Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés
Sajnálom, hogy neked ez jön le a cikkből. Pont úgy próbáltam megírni, hogy a mai világban tökéletesen kivitelezhető.
Szerintem nem kell azért annyira szélsőségesen reagálni, hogy barlang, meg bio cuccok!
Én sem értem, milyen érv az, hogy modern világ, meg hogy 90%-a az anyáknak nem ezt használja. Sajnos sokszor a nagy tömeg nem a legtudatosabb fogyasztó :(
Szerintem egyáltalán nem arról van szó, hogy 100 %-ig bionak kell lenni, viszont úgy gondolom, hogy amit egy ember tud vállalni, azt megteheti a környezetéért, a gyerekeiért. Ennek vannak fokozatai persze. Van aki többet tud vállalni ilyen szempontból, más kevesebbet, semmi gond ezzel. A mosható pelus egy lépés a környezettudatosság felé.
Aiket én is ismerek és csodálkoznak a mosható peluson, inkább azért nem mernek belevágni, mert tartanak a többletmunkától, a kényelmetlenségektől.
Mi is használjuk, én nagyon szeretem!! :)
Egy gyerekre napi 5 eldobható pelenka az egy hónapban 150 db!! ezt miért nem gondolják végig??
Nagyon jó cikk, örülök neki, hogy itt is ír eről valaki!
Mi kb. 10 hónapos kora óta moshatót használunk, most 2 éves múlt a gyerkőc. Tudtam róla korábban is, csak akkor szántam rá magam, hogy belevágjak. Alapvetően jó döntés volt, rengeteg előnye van, persze többlet fáradtsággal is jár.
Ami számomra nehézség volt ezzel kapcsolatban, az a megfelelő fajta és méret kiválasztása. Emiatt nagyon jó volt bújni a fórumokat, olvasni, kinek melyik vált be. Mert sajnos nem mindegyik fazon jó mindenféle alkatú gyerkőcre, néha a méretezésükkel is gond van. Az én gyerkőcöm elég sokat kinőtt sajnos hamarabb, mint ahogy a megadott kilóhatár szólt volna. De lettek jól bevált márkáink, azóta is használjuk őket, éjjelre is, elmenősnek is teljesen jó. Összességében nekünk megérte. Ráadásul most itt van a készlet, lassan már szobatisztul a gyerkőc, a megmaradt pelusok meg jók lesznek a kistestvérnek.
Na jó, látom itt csak és kizárólag mosható pelus-pártiak gyűltek össze, így inkább nem írok.
Nem ítélek el senkit sem, ha ilyet használ, nyilvánvalóan hosszútávon jóval olcsóbb is, mert csak egyszer kell megvenni, az eldobhatósakat meg szinte "zabálják" a gyerekek.
De én biztos nem fogok áttérni, mint ahogy az anyukák 90 %-a sem, nem feltétlenül lustaságból.
Modern világban élünk, ha valaki 100 %-osan környezettudatosan akar élni, az vonuljon vissza és éljen a családjával egy barlangban, mert máshogy nem kivitelezhető.
A "bio" őrület is baromi nagy biznisz lett, nagyon sokan profitálnak belőle, mert sokan csak azért vesznek meg egy bizonyos terméket, mert "bio",holott az esetek többségében egyáltalán nem készül/terem máshogy, mint a sima termék.
De most jól elkalandoztam, a fórum nem erről szól.
Szép napot mindenkinek!
mert ügyes vagy :D
Na amúgy a férjem is olyan makacs nekem volt egy csomó ötletem,de aztán mindről lebeszélt(ek) mert a család is furán nézett rám :P na mindegy...amúgy a védőnőm mondta még mindig elkezdhetem...9hós a fiam...és ha minden jól megy lehet veszek egy csomagot :)
Jujj, a mosódió a másik kedvencem.
Elég gyakran mosok, 5 hetes kisbabám van, szóval ez érthető is.
Az ő ruháit egyértelműen a miénktől elkülönítve mossuk. Feltételezem a kakis-pisis pelusokat te is külön mosod, még a gyerek ruháitól is.
Ez már plussz energiát jelent a mosógép gyakoribb indítása miatt, ha a mosószerre ilyen "környezettudatos" válasszal reagáltál, mint a mosódió vagy a mosószóda.
És igen, most jöhet az a válasz, hogy "A" kategóriás, energiatakarékos mosógép, nekünk is van, de attól még, hogy ilyen hiperszuper, ugyanúgy zabálja az áramot és a vizet, mi lenne még, ha külön programként még a pelusokat is mosnom kéne.
amikor az én édes kisfiam bekakil van hogy a villamosmegállóban de vonaton is tettem már tisztába! És a nem eldobható pelust is külön kis zacskóba teszem,akkor már ebből a szempontból tök mindegy mosható pelus vagy nem mosható van a zacsiban! mindkettő büdös :D
Amúgy meg sokszor kuka sincsa közelben ahová dobhatnám...mo :)
Ügyes!
Olyan jó olvasni, hogy azért vannak anyukák, akik meg tudják oldani és valóban mosható pelust használnak!
Te milyen gyakran mosol? Csak úgy amúgy?
A cikkben van arról szó, hogy már lehet környezetkímélő, könnyen lebomló mosószerrel is mosni. Akár mosódszóda, akár mosódió.
Szerinten a "nem akarás"-t ne keverjük bele...
Szerintem nálunk többet senki sem közlekedik a gyerekkel 2 napos kora óta és még sosem éreztem cikinek a mosható pelenkát.
Sőt nem büdösödik.
Ellenben vasárnap az Ikeában, majdnem elájultunk, amikor kinyitottuk az eldobható pelenkás szemetest. Kegyetlen szaga volt, a műanyag és kaki keveredésének. Vagy 30 iszonyat büdös műanyag pelus tuti volt benne. :(
ez igaz,de közben akkor eldobhatót is használsz :)
na mindegy,már párszor meg tudtam volna venni csak sokan a családban idegenkednek tőle,pedig tudom mennyi pénzt megspóroltam volna és mellette szerintem biztos jobb a popsinak is plusz környezetbarát :)
További ajánlott fórumok:
- Mosható pelenkák
- Megoldás? Minek, ha egy kifogás is elég. Mosható pelenka tévhitek
- Neked melyik mosható pelenka vált be leginkább?
- Mosható pelenka - miért kelt ekkorra ellenérzést az anyukákban?
- Minden, ami a mosható pelenkával kapcsolatos
- Mosható pelenkát szeretnél használni? Akkor ne vesd el a hagyományos tetra pelenkát sem!