Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Almás, hagymás krinolinsaláta recept

Almás, hagymás krinolinsaláta recept

Az Almás, hagymás krinolinsaláta hozzávalói:
40 dkg krinolin
2 alma
2 ecetes uborka
10 dkg ementáli sajt
1 csokor újhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
ízlés szerint citromlé, só, őrölt bors


Az Almás, hagymás krinolinsaláta elkészítési módja:
A krinolin bőrét lehúzom, vékony karikákra vágom. Az almát meghámozom, kicsumázom, kis kockákra aprítom, kevés citromlével megcsepegtetem, hogy ne barnuljon meg.
Az uborkát nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát zöldjével együtt felkarikázom, sózom, s 10 percig állni hagyom. A sajtot felkockázom.
Egy alkalmas tálban az olajat összekeverem a mustárral, cukorral, borssal ízesítem, s a többi alapanyaggal alaposan összeforgatom. Lefedem, s néhány órára a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 14. 06:35

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook