Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Megéri munkahelyet váltani több pénzért? fórum

Megéri munkahelyet váltani több pénzért? (tudásbázis kérdés)


20. Amaunet (válaszként erre: 1. - Garandil)
szept. 30. 15:47

Szerintem, ha ez a 70 ezer 30%-os nettó jövedelmet jelentene, akkor érdemes elgondolkodni rajta.

Csak 30% fölött váltanék.


És, ahogyan írták, járd körbe az új helyet! Mit tesznek még dolgozói juttatásokat mellé?

szept. 30. 15:36
Ha ez a kérdés felmerül benned, akkor a következő kérdésem, hogy még a szüleidnél laksz? Ebben biztos vagy, hogy igen.
szept. 30. 15:27
Mennék. Nem lehet beleragadni egy élethelyzetbe, mert az a megszokott. De okosan menj el, ne égess fel mindent magad körül. Ha szeretnek akkor lehet visszavesznek. De lehet hogy az új helyen mégjobb lesz minden, nemcsak a fizetés. :)
17. kannanana (válaszként erre: 1. - Garandil)
szept. 30. 15:24
Én mennék, minden kérdés nélkül. 70 000 Ft sok pénz, és a kiáltások nem túl biztatók.
szept. 30. 15:21
70 ezerért már gondolkodás nélkül váltanék. Pár éve voltam így, ugyanarra a munkakörre másik helyen kb. egy 50 ezerrel többet ajánlottak. Én elmondtam a főnökömnek, és megemelték annyival a fizetésem, azóta is ott dolgozom. Nagyon szeretem a munkahelyem, de ha nem tudtak volna emelni, akkor egy perc gondolkodás nélkül felmondtam volna.
szept. 30. 14:51
Azt se tartom jó ötletnek, hogy a főnöknek bejelenti, hogy jobb ajánlatot kapott, mert már csak bérfeszültségre hivatkozva se fogja megadni a pénzt, amit kér. (ismerem a fajtájukat)
14. Csillagszem38 (válaszként erre: 13. - Napsugár8)
szept. 30. 14:50

Persze, érthető. :)

Hát én akárhányszor kérdezősködtem, soha nem kaptam normális infót, mert mindenki máshogy látja a dolgokat. Még azok is, akik ott dolgoznak. ;)

13. Napsugár8 (válaszként erre: 12. - Csillagszem38)
szept. 30. 14:46

Nem munkakört, hanem munkahelyet írtam.

És mivel nem tudjuk mekkora településről van szó: egy kisebb helyen könnyebb szomszédoktól, boltostól, bárki ismerőstől infót szerezni egy adott munkahelyről, mint egy nagyobb városban. Csak ennyi!

12. Csillagszem38 (válaszként erre: 3. - Napsugár8)
szept. 30. 14:43
Sztem sokszor még azok se tudnak releváns infot adni egy-egy munkakörről, akik az adott munkahelyen dolgoznak. Majd élesben megtapasztalja a dolgokat 3-4 hónap elteltével.
11. Napsugár8 (válaszként erre: 5. - Levarosbukta)
szept. 30. 14:41
Úgy nem is, hogy beállít és rákérdez. De ha van olyan ismerőse, akinek rokona, vagy barátja, stb. aki tud esetleg a cégről valamit...
szept. 30. 14:39
Elmennek igen
9. levarosbukta (válaszként erre: 6. - Birebora)
szept. 30. 14:29
Sok hátulütője van annak ha szól hogy el akar menni. Senki sem pótolhatatlan. Ráadásul lehet hogy kiesik ezzel a pixisből és ő lesz az első akit ha létszámcsökkentés van kitesznek. Úgy hogy csak óvatosan ezekkel a szólók dolgokkal. Én munkáltatóként nem engednék a zsarolásnak, ha valaki több pénzért el tud helyezkedni menjen. Én meg veszek fel mást annyiért amennyit meg tudok fizetni.
8. sablonos (válaszként erre: 7. - Sablonos)
szept. 30. 14:28
Önmagában...blablabla, felesleges duplán, az utolsó bekezdésem felesleges volt.
7. sablonos (válaszként erre: 1. - Garandil)
szept. 30. 14:26

Te tudod, hogy mennyit jelentene neked az a nettó plusz 70 ezer.

Önmagában az, hogy új emberek, új környezet, új útvonal - engem biztos nem tántorítana el a váltástól. Hűség? Meddig? Ahol megfizetnek, ott a hűség. 🙂


Nem tudom, milyen munkád van. De ha 2 éve dolgozol a mostani munkahelyeden, akkor bizonyára van már rutinod. Azt mondod, az új munkahelyen is ugyanilyen munkát végeznél; a váltás szempontjából ez is előny.

Önmagában az új környezet, új emberek, új útvonal - engem biztos nem tántorítana el a váltástól.De ez én vagyok. Magadat, a körülményeidet te ismered.

szept. 30. 14:20
Szerintem is szólj, ha megadják maradsz és dolgozol tovább a megszokottban. Ha nem, válts.
5. levarosbukta (válaszként erre: 3. - Napsugár8)
szept. 30. 14:14
Ezeket senki nem fogja megmondani neki előre. Majd ott megtapasztalja.
4. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Garandil)
szept. 30. 14:13
A hűségért manapság nem adnak a piacon semmit. Én 70 + nettóért nem is gondolkodnék már holnap az új munkahelyen kezdenék. Fiatal vagy, légy rugalmas!
3. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Garandil)
szept. 30. 14:00

Meggondolandó. Azért a +70 ezer nettóban nem semmi, és mondjuk bármennyire is szeretne esetleg a jelenlegi munkáltatód megtartani, nem biztos, hogy meg tudja adni.


Viszont mielőtt bármit lépnél, valahogy meg kellene tudni, az új helyen milyen a közösség, milyenek a főnökök, milyen gyorsan változnak a kollégák, és mi miatt mondanak fel, esetleg küldik el őket??? Kismillió kérdés felmerülne bennem, mielőtt ilyen ragyogó ajánlatra igent mondanék! És éppen ezért, addig a jelenlegi főnökömnek sem szólnék egy szót sem. Próbálj meg infókat szerezni a jövőbeni munkahelyedről.

2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Garandil)
szept. 30. 13:51

Szólj a munkahelyeden az új lehetőségről. Ha érsz nekik annyit, emelnek és megtartanak. Ha nem, akkor nem. (mondom ezt, mint munkaadó)

Egyoldalú hűségért nem lehet kenyeret venni a közértben.

szept. 30. 13:41

Két éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen. Eddig egesz jol kijottem a béremből, ám kezdem en is honaprol honapra jobban huzni ossze a nadragomat.

Felajanlottak egy teljesen ugyanolyan munkat mint amit most végzek, de 70 ezer forint nettóval több lenne a bér, viszont ugye uj kornyezet, uj emberek, uj utvonal reggel a munkaba...

Szerintetek ez mar egy jo ok egy valtasra? Vagy ti inkabb kevesebb penzert husegesek maradnatok az aktualishoz?

30 eves ferfi vagyok.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook