Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?) (tudásbázis)
Sziasztok!
Szeptember 2-an adtam be a munkanelkulit es 48napig vagyok jogosult ra. Oktober elejen fogom megkapni a penzt?
Sziasztok!
Nekem szeptember 9-én járt le a munkanélkülim. Most hétfőn beszéltem telefonon az ügyintézővel, más ügyben ises akkor mondta, hogy a hóközit mindig a hónap közepén számfejtik és a héten megkapjuk, elvileg holnap vagy holnaputánlesz számlán. (Bács-Kiskun megye)
"február 1, péntek
március 1, péntek
április 1, hétfő
május 2, csütörtök
június 3, hétfő
július 1, hétfő
augusztus 1, csütörtök
szeptember 2, hétfő
október 1, kedd
november 4, hétfő
december 2, hétfő"
Idézet innen:
Más kérdés, hogy attól is függhet, hogy mikor igényelted meg és mikor tudtad leadni az összes papírodat, ami a megállapításhoz szükséges.
A többi részt pedig a tanulmányaimra írtam meg.
Az álláskeresési járadék (munkanélküli segély) utalása minden hónap első munkanapja.
ez már itt megbukott, mert van mikor 7-én, 8-án, 9-én utalnak :)
A munkanélküli segélyt a Megyei vagy Fővárosi Kormányhivatal Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztálya utalja.
A megállapítás menete:
1. A megelőző 4 negyedév keresetének összegét elosztjuk a ledolgozott hónapok számával.
2. A megelőző 4 negyedévben befizetett munkaerő-piaci járulék összegét szintén elosztjuk a ledolgozott hónapok számával.
3. Az 1. pontban kijövő hányadosból levonjuk a 2. pont számítása alapján kijövő hányadost. Az így kijövő különbséget elosztjuk 30-cal, majd kiszámítjuk annak az összegnek a 60%-át.
4. Az 1-3. számítás összege adja meg a napi bruttó értéket. A járandóság jogosultsági ideje pedig minden 10. munkaviszonyban töltött nap után 1 nap. Kivétel a társadalombiztosító által fizetett táppénzes (nem egyenlő a betegszabadsággal, ami csak a beosztás szerinti munkanapokra jár és a munkáltató fizeti, mert azok a napok beleszámítanak) napok. A jogosultsági napok száma pedig nem haladhatja meg a 90 napot, még akkor sem, hogyha a megelőző 1085 napban.
A megállapított összeg nem lehet nagyobb, mint a mindenkori legkisebb bérminimum, vagyis minimálbér bruttó összege (idén: bruttó 149 000 Ft)
Az összeg bruttó érték, amiből minden járulékot vonnak, ill. minden kedvezmény (családi adó- és járulék, fogyatékossági adókedvezmény, első házasok adókedvezménye) igénybe vehető - persze az összeg határáig.
Az álláskeresési járadék (munkanélküli segély) utalása minden hónap első munkanapja.
Akinek nem volt megelőző 4 negyedévben munkaviszonya (viszont korábban volt), akkor a minimálbér 130%-nak a 60%-a az alap, amiből kiszámítják az összeget.
Elnézést, hogy diákként belekontárkodok, de tanulok némi munkajogot.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki az országban megkapta-e már ezt a közfoglalkoztatottaknak járó 54 ezer forintos egyszeri juttatást? Olvastam itt-ott, hogy szeptember 20-ig elvileg mindenki megkapja, de kíváncsi vagyok, hogy valaki esetleg ténylegesen megkapta-e már?!
Még én sem kaptam munkanélküli
ellátást Nyíregyházán, igaz nekem most utalná először.
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?
- Mikor utalnak munkanélküli járadékot? Neten meg lehet vhol nézni mikor van utalás?
- Tudja valaki, hogy, hogyan számolják ki a munkanélküli járadékot?
- Hajdú-Biharban (Debrecenben) kapott már valaki decemberben munkanélküli járadékot?
- Kapok az alábbi esetben munkanélküli járadékot?