Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Rizses spenótsaláta recept

Rizses spenótsaláta recept

A Rizses spenótsaláta hozzávalói:
25 dkg spenótlevél
1 dl kefir
5 dkg megfőzött rizs
2 csokor újhagymaszár
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
fél citrom leve
1 gerezd fokhagyma
só, törött bors, cukor


A Rizses spenótsaláta elkészítési módja:
A mártáshoz a mustárt simára keverem az olajjal, a kefirrel, hozzáadom a citromlevet és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, cukorral ízesítem.
A megmosott spenótlevelekből a vastagabb ereket kivágom, darabokra tépkedem, a hagymaszárakat felkarikázom, salátástálba teszem, s lazán összekeverem a kihűlt rizzsel. Ráöntöm a mártást és összeforgatom
A tálat lefedem, s hűtőben legalább 2 órán keresztül érlelem.



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 15. 06:36

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook