Mossunk környezettudatosan! Mosópor helyett mosószóda és ecet. Tapasztalatok? (beszélgetés)
12. 1kata (válaszként erre: 7. - Moncsicsi83)
2012. febr. 11. 20:26
Kisbabak ruhajahoz ez a legjobb valasztas, hiszen teljesen borbarat, nagyon jo ekcemas borre is, oblitesnel sem kell kivenni, mert semmi karos nincs benne. Igen, jo szineshez, es feherhez is.
11. 1kata (válaszként erre: 6. - Koszorucska)
2012. febr. 11. 20:24
Keves vizbe teszek kb. 30csepp levendula vagy edes narancs illoolajat, es ez megy az oblitotartalyba. Jo illatuak tole a ruhak, de sajnos nem tul tartos ez az illat.
10. 1kata (válaszként erre: 5. - Tandi25)
2012. febr. 11. 20:22
2:1aranyban higitom, nem lesz kemeny a ruha, sot ellenkezoleg finom puha, nem marad ecet szaga. Nem tudom mennyibe kerulnek Mo-n, kulfoldon lakom, itt nagyon olcso, es nagyon sokaig eleg.
9. moncsicsi83 (válaszként erre: 8. - 17edc27aec)
2012. febr. 11. 20:10
Ezt még nem hallottam, pedig sok helyen az ecetet ajánlják 90 fokon átmosatni a gépet vízkő ellen. Nekünk is ezt ajánlotta a mosógép szerelő. Ha szétmarná a gumi tömítést, nem ajánlanák szerintem...
8. 17edc27aec
2012. febr. 11. 20:06
Ecetet nem ajánlanék mosógépbe önteni, mert szétmar egy pár gumitömítést, és károsítja az alkatrészeket, főleg a szivattyúban.
7. moncsicsi83
2012. febr. 11. 20:05
Sziasztok, ez engem is érdekelne.
Mosószóda és dió ugyanúgy mehet színes és fehér ruhákhoz is? Hol lehet őket beszerezni?
Az ecet nem keményíti a ruhákat? Teafa olajat mennyit tesztek bele és milyet? Hol veszitek?
Kisbabák cuccait is lehet ezzel mosni? Főleg emiatt érdekelne a dolog, mert hamarosan megszületik babócánk és nem szeretnék semmi olyan dolgot használni, amitől szegénykéne valami bőrproblémája lenne...
6. koszorucska (válaszként erre: 3. - 1kata)
2012. febr. 11. 20:04
Szia!
Engem ez az illóolajos öblítés érdekelne. Ezt hogy és mivel csinálod?
Köszi.
5. Tandi25 (válaszként erre: 3. - 1kata)
2012. febr. 11. 20:03
és az ecetet mennyire higítod, ha azt használod öblítőnek? én is gondolkozom rajta, de még nem próbáltam. Mennyibe kerülnek ezek a mosódiók, mosószódák és mennyi ideig elég?
4. M0ncsa (válaszként erre: 1. - Garkata82)
2012. febr. 11. 20:00
15 eve igy mosok. Azota nincs se arckiutes, se vakarozas. Se kornyezetszennyezes ;) Csodalom, hogy meg nem terjedt el jobban...
3. 1kata
2012. febr. 11. 19:47
En mosodiot hasznalok, mososzodaval. Ecettel es/vagy illoolajjal oblitek. Elegedett vagyok, nagyon szep tisztak a ruhak, pedig az 1eveseim tudnak am koszolni. :)
2. garkata82
2012. febr. 11. 19:40
Nagy mosóporfaló és öblítő imàdó voltam.
Azonban 1 hónapja mosószódával,ecettel és teafaolajjal mosok....
Szeretnék még több mindenr kipróbálni és ehhez kérném a segítségeteket....
1. garkata82
2012. febr. 11. 19:38
Mossunk környezettudatosan!Mosópor helyett mosószóda és ecet.Tapasztalatok?
További ajánlott fórumok:
- Takarítsunk környezetbarát módon!
- Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés
- Van rosszakaród a környezetedben?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Melyik három színnel tudnád leginkább jellemezni magad? Melyikből van a legtöbb a környezetedben, holmijaidban?
- Használt már valaki automatába mosópor helyett, mosószódát?Ha igen, mi a tapasztalaitok?