Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?) (tudásbázis)
Nekem is azt mondták,hogy 20-ig számfejtik,utána utalják.
De semmi
Kapta mar meg valaki a penzt?
Nekem aztmondtak bent, hogy 20a utan..hat mar 22 vqn :(
Szia!
Az bruttó összeg. Abból még 10% egészségügyi hozzájárulást és 16% adót vonnak. Sajnos. Ja és a gyerekek után járó adókedvezményt (ha vannak) nem veszik figyelembe. Azt majd az éves adóbevallásodkor tudod érvényesíteni.
Még van rá esély hogy csak szájkaratéztak, nem? Az utolsó munkában töltött napon kivéve azonnali hatályú megszüntetés esetén amikor a közléstől számított 3 munkanapon belül – ki kell fizetni a munkavállaló részére valamennyi járandóságát) valamint el kell készíteni és át kell adni részére a munkaviszony megszűnésekor kötelezően kiadandó elszámoló-lapokat és igazolásokat. A leggyakoribb vita éppen az igazolások késedelmes kiadásából adódik, amit az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Felügyelőség is szigorúan büntet.
Szerintem is érdemes jogi szakemberrel konzultálni. Sokan megijednek.. és nem tesznek lépéseket ez irányban...meglehet, ezért is engednek meg ilyen hozzá állást maguknak némely cégek....
..sajnálom ami történt...
Szia!
Miért tehetné meg?!
Szia 1975. filcike
Állami cége megengedheti magának (jogilag) hogy nem kapsz fizetést 10 ledolgozott munkanapra?!
üdv
álláskeresési járadékot kaptam e hó 18 ig mikor kapom meg e havi pénzemet választ előre is kössz
Nekem most hó 10-én járt le a szerződésem állami cégnél..nem hosszabbították meg...és közölték erre a 10 napra nem kapok fizetést....szerinted én albiban 2 gyerekkel jobb helyzetben vagyok?
Mondjuk a decemberben kiutalt pénzből minden januárban esedékes dolgot kifizettem,ennyivel könnyebb...de ami lenne munka,nekem kéne megelőlegeznem a bérlet pénzt....ha a közelit választom csak 12ezer,ha a távolabbit akkor 43ezer...na ezt miből....
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?
- Mikor utalnak munkanélküli járadékot? Neten meg lehet vhol nézni mikor van utalás?
- Tudja valaki, hogy, hogyan számolják ki a munkanélküli járadékot?
- Hajdú-Biharban (Debrecenben) kapott már valaki decemberben munkanélküli járadékot?
- Kapok az alábbi esetben munkanélküli járadékot?