Mostanában vették ki a gyermeked manduláját? (tudásbázis)
Szia!
A 3 éves kislányomnak decemberben vették ki a debreceni klinikán az orr és garatmanduláját, így aránylag friss az élmény.
Számomra a legfurcsább az volt, hogy altatás előtt bekábították a gyerekeket. Szó szerint nem voltak maguknál, halucináltak, nevetgéltek a semmin... Ijesztő volt ilyen öntudatlan állapotban látnom a kislányomat.
A műtét után legalább két hétig nem szabadott megeröltetnie magát, tehát ugrálni, szaladgálni stb. Tilos volt fürödnie, kerülni kellett a szénsavas üditőket és a fűszeres ételeket.
Ne aggódj a gyerekek valóban nagyon jól viselték a műtétet, főleg azok, akiknek csak az orrmanduláit vették ki, ők másnap már mehettek is haza.
Nekem nem rég vették ki a mandulám,mondjuk 17 éves voltam...hát....ezzel megvoltam egy darabig,de a picik elvileg hamarabb felépülnek,a hugom(3 évesen műtötték) másnap már labdával rohangászott a kórházban.
Ilyen korban hamarabb túl lesznek rajta,ne aggódjatok!:)
Köszi lányok, őszintén, én is csak az altatástól félek. A nagyobbik fiamnak is kivették és tényleg könnyen túl voltunk rajta, de akkor még helyi érzéstelenítésben csinálták. Engem már altattak és tudom, milyen furcsa és kicsit ijesztő érzés, mikor magadhoz kezdesz térni...hát még egy kisgyereknek.
Mi 3 éve húzzuk, több dolog miatt is..., csak most kerültünk abba a helyzetbe, hogy befekszünk a műtétre. Nálunk nem az a gond, hogy állandóan beteg a gyerek, hanem az orvosok azt mondják az óriási - veleszületett - idűlt gyulladásban lévő mandulái miatt - mivel felemésztik a gyerek összes energiáját - nem hízik egy jó iedej, csak nagyon kis mértékben. Mivel teljesen egészséges a gyerek, csa a manduláira fogható a testtömeg stagnálása....hát reménykedem! Jövőre itt az iskola, és a táskát is el kell majd bírnia.
Valaki tudja, milyen most a debreceni Kenézy füll-orr-gége állapota?
Az énlányom 6 éves volt amikor kivették az orrmanduláját és a garat mandulája nem volt begyulladva, hanem a sok fertőéstől meg volt duzzadva. Az orvos úgy döntött, hogy felezi, mert a mai orvostudomány álláspontja szerint okal van ott az a szerv. Azóta minden rendben van és megszűntek az állandó problémák.
A férjem volt bent vele, mert én a kistesóra vigyázztam otthon.
Az ébredésnél dobálta magát, mint aki nincs eszénél rossz volt, de utána még beszélni is tudott. Egy kicsit meg volt illetődve. Tényleg nincs miért aggódni. Ha tehetném ismét megtenném ezt a döntést.
Ez a téma kicsit engem is érdekel,mert a dokink szerint hamarosan ki kell venni a kisfiam orrmanduláját. Most kaptuk meg az időpontot a gégészetre és ott döntik el kell-e a műtét vagy még várjunk vele.Nagyon nem szeretnénk még kitenni ennek a műtétnek mert még csak 3 éves lesz.Sokan azzal is ijesztgetnek hogy lehet még rosszab lesz ha kiveszik neki mert visszanőhet.Igaz ez? Nekem is kivették az orrmandulámat de igaz én 11 éves voltam.Hú kicsit hosszan írtam :)
Akik most várakoznak a műtétre mielőbbi felgyogyulást kívánok nekik.
Az altatás utáni 1-2 óra a nehéz, mert mindenki másként reagál rá.
utána valóban könnyű a felépülés. Mindent vigyél amit egy kórházba kell + játékot, könyvet, amivel lekötöd a gyerek figyelmét a megfigyelés alatt.
Csütörtökön kiveszik 6 éves kisfiam manduláit.
Kinek mi a tapasztalata, mire számítsak a műtét után?
Tényleg olyan hamar túl vannak rajta?
Mire kell vigyázni, mennyire és meddig kell pihenő állásba helyeznem a gyermekem?
Mit érdemes magunkkal vinni a kórházba?
Köszönöm a válaszokat előre is.