Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nem akarok gyereket! fórum

Nem akarok gyereket! (beszélgetés)

❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
440. b4ca0947f4 (válaszként erre: 438. - Csgybzs)
2012. jún. 12. 19:34
Milyen lehet az életem, hogy sokadik pasiról írok? Teljességgel boldog és kiegyensúlyozott, de ha te ennyire önző vagy, miért gondolod, hogy melletted marad a párod már ha van egyáltalán és másnemű, ha pedig azonos nemű , akkor jól egymásra találtatok.
439. b4ca0947f4 (válaszként erre: 438. - Csgybzs)
2012. jún. 12. 19:31
Mit irigyelnék tőled? hogy érzéketlen vagy és a természet úgy alkotott meg, ahogy az alapvető nőiesség és emberi ösztön (mert bizony a férfiakban is feléled normális esetben, hogy szeretnének utódot) hiányzik belőled? Isten ments, hogy irigyeljelek. Szánni sem szánlak, mert önző vagy és az nem ember, akinek egy kisember láttán nem lágyul meg a szíve. Magaddal vagy elégedett. Sz..r lehet így élned, ennyi hiányossággal, de nem sajnállak, mert te büszkén hírdeted, hogy te vagy a csúcs és mindenki más hülye, mondjuk az a több ezer hozzászóló, aki a terhességgel, babával, gyermekekkel kapcsolatban szólal meg. Remélem nem dolgozol gyermekekkel, mert az lenne a legnagyobb csapás azoknak a gyermekeknek.
438. csgybzs (válaszként erre: 436. - B4ca0947f4)
2012. jún. 12. 19:21

Nem tudom milyen életed lehet, ha már az x-edik pasit fogyasztod... valami zavar lehet a gépezetben.....

Ugyan honnon tudnád milyen lesz bárki is? Lehet, hogy örülni fognak, mint majom a farkának, hogy nem lesz a nyakukba varrva öreg korukra egy kisgyerek.....

Nem tudom miért gondolod magad ilyen szaktekintélynek, de főleg jósnak.....

Én egyébként sokkal jobban szeretem a természetet és a környezetet annál, mintsem letojjam, hogy milyen az állapota... ugyanis lassan nem lesz hova szülni... vagy aki majd 100 év múlva akar, az így járt??? Érdekes gondolkozás.....

Milyen érveket szeretnél? Miért nem akarok? Mert nincs ösztön, nem érdekelnek a gyerekek, nem akarom csinálni az egész hercehurát. Ennyi. Egyéb kérdés? És hidd el nagyon jól tudom, hogy idős koromban sem fognak ellágyítani a gyerekek, mert ha így lenne, magam is vállalnék. Meglepődni lehet ezen, de az általad már sokadszorra ismételgetett rosszindulatú megjegyzésekkel spékelve csak te vagy itt, akinek úgy látszik savanyú a szőlő.....

2012. jún. 12. 18:58
en 35 vagyok, en sem szeretnek nagyon gyereket, hiszen, ha akarnek, akkor mar reg lenne :)))
2012. jún. 12. 18:53

Sajnálom, hogy ennyien elzárkóztok mereven a gyermekvállalástól. Kit érdekel a túlnépesedés vagy az egyéb ilyen baromságok? Vagy akar valaki gyermeket vagy nem. Mondjuk egy harminc év múlva majd tátjátok a szátokat, hogy a másikhoz jönnek az unokával , ti pedig csak néztek ki a fejetekből a párotokkal, aki már a sokadik. Büszkék lesztek akkor is és rettenetesen irigyek. Úgy legyen.

A másik, ami rettenetesen kiakaszt, és most már nem is akarok észérveket felhozni, hogy itt ti mindannyian ( tisztelet a kivételnek) azt gondoljátok, hogy aki gyermeket vállal, az mind csak egy tenyészállat? Iskolázottságot, kultúrát, karriert, szépséget és csinosságot, boldogságot az nem élhet át, akinek van gyermeke? Már bocsánat, de úgy kapásból nem hiszem, hogy bármelyikőtöke is tájékozottabb lenne ezekben a témákban,a fogamzásgátlásban és az élet egyéb dolgaiban, mint én. Hiányos ismeretekkel viszont nem kívánok vitatkozni. Nem arról írtam, hogy mindenki szüljön ész nélkül. Aki itt tudatosabban tervezte meg a gyermekvállalást , mint mi a férjemmel, akkor az hazudik. Lehet ésszel és érzelemmel együtt , boldogan tervezni és később gyermeket nevelni, ismétlen TUDATOSAN. Nem kell mindenkit "ősanyának" titulálni, csak kérdezzétek meg anyukátokat, hogy ő is úgy gondolja, hogy nem volt érdemes gyermeket szülnie? Benneteket. Ha azt mondja, hogy nem, akkor tényleg baj van. Rosszindulat? Egy fenét, rácsodálkoztam, hogy ilyen és van, és egyre több, aki nem is akar gyermeket. Hát ne legyen, ne legyen később sem, akkor sem , amikor ész nélkül görcsöltök majd rajta , úgy negyven év felé, akkor se legyen, mert a gyermek oda szülessen, ahol szeretik. Nem érdemlitek meg, hogy átéljétek a csodát.(ezt is biztos túlragozzátok, de komolyan gondolom, egy hozzászóló kivételével, akiről TUDOM, hogy igazán oka van rá, hogy nem akar) Aki pedig akar, annak pedig kívánom, hogy sikerüljön.

Idézem az egyik kisokost: Én azt gondolom, hogy az ilyen "elvakultaknak" sose volt jó az ágyban. Ez minden butaság és tudatlanság teteje. Mi a bánatot képzelsz, mi köze ennek ahhoz, hogy milyen az ágyban? Nem, nőnek lenni NEM DICSŐSÉG, az igazi ünnep az anyák napja. Nő lehet mindenki, aki annak születik, virág, ünneplés, baromság, az igazi ünnep az anyák napja és az igazi öröm, amikor férjed ünnepli és köszöni meg, hogy gyermeket szültél . Addig üres frázis, addig olyan, mintha a cicákat vagy akárkit ünnepelnék, nem , azon nincs mit ünnepelni, aminek születtél, azon van, amivé válsz vagy nem válsz.

Sok sületlenségre nem is reagálok, mert nem méltó, hogy olyanokkal vitatkozzam, akik csak nincsenek hozzá megfelelő szinten.

Emlékeztetőül: ez egy fórum, ahol vitatkozni szoktak az emberek, elolvassák a másik véleményét. Ti (egy kis igazán aranyos fiatal kivételével ) semmilyen érvet nem hoztatok fel amellett, hogy miért nem kell gyermek. Savanyú nektek a szőlő.

2012. jún. 12. 17:19

Az emberiség amúgy is csak túlnépesedik.

Mi csak szívességet teszünk a Földnek:)

2012. jún. 12. 13:38
Nekem is vannak rossz, gonosz, "érdekes viselkedésű" anyukákkal tapasztalatom. Én azt gondolom, hogy az ilyen "elvakultaknak" sose volt jó az ágyban. Mert ha visszagondolok a tini évekre (amikor az ember flörtől, randizik, ismerkedik,) és mondjuk a barátnő előbb túl van 1-2 ilyen dolgon, akkor kibeszéltük. Emlékszem, hogy ilyenkor mindig jól körül tudta írni a dolgokat. Szinte az ember átélte gondolatban vele együtt. Itt meg ahogy olvastam egy pár gyerekes - de mondom, nem olvastam végig a 15 oldalas kommenteket - olyan 1-2-3 legszebb szavakban fejezi ki aztán "itt a vége, fuss el véle" befejezi. Nem látom sem szavakban a ragyogást... Míg azért - ha az ember szerelmes - szinte tényleg ragyog mindene, beszél mindene. Na, én valami ilyesmit hiányolok az ilyen "elvakultak" - tisztelet a kivételnek - soraiból.
433. csgybzs (válaszként erre: 432. - Markamaramar)
2012. jún. 12. 13:25

Szerintem itt senki nem veszi magára (én legalábbis), csak a személlyel szembeni rosszindulatától nyílik ki mindenkinek a bicska a zsebében. Én ugyanígy reagálnék akkor is, ha azért tartana korcsnak, mert nem fekete a hajam, vagy mit tudom én. Nem fogok csendben ülni és hallgatni, amíg szitokszavakat szórnak rám.... élek a fórum adta lehetőségekkel...

Én egyébként úgy gondolom, hogy bármelyik oldal is kardoskodik nagyon erősen, ott valami baj van....

2012. jún. 12. 13:23
Senkinek ne legyen 1-2 ilyen sértegetős miatt rossz napja! Neki sok rossz napja van, örömét leli ha egy gyerektelennek piszkálódásokkal 1 rosszat szerzett a sokból.
431. Noarashi (válaszként erre: 430. - 1dc16653d6)
2012. jún. 12. 13:05
Lehet érzéketlen vagyok, de múltkor is egy ismerős a másfél hónapos ultrahang képet mutogatta. Erre mit lehet mondani? Hogy jaj de cuki? Én spec nem is láttam ott semmit :)
430. 1dc16653d6 (válaszként erre: 425. - Noarashi)
2012. jún. 12. 12:59
Nekem van gyerekem,de én sem jövök lázba azoktól a képektől...:))
429. 1dc16653d6 (válaszként erre: 426. - Tünde027)
2012. jún. 12. 12:58

Értelek,de mégmindig azt gondolom,hogy ha eltudod fogadni akár egy ilyen "támadást" egy fórumon,olyantól akit nem is ismersz,akkor lesz az igazi! Mert soha nem tudhatod,honann jön az életben olyan mondat, vélemény,hozzáállás,ami így felhúz...

Egyébként meg miért ne gondolhatná és mondhatná ő is azt amit gondol és érez evvel kapcsolatban.Aki nem érzi a magáénak az úgy is elengedi...

428. Noarashi (válaszként erre: 427. - Csgybzs)
2012. jún. 12. 12:45
Tényleg? Mindig tanulok valami újat...
427. csgybzs (válaszként erre: 425. - Noarashi)
2012. jún. 12. 12:34
Van aki szerint a lemondásban lakozik az érték.... azt hittem ezt már megtudtad a Hoxáról...
426. tünde027 (válaszként erre: 420. - 1dc16653d6)

Azt kell mondanom, hogy a családom, barátaim (legalábbis úgy tűnik) megértették és elfogadták.

Egyébként nem különösebben érdekel, hogy mit gondolnak rólam. Ha mindig erre figyelnénk, akkor hogy is lehetnénk boldogok? :)

Csak az a hozzászólás, a stílus, az abból áradó rosszindulat felpezsdítette a vérem :)

Felőlem mindenki úgy éli a saját életét ahogy akarja. Míg másokat nem bántunk, szerintem ez így is van jól. Csak nem tudom felfogni, hogy mért kell támadni valakit azért, mert nem ugyanúgy gondolkodik valamiről mint ő.

Én 29 éves vagyok, ahogy mondani szokták igencsak ketyeg a biológiai órám, de egyre kevésbé hiszem hogy lesz gyerekem. Nem vagyok gyerekellenes, nem határolom el magam attól hogy legyen gyerekem. De őszintén szólva nem is tombol bennem az a bizonyos anyai ösztön. Nem vágom hanyatt magam egy pici baba látványától, és a reggelimet bírom felöklendezni a fészbukon megosztott ultrahangos képektők, pocaklakó címen.

Becsülöm aki vállal ma gyereket, és tisztességgel fel is neveli! Nem könnyű vállalkozás az manapság.

De attól még senki sem értékesebb ember, mert szült!

424. csgybzs (válaszként erre: 422. - 1dc16653d6)
2012. jún. 12. 12:33
Nem tudom mi a különbség a kettőnk mondata között, de nem is baj... :)
2012. jún. 12. 12:30

Nagyon halkan jegyzem meg, hogy aki annyira szűkagyú, hogy a másféle életmód létezését sem képes legitimnek elfogadni, annak a véleményével talán nem kellene törődnötök.

Általában az ilyen emberek a gondolkodásmódjuk szűksége okán kizárólag sajnálatra méltóak, nem magyarázatra.

Aki elégedett az életével, akivel minden rendben van, az úgysem tukmálja azt nyakló nélkül :)

422. 1dc16653d6 (válaszként erre: 418. - Csgybzs)
2012. jún. 12. 12:30
Ezt cáfolom:)Nagy átlagban lehetséges,de azt hiszem sok "átlag"ember az életétlő teljesen elrugaszkodott dolgokon filozofál vagy esetleg kutakodik is a témában.
421. Noarashi (válaszként erre: 415. - Tünde027)
2012. jún. 12. 12:29
Teljesen egyetértek veled!
420. 1dc16653d6 (válaszként erre: 415. - Tünde027)
2012. jún. 12. 12:29
Szerintem akkor találod meg a döntésed mellett a békédet és a boldogságodat is,ha egyszerűen el tudsz jutni arra az érzelmi szintre,hogy totál nem érdekel ki mit gondol és mond arról,hogy nem lesz gyermeked.Itt most elsősorban az ismerettségi körödre gondolok és a társadlomra....Amíg felhúzod magad bizonyos elméleteken,addig életet végéig benned lesz tudat alatt, hogy evvel mégsem tudtál megbékélni.
419. csgybzs (válaszként erre: 417. - Noarashi)
2012. jún. 12. 12:28
Bizony ám, nem is kicsit...
418. csgybzs (válaszként erre: 416. - 1dc16653d6)
2012. jún. 12. 12:28
Általában minden ember csak bizonyos dolgokon gondolkodik el, ami az ő beállítottságához a legközelebb áll....
2012. jún. 12. 12:27
Amúgy is túlnépesedés van....
416. 1dc16653d6 (válaszként erre: 414. - Csgybzs)
2012. jún. 12. 12:25
Ez is durva általánosítás,burkoltan az jelenti,a gyerekes csak bizonyos dolgokon gondolkodik el:)
415. tünde027 (válaszként erre: 412. - Greengoblin)
2012. jún. 12. 12:25

Teljes mértékben egyetértek veled.

Tele van a nemlétező ".ököm" az ilyen támadásokkal.

31 éves vagyok (s bár eddig még senki sem nevezett korcsnak, most el fogok ezen gondolkodni) normális embernek, nőnek érzem magam. Az anyaság, a szülés minden bizonnyal nagyon szép, szeretetteljes, stb.stb.... De elegem van abból, hogy bizonyos emberek (leginkább nők) elítélnek azért, mert úgy döntöttem, hogy nem akarok gyereket. Bocsássa már meg az ég, de csak azért mert van méhem, muszáj nekem szülni??? Évszázadokkal ezelőtt ez volt a norma, nem volt egy nőnek választási lehetősége. Most a 21. században, bocs, de rengeteg lehetőség közül választhatunk.

Kedves Helló12, hogy lehet az, hogy "Ti" elítéltek minket??? Engem speciel nem zavar, ha valaki 3-4-5 gyereket szül, nem ítélkezem felette, nem mondok neki rosszat, nem kívánok neki rosszat. Mért kell ilyen szinten rosszindulatúnak lenni???? Azt kívánod az "ilyennek" ne is sikerüljön??? És ha valaki azt kívánná akár neked, akár másnak, hogy a gyereke... le se írom, mert én ilyet nem kívánnék. Te ettől jobbnak érzed magad? Jobb ember, nő az, aki szült???? Mitől? És mért lenne a másik oldal önző vagy korcs????? Mióta kötelező ez egyáltalán????? Eszméletlen dühös vagyok, és egyre összefüggéstelenebb amit írok, inkább abbahagyom.

414. csgybzs
2012. jún. 12. 12:24
Semmi gond, érthető abszolút. Sőt, sok olyan nézőpontot említ, amiről szerintem a gyerekesek még soha nem gondolkodtak el....
2012. jún. 12. 12:21
Bocsánat a helyesírási hibákért.Túl sok gondolat járt a fejemben,ezért gyorsan akartam leírni azokat.
412. greengoblin (válaszként erre: 353. - B4ca0947f4)
2012. jún. 12. 12:08

Kedves Helló12!

Elegem van az olyan önjelölt moralistákból mint te vagy! Túl sok van belőletek ebben az országban..Ha a Bibliára hivatkoznál "szaporodjatok és sokasodjatok" nem is kéne/lehetne vitatkozni veled,legyen meg a hited..no de így?

Mindig nagyon egyszerű olyan szubjektív, (szinte már hsztérikus) lelki maszturbációnak alávetni magadat, ami másokat kíván elítélni,megmagyarázni és stigmatizálni. De ez legyen a saját gyengeséged.

Te a nők kora alapján felállítottál egy SAJÁT erkölcsi megítélésed alapján egy SAJÁTOS rendszert, amit alkalmazni kívánsz mindenki életén.Ez szépen írva együgyűségre és merevségre vall.Ez pár országra jellemző még, ahol kultúrálisan nem történt meg az egyház és az állam, az eszmék és a társadalom kellő szétválása.

Csak nézd meg a szavaidat "KORCSOSULÁS", "az ilyen szemlételű embereket nem is kell SZAPORÍTANI" , olyan vagy mint egy diktátor,inkább nem is írom le a nevét.

Neked miért fáj az, ha valaki tudtatosan kimarad valami egyetemesen jónak elfogadott dologtól? Én is szemen köphetném azt meg nem értéseim viharában,aki a kánikulában nem szeretne(mindenki által jónak tartott) fagyit enni.Egyszerűen felesleges, mert számomra mindegy milyen okból nem él a lehetőségével, és szinte biztos lehetek abban hogy megvan rá a jó oka(fáj a torka,allergiás,vigyáz az alakjára,vagy netovább egyszerűen nem kívánja).Milyen alapon ítéled el? A legtöbb ember ettől még a fagyievők táborába tartozik,érthető környezeti okokból(pl. mert meleg van).Morálisan egy ilyen egyszerű dolgot nem tudsz tolerálni felnőtt fejjel.

Legalább annyiféle okból nem akar valaki gyereket, mint amennyi okból kifolyólag szeretne.

Az ember végérvényesen és menthetetlenül elszakadt a természettől, ha ezt nem akarod belátni az a te problémád. Ha azt veszed, a tudatos gyermektervezés, a szexuális védekezés is egy emberi találmányok, egy mesterkélt dolgok, nem a természethez tartozó eszközök, de ha már egy ilyen emberi koholmányban élünk, amit országoknak, határoknak és társadalmi/gazdasági rendszereknek(ezek mind tetrmészetellenes dolgok) hívunk,akkor alkalmazkodunk hozzájuk a kor eszközeivel. Ha a kor lehetőséget teremt a szabad gondolkodásra, tudatos és személyreszabott döntésekre,életutakra,akkor ne ítéljük el azokat, akik élnek is ezekkel.( a középkorban nyílván nem lehetett meg ezeknek az ilyen széles lehetősége).A szeretetnek nem mindig az önzőség és a gyűlölet az ellentétje,ennél azért tárnyaltabb a világ.

2012. jún. 12. 09:48
Helló12 Fejtsd ki, hogy Neked miért jó,hogy gyereked van?! De normálisan!:)Miért lovagolsz az "alak elvesztésén" és az "anyagiakon"? Ha lehet ne cinikusan, hagy irigyeljelek már, hogy a gyereked jó géneket örökölt!:)
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook