Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Spagetti füstölt tarjával recept

Spagetti füstölt tarjával recept

A Spagetti füstölt tarjával hozzávalói:
50 dkg spagetti
20 dkg vékonyan felszeletelt füstölt tarja
2 piros színű paprika
1 csokor petrezselyem
10 dkg spenót
1 fej lilhagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál joghurt
fél kávéskanál őrölt kömény
1 evőkanál balzsamecet
5 dkg edami sajt
bors



A Spagetti füstölt tarjával elkészítési módja:
A tarját sütőpapírba csomagoljuk, meleg sütőben, rácson megsütjük, és kihűtjük. A paprikákat gőzben 15 percig pároljuk, majd műanyag zacskóba tesszük, és 10 percig állni hagyjuk. A zacskóból kivesszük, meghámozzuk, magjaikat kikaparjuk, húsukat vékonyan felszeleteljük. A spagettit sós vízben kifőzzük. A zsázsát, a spenótot és a hagymát apróra vágjuk. Az olajat simára keverjük a joghurttal, a köménnyel és az ecettel, majd sóval, borssal ízesítjük. A spagettit összekeverjük a petrezselyemmel, a spenóttal, a hagymával, és a paprikával. Az ecetes szósszal meglocsoljuk, és tányérokra adagoljuk. A tarját a tetejére aprózzuk, erre szórjuk a kis darabokra vágott sajtot, és rögtön tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 15:46
A spagetti füstölt tarjával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook