Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Bulgur saláta recept

Bulgur saláta recept

A Bulgur saláta hozzávalói:
25 dkg bulgur,
ízlés szerint só,
1 gerezd összezúzott fokhagyma,
4 db felkarikázott újhagyma,
3 evőkanál olívaolaj,
1 csomag zöld saláta,
2 evőkanál méz,
ízlés szerint bors,
5 dkg dióbél,
5 dkg vékony csíkokra vágott aszalt sárgabarack,
½ fej vékonyra szeletelt lilakáposzta,
1 db megtisztított gránátalma mag,
2 evőkanál fehérborecet,
1 db kifacsart lime leve,
1 db Maggi zöldség alaplé kocka.


A Bulgur saláta elkészítési módja:
Az átmosott bulgurt felöntjük az 5 dl forrásban lévő alaplével, lefedjük és 30 percig állni hagyjuk. Egy nagyméretű keverőtálban összekeverjük a káposztát, a salátát, a sárgabarackot és az újhagymát. Száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, majd darabokra vágjuk és a gránátalma magokkal együtt szintén a keverőtálba tesszük. Egy tálban keverjük össze a mézet, az olívaolajat, a fehérborecetet, a kifacsart lime levét, az összezúzott fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A keverőtálba tesszük az időközben megpuhult bulgurt és ráöntjük az öntetet is. Jól összeforgatjuk, majd pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Az aszalt sárgabarack helyett bármilyen más aszalt gyümölcsöt vagy akár mazsolát is használhatunk. A gránátalmát tavasszal kockára vágott eperrel, nyáron kockára vágott sárgabarackkal helyettesíthetjük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A bulgur saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook