiéd. Ez elsősorban emberfüggő és nem családi állapot függő.....

502. b4ca0947f4 (válaszként erre: 500. - Markamaramar)
2012. jún. 14. 14:47
Szinglinek lenni egy àllapot, de ennek mi köze a fórumhoz? Itt a gyermekekrõl van szó. Vezetõként teljes biztonsàggal àllitom, hogy a gyermekes nõk többoldalúak és tàjékozotabbak, kedvesebbek, ragyognak, a munkàjukat lazàbban, de pontosabban végzik, könyebben teremtik meg a kapcsolatot az üzletfelekkel. ìgy simàn elfogadom, ha valamelyikõjüknek pl. szülõire kell mennie, vagy rorvoshoz a gyermekével. Ellentétben a gyermekteleneknek mindíg fàj valami, kivizsgàlàsra szaladgàlnak, nincs mosoly az arcukon, sokat betegek.
501. greengoblin (válaszként erre: 498. - B4ca0947f4)
2012. jún. 14. 14:40
Már rég rájöttem, hogy veled nem lehet vitatkozni, mert sem az emberi dolgok, sem az észérvek messze elkerülik nem érdekelnek téged. Én csak alkalmazkodtam..hozzád;)
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook