Nektek szokott a mosógép mosópor-öblítőszer adagolója penészesedni? Mit lehet ellene tenni? (tudásbázis)
Próbálkoztam mindennel. Mind csak időleges megoldásnak bizonyult. Az a sz.r egyszerűen kimoshatatlan.
Amúgy is rozsdásodott a teteje (Indesit betegség), úgyhogy veszek egy újat. De az már minimum AEG vagy Bosch lesz, hogy legalább 5 évet kibírjon.
Hahó! Most értünk haza.
Én annyit csináltam tegnap, hogy átsuvickoltam: ecettel mosattam, vízkőoldóztam és a harmadik körben még Domestost is adtam neki. Hát az öblítős és fehérítős tartály már valamivel tisztább, de még mindig nem az igazi! A többi része csillog-villog, mint Salamon t.ke!!! De mi a frásznak áll a víz az öblítős és fehérítős tartályba?! Szerintem csak Mulderék fogják megoldani!!!! Lehet, hogy bekrepált a programja és nem tudja onnan átnyomatni a folyadékot? Passsz!!!!
Igen én! :)) Babu, nem hiszed e, nekem is ez a gondom. A fhéítősbn nm, de az öblítőrekeszben víz áll a progi végén.
Siemens IQ 1631. Baromi jó gép, de valami ott eldugult. Az öblítőt leviszi,de miért lesz benne víz, nem tudom.Lefuttatok holnap egy progit ecettel. Hátha
Szia Pintyőke72! Te voltál a parkettatisztítós?
Csajok! Nekem olyan gondom van, hogy a mosógép adagolótartályát nem tudom teljesen megtisztítani (Whirpool AWG 681).
A mosószert a ruhákra öntöm, öblítőt pedig nem nagyon szoktam használni. Amit tudtam fogkefével lecsiszatoltam, de most nézem, hogy az öblítőszeres és a fehérítőszeres tartályban áll a víz. Csavarokat nem látok rajta, ahol szétszedhetném! Segítsetek légyszi!
szia. én a narancssárga fejűvel csináltam.
de ecettel is adtam annak a résznek előtte.
aztán csináltam egy rövid öblítős progit
még megpróbálhatjátok cillittel is be fújni azt a részt.
ma én azzal takarítottam ki a mosószer adagolót és nagyon tutin kiszedte....
mondjuk én mikor a gépet tisztítom nem sajnálom a legmagasabb hőfokon mosom ki.
sztem a hígítatlan öblítő lesz az oka....
mert én eddig hígítottam ahogy le van írva és most vhogy nem volt kedvem hozzá és már pár mosás után látom az öblítő lerakódását....
De igen, nem higítom az öblítőt,mert szeretjük az illatát.
Köszi a tippet,megpróbálom az ecetet, egy 60 fokos progin,üresen. Remélem használni fog.
igen megmondom!
amúgy anno engem is nagyon érdekelt!!!
hát asszem vasárnap talizok majd vele csak.
de lehet, h írok neki emailt.
mond...
ne kímélj!!!!
:)
majd megkérdezem az ismerőst még 1x mondja el és akkor leírom ide!
:)
nekem egyszer egy hozzáértő barátom elmagyarázta.
de én nem tudnám most neked elmondani.
max én onnan látom mivel elöltöltős van, h akkor engedi bele mikor kell....
én is mindig figyeltem először mikor elöltöltőset vettem.
Én nem használom egyiket se. Ráöntöm a dobra a mosóport. Öblítőt vagy használok, vagy nem, mikor milyenem van. Az utolsó öblítés előtt kinyomom a gépet és beleöntöm az öblítőt.
A működési elvét nemigazán értem az öblítő helyének: ha nincs semmi időzítő a tartályon, hogyhogy csak az utolsó öblítéskor ürül ki? Elméletileg már akkor kiürül, mikor az első víz kiviszi a mellette lévő mosóporral együtt.(felültöltős) Ki tudj a választ?
További ajánlott fórumok:
- Miért penészesednek sűrűn a falak? Van valami tipp a megszüntetésre?
- Hogyan lehet eltávolítani a penészesedést a mosógépből? A mosószeradagoló és a gumis részek a perem alatt csupa penész.
- Mosógépemen a gumi penészesedik. Mivel lehet véglegesen eltüntetni?
- Ruha mosáskor a gép mosószer adagolójába vagy közvetlen a ruhára (mosólabdába) teszed a mosószert?
- Vályogház párássága, penészesedése
- Felültöltős mosógépnek az adagolóját hogy tisztítsam ki?