Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Muskotályos pácolt vargánya recept

Muskotályos pácolt vargánya recept

A Muskotályos pácolt vargánya hozzávalói:
1 evőkanál olívaolaj
7 ½ dkg vaj
50 dkg vékonyra szeletelt vargánya (vagy más erdei gomba)
25 dkg újhagyma vékony karikákra vágva
só, frissen őrölt bors
2,5 dl muskotályos, édes fehérbor
2,5 dl tejszín
1 maréknyi apróra vágott friss zsályalevél


A Muskotályos pácolt vargánya elkészítési módja:
Egy magasabb falú serpenyőben összeolvasztjuk az olajat a vaj kétharmadával, majd erősítünk a lángon, és megvárjuk, amíg a vaj-olaj keverék felforrósodik. Hozzáadjuk a gombát és az újhagymát. Addig rázogatjuk a serpenyőt, amíg a forró zsiradék mindenhol bevonja a gombát és a hagymát. Mérsékeljük alatta a tüzet, és takaréklángon, fedő alatt pároljuk, néha megkeverve. Amikor a gomba megpuhult, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a muskotályos bort, majd mérsékeljük alatta a lángot, és 20 percig tovább forraljuk fedő nélkül, hogy a gomba szinte az összes bort és a saját, kiengedett levét is elfője. A zsályás tejszínhez egy kisebb lábasban fölmelegítjük a tejszínt az apróra vágott zsályával. Amikor már majdnem forr, levesszük a tűzről, és lefedjük, így a tejszín átveszi a zsálya aromáját. Ha a gomba elkészült, leszűrjük a zsályás tejszínt, és hozzáöntjük a gombához. Az egészet tovább gyöngyöztetjük takaréklángon még 2-3 percig, hogy az ízek összefőjenek. Tálaláskor vékonyra szelt pirítóst adunk hozzá.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A muskotályos pácolt vargánya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook