Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sonkás-paradicsomos csirkemellnyárs sáfrányos rizottóval recept

Sonkás-paradicsomos csirkemellnyárs sáfrányos rizottóval recept

A Sonkás-paradicsomos csirkemellnyárs sáfrányos rizottóval hozzávalói:
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg vékonyra szeletelt pármai sonka
30 dkg koktélparadicsom
1 kis csokor friss bazsalikom
frissen őrölt bors
1/2 dl olívaolaj
A sáfrányos rizottóhoz:
3 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej fehér édeshagyma
30 dkg kerek szemű rizottó rizs (arborio rizs)
1 l zöldségleves
1 csipet eredeti sáfrány vagy sáfrányos szeklice

frissen őrölt bors
4 kiskanál reszelt parmezán


A Sonkás-paradicsomos csirkemellnyárs sáfrányos rizottóval elkészítési módja:
A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk, és éles késsel 1x2 centis darabokra vágjuk. A sonkaszeleteket egyforma darabokra vágjuk. A megmosott, leszárított koktélparadicsomokat hosszában félbevágjuk. A körethez az édeshagymát meghámozzuk. A csirkemelleket a sonkadarabokba csavarjuk, majd a fél koktélparadicsommal és 1-1 megmosott bazsalikomlevéllel váltakozva bambusznyársakra húzzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, és meglocsoljuk az olívaolajjal. Míg elkészítjük a köretet, lefóliázva hűtőbe tesszük, ez kb. 30 perc. A forró olajon az apróra vágott édeshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kerekszemű rizst, összekeverjük, felöntjük a rizshez képest egyszeres mennyiségű forró zöldséglevessel, a sáfrányos szeklicével, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön - néha megkeverve - főzzük. Ha felvette a levet, megint felöntjük a rizshez képest egyszeres mennyiségű zöldséglevessel, és addig folytatjuk a műveletet (ez kb. 20 perc), míg a rizs fogkeményre puhul, és a rizottó állaga sűrűn folyó lesz. Végül a sonkás csirkenyársakat a forró grillen kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük, és a forró sáfrányos rizottóval tálaljuk. Megszórjuk reszelt parmezánnal.


Kategória: Húsételek receptjei


A sonkás-paradicsomos csirkemellnyárs sáfrányos rizottóval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook