Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Koronázási csirke saláta karácsonyra recept

Koronázási csirke saláta karácsonyra recept

A Koronázási csirke saláta karácsonyra hozzávalói:
4 személyre:

4 szeletelt főtt csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom héja és leve
2 evőkanál curry paszta
1 apróra vágott hagyma
csipetnyi sáfrány
3 apróra vágott hámozott friss sárgabarack
4 evőkanál száraz fehérbor
2 evőkanál mangó dzsem
2 evőkanál tejszín
6 evőkanál majonéz
1 evőkanál paradicsompüré
4 adag főtt basmati rizs
Marék mazsola, a díszítéshez
1 apróra vágott zöldhagyma a díszítéshez
1 vékonyra szeletelt aszalt sárgabarack a díszítéshez


A Koronázási csirke saláta karácsonyra elkészítési módja:
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát 5 percig. 2. Adjuk hozzá a friss sárgabarackot, curry pasztát, fehér bort, dzsemet, sáfrányt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. 3. Fedjük le és főzzük 5 percig. 4. Vegyük le a fedőt és főzzük további 5 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik. 5. Hagyjuk kihűlni a keveréket. 6. Keverjük a tejszínt és majonézt össze és keverjük a mártáshoz. Fűszerezzük ízlés szerint, és hűtsük le. 7. Rendezzük el a csirke szeleteket a hideg főtt basmati rizs ágyon. 8. Kanalazzuk a szószt a csirkére. 9. Díszítsük mazsolával, zöld hagymával és aszalt sárgabarack csíkokkal a tetejét.


Kategória: Húsételek receptjei


A koronázási csirke saláta karácsonyra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook