Munkaidő lejárta után naponta 1 óra várakozás a buszvégállomáson a buszra? (beszélgetés)
Én már hallottam.
Mivel a munkáltató azt nem fizeti, így a saját idődből vagy ennyivel többet bent.
A jogszabály csak annyit ír elő, hogy 6 óra munkavégzés után minimum 20 perc szünetet kell biztosítani.
Öltözik? Nálunk pl. el is kell pakolni mindent. Ahhoz, hogy gongütésre elhagyjam a helyiséget, utolsó fél órában ügyfél nem jöhet. Ehhez képest feszt akkor ülnek be hatan, számítván arra, hogy "ilyenkor biztosan nincs senki, nem kell várni". Minden nap tovább tart a hivatalosnál.
Gyárakban sorban állás van a kijáratnál, néha rosszul van valaki.
Akkor mi a gondod?
Egyébként ezt én úgy hívom: egyéni szocproblem. Amikor valakinek olyan gondja van, amit ő maga tudna megoldani, de mégis a környezetét terheli vele. Te most ezt ide kiírtad, aztán mire mentél vele? Előrébb vagy? Szidjuk a buszt? A munkaadód? Vagy mégis mit szeretnél elérni a fórummal? Csak olyan tanácsokat tudunk adni, ami jó esetben, neked is fel kellett hogy merüljön a kis buksidban: valahogyan előbb kell elindulnod.
Drótszamár a megoldás...))
Azzal utoléred a buszt is, és hátul belekapaszkodva, hazahúzatod magad...
De félre a tréfát, ha a "Busstation" 5 percre van, akkor miért nem éred el a 16,10h indulást?
munkavég 16,00h
séta 5 perc
buszindulás 16,10h
mit csinálsz az elveszett 5 percben???
:
köszönöm.
Így jártál kategória.
Fórumkiírás helyett mondjuk megkérdezhetnéd a főnöködtől, hogy ha az ebédidődet csökkented minden nap 10 perccel, akkor előbb elmehetsz-e 10 perccel.
7-16 ig tart a munkaidő 1 óra ebédidóvel
de a 16,10-es busszal nem lehet hazamenni
További ajánlott fórumok:
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Akik meddőből anyává váltak-megtaláltad a lelki okát, értlemét a várakozásnak?
- Sürgősségi, több órás várakozás, bunkó orvosok?
- Tél, hóesés, csillogás, fények - ünnepre várakozás
- Tudja valaki mennyibe kerül egy sima egyszerű Polgári esküvő, és mennyi a várakozási idő?
- Ennyi várakozás után lehet babánk?